Автор |
Съобщение |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
 Tipoto не върви добре на газ
Колеги сложих скоро газово на типото,ходих на елкон да ми го регулират,но оттогава имам следния проблем:при потегляне трябва да дам газ поне на 3000 оборота,в противен случай ако е с малко газ отначало колата отлепва след което се заковава в продължение на няколко секунди на едни и същи обороти/към 2000/ и не вдига никаква скорост.Ако съм по байр нагоре и потегля колата няма изобщо никакво ускорение макар и на първа!!!На бензин няма такива проблеми.Целия ташак е че не всеки път го прави това нещо и ха да отида на елконаджията и се оправя
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Сря Ное 07, 2007 8:26 pm |
|
 |
Paparac
|
Каква газова (изпарител) си сложил и правен ли е газанализ досега? Ламбда-контрол имаш ли?
|
Пет Ное 09, 2007 9:27 pm |
|
 |
Георги Пеев
|
Може и от гадна газ да е.Изчакай газовата малко да слегне и после ходи да я донаастроят като точно опишеш проблема. :arrow:
|
Пет Ное 09, 2007 9:29 pm |
|
 |
plambi
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Изпарителя ми е Ловато втора ръка рециклиран,без ламбда контрол,при елкон ходих да настройвам газовото да ми гори по-малко и човека ми разви празния ход на изпарителя/газаджиите го завили за да не прави проблеми явно и да гори като ламя/,че оттам тръгна въпросния проблем.Маистори ми казаха че проблема може да е в самия изпарител-несинхронизация в преключването от празен ход към подаване на газ в по-високи обороти,също така изпарителя бил поставен не както трябва/утре ще сложа снимки да го видят всички и да кажат мнение/,също така можело и самия изпарител да не пасва за моята кола,та ще го снимам и ще кача снимки най-добре.
|
Нед Ное 11, 2007 12:24 pm |
|
 |
plambi
|
Ето това е въпросния ми изпарител сами преценете дали трябва така да се монтира/според мен е твърде нависоко и може да прави въздушна възглавница/
|
Сря Ное 21, 2007 3:52 pm |
|
 |
plambi
|
имам 3 снимки нещо не искат да се качат.Колега paparac ще те помоля за съдействие как да го направя.мерси предварително  и ако може да се пусне някаква анкета кой с каква марка изпарител кара,защото има голямо значение маи.засега обмислям една идея да си купя един чисто нов Ренцо Ланди и евентуално ламбда контрол да си смъкна малко този разход 20/100
|
Сря Ное 21, 2007 3:56 pm |
|
 |
plambi
|
още един път пробвам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Ное 21, 2007 7:59 pm |
|
 |
plambi
|
още
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Ное 21, 2007 8:01 pm |
|
 |
Paparac
|
Дано колегата qnisZ види темата, та да каже има ли идея за какво иде реч.
А относно марките изпарители и това кой какъв използва, направо си пускай анкетата ти :mrgreen:
|
Сря Ное 21, 2007 8:52 pm |
|
 |
qnisZ
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 11:12 pm Мнения: 145 Местоположение: Пазарджик Област
|
Така колега найстина имат право колегите дето са ти казали че не са ти сложили както трябва изпарителя но не е проблема с водата а са го завартяли на 90` на дясно. На последната снимка се вижда една пласмасова тапа тази тапа е за изтакане на тежките фракций от изпарителя тя се слага от долу. Освен това в момента в най долния краи се намира изхода на втората степен на изпарителя и при наличието на малко тежки фракций ще те базикат. А за това дето ти прави проблем с тръгването най вероятно има проиблем с гумичката на втората степен *не е равна или е малко по дебела/тънка от нормалното* и за да я нагласят да работи добре на тихи са натегнали чуствителноста на изпарителя. Този проблем може да се оправи но няколко начина. Единия е да се смени разбирасе самата гумичка. Другия е да се създаде малко повече вакун на филтъра * прависе *Х* с тиксо на изхода от кутията на филтъра или на входа но задължително преди плочката*. Третия начин е да се намали диаметъра на дефузьора *ли не е подбран правилно самия диаметър*.
Има още един начин с който да се пробва да се вдигне чуствителноста на изпарителя. Този изпарител е с два винта за реголиране единия е за тихите *бронзов * намирасе в случая под изхода за газта. Другия е пласмасовия за чуствителноста. Та реголирането е следното завиваш бронзовия до край и реголираш тихите с винта за чуствителноста. Ако така не стане пробваи този с тиксото.
ТОВА РЕГОЛИРАНЕ Е САМО ЗА В МОМЕНТА НА ТОЗИ ИЗПАРИТЕЛ ЗА ДА СПАСИМ ЧОВЕКА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ИЗПАРИТЕЛИТЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ ТАМ СТАВА ПО ДРУГ НАЧИН
|
Сря Ное 21, 2007 10:28 pm |
|
 |
plambi
|
qnisZ благодаря за написаното още утре ще погледна какво мога да направя по изпарителя и ако има нещо ще пиша.Поздрави
|
Сря Ное 21, 2007 10:53 pm |
|
 |
plambi
|
Koлеги придърпването отдавна изчезна,но проблемът ми е че колата не спира да гори много 18/100 газ.Под 18 градско не ми е давала колата никога,говоря от опит около 10 пъти зареждане и каране по един и същ маршрут.Извънграда съм я засичал 9,5 с 90км/ч но беше края на лятото.Обиколих 3 газаджии и един елконаджия,разхода под 18 не пада!Газовата е рециклиран изпарител Ловато/на снимките по горе погледнете как е поставен,но това не е причина за толкова огромен разход/,няма емулатор,червената лампа светва от време на време,компа трупа грешки,като я обърна на бензин гасне придърпва направо ужас.5 пъти ходих при газаджията които ми я поставя,да му обяснявам колко гори,той все не вярва.Колеги моля за помощ с тази кола какво е решението?Ламбда контрол?Друг изпарител?Смяна на автомобила? Колко ви горят тези двигатели?Ще постигна ли някога разход 7 извънграда и 11-12 вътре?Каква е причината за такъв разход,двигателя е оса с компресия 12 на трите и 11 на единия цилиндър,сменен е възд.филтър,свещите са добри,колата ли ми е тежка 1050кг?На бензин гори 7,5 извънградско при 110 км/ч градско 11,5-12.Толкова много въпроси на които вече сам не мога да си отговоря,моля помогнете ми :roll:
|
Вто Дек 11, 2007 1:45 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
колега не съм спец ма мисля че ламда контрола помага!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Вто Дек 11, 2007 11:08 am |
|
 |
plambi
|
Имам да свалям разход от 18 на 12.Мислиш ли че един ламбда контрол ще ми смъкне 6 литра?Аз не мисля така.А изпарителя ми го замерваха казаха че много добре.....
|
Вто Дек 11, 2007 11:26 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Вто Дек 11, 2007 12:01 pm |
|
|