|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:21 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
не ми гаснат светодиотчетата на превключватела (метан)?
Автор |
Съобщение |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
 не ми гаснат светодиотчетата на превключватела (метан)?
простете на лаика за въпроса.
Светодиодчетата на превключватела за метана не ми угасват, а вече съм минал бая километри. колата я имам от месец два и си намаляваха постепенно с изминатите километри. сега обаче не. трябва ли да ме притеснява това? принципно си засичам колко километра съм минал така че знам кога е време за зареждане.
При предното зареждане пак беше така, ама по едно време хоп - гледам две само светят, рязко скочи от 4 на 2 светодиодчета. Може би и сега така ще се случи, но все пак бих искал да знам дали трябва да реагирам. Иначе колата си върви като преди сякаш, то аз още и свиквам де...
Колата е Пунто 55 SX '95
|
Чет Яну 25, 2007 12:15 am |
|
 |
Medic
Кара балканче
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 1:02 pm Мнения: 40 Местоположение: София 04 Оборище
|
Иди да ти видят АГУ-М (демек уретбата) не е нормално и аз съм на метан и си ми гаснат както си трябва. Ти сигурно си още в гаранция...аз ако бях в гаранция и не ми работеше малеееее.
_________________ Fiat Bravo 1.6 16V - Бензин
|
Нед Яну 28, 2007 9:37 pm |
|
 |
spark
|
И при мен го имаше тоя проблем. Поне 5-6 зареждания догоре и паля - 2 лампички светят от 4. Дори един път беше собственика на метан станцията там и му разясних за какво става дума. Човека каза, дай да пробваме на макс - 230 атмосфери - пак същата работа - 2 от 4. По едно време имах проблем - бях дал на късо + и изпарителя, като завивах клемите на акумулатора. И накрая се оказа, че от късото явно е прогорила някоя маса. Та сложихме маса от изпарителя до - на акумулатора. Търси тука в темите описъл съм патилата си
Извода - възможен проблем - кофти маса и датчика се шашка 
|
Нед Яну 28, 2007 10:02 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:52 pm Мнения: 105 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
не е в гаранция, уредбата е слагана преди години в Италия. Оттогава не е имало драми с нея.
Ще изчакам първо да свърши метана да видим какво ще свети тогаз. То като свърши ще си мине ауто на бензин нали? Между другото едната лампичка изгасна постепенно - сега светят три.
|
Нед Яну 28, 2007 10:21 pm |
|
 |
spark
|
Едва ли ще мине на бензин, защото метана не свършва от раз. Аз един път го оставих така и бях по пътя към Созопол. Като колата почне да забива носа в движение, а като пуснеш педала на газта се оправя значи е на свършване. Пак натискаш педала - забива носа отново, цък копчето на бензин и продължаваш. Без да спираш, без нищо. Е може да изключиш от скорост при превключването все пак ;)
|
Нед Яну 28, 2007 10:53 pm |
|
 |
Candid
Кара Фиатче 126
|
малко развитие по темата в случай че се окаже полезна на човек със сходен случай.
В края на краищата светодиодите изгаснаха един по един, в рамките на 50-ина километра. Ще видим сега на новото зареждане как ще е...
|
Сря Яну 31, 2007 8:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|