Re: СЬВЕТ ЗА ЛАМБДА КОНТРОЛ
qnisZ написа:
Колега ламбда контрола е лесен но не мисля че от там трупа грешки. Най вероятно е от ламбда сондата *с ламбда контрола ще решиш този проблем* но може и без него да не трупа грешка само с едно реле да стане работата или с един симолатор на ламбда сондата *по добрия вариянт е релето*. Иначе найстина с ламбда контрола е най добрия вариянт който можа да направиш за твоята кола в него си има и ламбда симолатор има и програма за БОШ МОНО с който си и ти. Цената на ламбда контрола варира доста от 110лв. българските *който са абсалютна глупост* до нмого скъпите модели който са на стойнос колкото газ инжекция 650евро но на теб ти стига и една АЕБ ВОЙЛА на 150лв. *има всичко необходимо за теб* има и спец. програма за работа с БОШ МОНО.
Колега qnisZ мерси за инфото, а нешто повече за това реле можешли да ми кажеш (какво е, и каква функзция точно изпалнява, каде и как се монтира). Чувал сьм и аз ,че ги слагат тея релета - но си мисля, че с ламбда контрола наистина ще е по добрия вариант. Заштото си има стьпково мототче, и автоматично се определя количеството газ/вьздух - и сигурно разхода ще се подобри малко (сега е кьм 12 градско,и кьм 10 извьнгр.).
А този ламбда контрол АЕБ ВОЙЛА, какво производство е? Казваш, че е добьр за този двигател и си има всичко необходимо.
Благодаря ти много за сьдействието