|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Има ли някой с Пунто 1.1 на метан?
Автор |
Съобщение |
MaXo
Кара балканче
Регистриран на: Сря Фев 14, 2007 3:57 pm Мнения: 48 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Има ли някой с Пунто 1.1 на метан?
Аз взех едно днес ... утре ще го регистрираме и после ще го тествам как върви ... ще ви драсна после как е.  Взех го понеже беше на добри пари.
|
Сря Фев 14, 2007 4:10 pm |
|
 |
donnna
|
не съм чул някой да има пунто с метан...
лично мое мнение - с тези слаби амортисьори отзад - само за бутилки с метан е това пунто...
|
Сря Фев 14, 2007 4:24 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
Регистриран на: Сря Фев 14, 2007 3:57 pm Мнения: 48 Местоположение: София 19 Люлин
|
Те бутилките не са много тежки 50кг общо 2те .... пък и мисля, че са и сложили други пружини ... ако не са сложили аз ще сложа и няма да има проблеми. 
|
Сря Фев 14, 2007 4:40 pm |
|
 |
donnna
|
|
Сря Фев 14, 2007 4:46 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Аз съм с Пунто на метан. Сега засега съм доволен. Купих я преди 2 месеца и първата ми работа беше да сменя лагерите отзаде - бяха разбити. Далавера си е, евтинко караш. Бутилките са слагани в Италия, заемат целия багажник - е, остава мъничко там да побереш това онова. Колата е малко 'дупеста', дупето и тежи, усеща се особено при потегляне или катерене на баир. Почти забравяш за изпреварвания, не че няма да можеш но бавно набираш, докато набереш и се появява някой святкащ свирчо да му правиш път. Иначе на магистралата си вдигнах 130, можеше и още, но реших да не геройствам. Имай предвид че с тея бутилки отзаде предницата ти е доста лека, аз нямам серво а волана се върти много леко.
Както казах - доволен съм. Това да караш когато колкото искаш е голям кеф.
_________________ Пунто SX 55 '95 Метан
|
Сря Фев 14, 2007 7:04 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
|
Колко бутилки имаш ... колко литра събират ... колко тежат?Разход градско и извънградско при кротко каране ... в лв или в кг метан?Имаш ли авансатор ... каква ти е уредбата ... аз съм с тартарини с авансатор.Колко ли ще изминавам с 54литра метан ... това са 9.2кг метан.Аз се надявам на около 300км извънградско при леко каране ... и на около 200 градско.... бъркам ли?Остави един телефон на лично да те питам някой път това онова, когато ми изникнат други въпроси.
|
Сря Фев 14, 2007 7:57 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Бутилките са две. Като е празно зареждам за около 15лв, смятай там колко побира. Колко тежат незнам, бе не съм доразгледал документацията. Иначе има авансатор. На градско минавам 250км с едно зареждане, но не я опразвам, според мен и към 300км ще мога, ако не и повече. Междуградско не съм засякал, но тея дни карам смесено и съм минал 300км, мисля че има още за 100-ина мегдан. Не са ми свръх точни мерките щото все пак за два месеца не мога да преценя. Аз по принцип карам кротко, то с метан нямаш и много избор :-).
За телефон - и да ме питаш и да не ме питаш аз съм лаик. Още не съм навлезнал в нещата че да давам акъли. А питай тука като имаш проблем, хората помагат и което е по-важното - остава написано и за следващите.
За сметките дето ги правиш с колко колко ще минаваш - звучат ми верно. А като ги засечеш - сподели.
Аз много се колебах, но я взех щото метановото е слагано в Италия. Нещо нямам доверие на нашите майстори все още. А и като видят неразбиращия ми поглед майсторите почват с една страхотна цифромания - ум да ти зайде. А така - взех си го нагласено, натъкмено, побира бая - достатъчно голям преход с едно зареждане.
Всъщност колата съм я купил на жената, онзи ден взе книжка (ааааалилуя!!) и сега ще има какво да си врътка евтинко из града. А аз си мисля за нещо...по-високо...я Фронтера я....хмм..ще видим.
|
Сря Фев 14, 2007 8:14 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
|
Сега се сетих друг въпрос ... преди да я минеш през кат ходи ли на преглед за метановата ... аз имам някакво талонче за преглед в Италия и на него пише до 2009г, че има преглед.Сега утре в КАТ дали ще направят проблем, че не е минала преглед в България?Все пак прегледите в Италия според мен са по на ниво от нашите тук и си мисля, че би било смешно да направят проблем ама де да знам....
|
Сря Фев 14, 2007 8:29 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
|
Аз я взех от българин. Вкарана е преди 2 години и човека си беше минал прегледа на метановата тъй че незнам кое как. Сега март ми идва времето за годишен преглед на уредбата, да видим.
100% няма да ти признаят италианския преглед. Най-малкото защото всяка уредба в бг трябва да има паспорт - едно картонче дето се закача до крана. Без него по метанстанциите се опъвали да сипват метан чувам.
|
Сря Фев 14, 2007 8:36 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
|
Еми това картонче точно там седи и на него пише до 2009г
|
Сря Фев 14, 2007 8:39 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
|
да, ама е италианско картонче, теб ти трябва българско.
|
Сря Фев 14, 2007 8:57 pm |
|
 |
spark
|
Какви са тея извънземни разходи на метан?! Аз с 8кг минавам към 130км градско най-много. Уредбата е Landi-Renzo с TAP и ламбда емулатор. Карам кротко уж. Е колата е по-тежка от пунтото май... ама с 15кг 400км ми се вижда направо супер 
|
Сря Фев 14, 2007 10:31 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
|
Candid написа: да, ама е италианско картонче, теб ти трябва българско.
Според мен прегледите в Италия са по-стриктни от нашите ... би било смешно да не върши работа ... пък и нали сме в EC като идем да пълним метан в Италия там ще ни искат италиянски преглед ли? 
|
Сря Фев 14, 2007 10:53 pm |
|
 |
MaXo
Кара балканче
|
spark написа: Какви са тея извънземни разходи на метан?! Аз с 8кг минавам към 130км градско най-много. Уредбата е Landi-Renzo с TAP и ламбда емулатор. Карам кротко уж. Е колата е по-тежка от пунтото май... ама с 15кг 400км ми се вижда направо супер 
15кг си е грубо 2 пъти на това, което събираш ти.  И човека пише 300+100 предполагаеми ама при смесен разход ...
По принцип 8кг за 130км не е нормално .... примерно Вектра Б 2.0 16 екотек от тия таксиметровите гори около 5-6кг метан градско на 100 са ми казвали ... а твоята излиза, че харчи повече. 
|
Сря Фев 14, 2007 10:57 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
|
да, и на мен тоя разход ми се вижда височък дето правиш.
Аз си го смятам така - 5-6лв/100 градско. Това си е нормално мисля, нито много нито малко.
|
Сря Фев 14, 2007 11:14 pm |
|
|