|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 6:40 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Газов инжекцион - питане???
Автор |
Съобщение |
cio
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Май 10, 2005 4:25 pm Мнения: 51 Местоположение: София
|
 Газов инжекцион - питане???
Здравейте,
Имам едно питане относно газовия инжекцион, понеже май натам вървят работите. В София всички газаджии се цупят като видят 20v, и или не им се захваща да слагат обикновено газово или казват че и дума не може да става да се сложи на тая кола обикновено, или не могат да намерят място на испарителя в коша (аз на тия им викам да го слагат в багажника  ). Та май ще се наложи да се бръкне по-надалбоко в джоба и да се слага газов инжекцион. Та въпроса ми е, нали се слага CPU за управлението на този инжекцион, който се програмира за модала автомобил. Може ли след евентуална смяна на автомобила, газовия инжекцион да се свали от старата, да се монтира на новата и ЦПУ-то да се програмира за новия автомобил. Идеята ми е такава, щото наистина много по-дълго време ще се избива такова газово, ама после ако си остане мое и мога да го монтирам на друга кола..............
_________________ Bravo HGT
|
Вто Авг 16, 2005 9:29 am |
|
 |
mariobg
|
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:58 pm, променена общо 1 път
|
Вто Авг 16, 2005 3:15 pm |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
ДА
|
Сря Авг 17, 2005 8:39 am |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Може , да , няма проблеми с пренастройката.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Вто Сеп 06, 2005 7:34 pm |
|
 |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
А задължително ли е двигателя да е многоточкова инжекция за да сложа газов инжекцион? Не става ли на моно инжекциони?
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Чет Сеп 15, 2005 8:27 am |
|
 |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
The_Machine написа: И от къв зор ти е газов инжекцион? Можеш разбира се да си сложиш. Ам... само трябва да си сложиш дебитомер , ламбда сонда (май си имаш на моното) , датчик положение дроселна клапа и още някои "дреболии" Майтап де... смисъла на газовия инжекцион е предимно при колите с пластмасови колектори.
Нещо не съм много съгласен с това мнение. Относно "дреболиите" двигателят си има всичко с изключение на дебитомера, а и не съм убеден че е нужен.
Имах предвид че компютъра на газовата може би ползва сигналите на разпределителя на бенз. дюзи за момента на впръскване. Това е само предположение.
А за предимствата на газовия ижнекцион пред обикновената газова
няма да говоря, достатъчно има писано.
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Съб Сеп 17, 2005 10:49 am |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Дебитомера е един от основните източници за газовия инжекцион за самонастройка на сместа... Все пак той мери дебита на входящия въздух.
За разпределителя за дюзите честно казано не зная...
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Съб Сеп 17, 2005 12:45 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|