|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v
Автор |
Съобщение |
delyan_delev
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 11:18 pm Мнения: 37 Местоположение: Бургас
|
 Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v
Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v. Това ми е питането дали трябва защото ми казаха едни майстори че не трябва а други че трябва.
|
Сря Яну 17, 2007 11:52 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 емулатор
щом го правят и се слага значи има за какво е върви без
ами слага се лесно
аз си слагах почти сам емулатора за дюзите и за сондата
има и още където може да се сложи, но за сега толкова
на Ситроена имам един блок който е и ECU на колата и си върви идеално и не харчи много,
но е докарана от Италия
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Чет Яну 18, 2007 12:10 am |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
 Re: Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v
delyan_delev написа: Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v. Това ми е питането дали трябва защото ми казаха едни майстори че не трябва а други че трябва.
Може и без,но трябва да се прекъсва времевата памет на ЕКУ-то,когато минаваш на газ,иначе запаметява грешка.Ако слагаш емулатор,то ще трябва да сложиш 2 и ставааа...ВНИМАНИЕ! Бъди сигурен,че майстора наистина разбира,ама наистина!Аз пострадах около седмица,защото ми беше казал,че и без нищо да прекъсва по ЕКУ-то ще си бачка и по някое време,колата ми спря да върви на бенз!
_________________ Bravo 1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
|
Чет Яну 18, 2007 12:39 am |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
На моята Брава 1.4 12v когато си монтирах газовата сложих емулатор на л.сондата. След година безпроблемно каране един ден колата спря да пали
добре на бензин, а за вървенето да не говорим (също на бензин). След диагностика се оказа, че емулатора се е скапал и комп.трупал грешки. Смених емулатора и колата се оправи, та поради тази причин асмятам, че поне на л.сондата трябва емулатор.
|
Чет Яну 18, 2007 9:12 am |
|
 |
delyan_delev
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 11:18 pm Мнения: 37 Местоположение: Бургас
|
Най-накрая и аз си сложих газово. Lovato. Майсторите които ми поставяха уредбата казаха,че за този модел не е необходим емулатор. и така и го направиха. Вече от четири дни я карам на газ и няма никакви проблеми,само сутрин като я паля на бензин мотора не държи ниски обороти и прекъсва. Като загрее се оправя.преди да сложа АГУ колата работеше перфектно на бензин. ОТ какво може да е проблема при положение,че стъпковият ми мотор работи
|
Нед Яну 21, 2007 6:16 pm |
|
 |
koman
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 11:33 pm Мнения: 26 Местоположение: София
|
Проблема е че компа трупа грешки докато караш на газ. Решението е да отидеш при тези които са ти слагали газовата уредба да ти сложат емулатор на ламбда сондата и всичко трябва да се оправи.
|
Пон Яну 22, 2007 11:24 am |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
delyan_delev написа: Най-накрая и аз си сложих газово. Lovato. Майсторите които ми поставяха уредбата казаха,че за този модел не е необходим емулатор. и така и го направиха. Вече от четири дни я карам на газ и няма никакви проблеми,само сутрин като я паля на бензин мотора не държи ниски обороти и прекъсва. Като загрее се оправя.преди да сложа АГУ колата работеше перфектно на бензин. ОТ какво може да е проблема при положение,че стъпковият ми мотор работи
Колега ще ти потрябва емулатор вервай ми
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Пон Яну 22, 2007 5:57 pm |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
Todor_Gagovski написа: delyan_delev написа: Най-накрая и аз си сложих газово. Lovato. Майсторите които ми поставяха уредбата казаха,че за този модел не е необходим емулатор. и така и го направиха. Вече от четири дни я карам на газ и няма никакви проблеми,само сутрин като я паля на бензин мотора не държи ниски обороти и прекъсва. Като загрее се оправя.преди да сложа АГУ колата работеше перфектно на бензин. ОТ какво може да е проблема при положение,че стъпковият ми мотор работи Колега ще ти потрябва емулатор вервай ми
Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи?
|
Вто Яну 23, 2007 1:37 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
nadq написа:
Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи?[/quote]
зависи как ти я направи майстора
може да е спряна, можи и да работи
Вто Яну 23, 2007 9:27 am |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
sev написа: nadq написа:
Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи? зависи как ти я направи майстора може да е спряна, можи и да работи[/quote]
Спряна,разбира се...не знам,за сега съм решил проблема с грешките и нещо не ми се занимава отново,като се сетя какво ми беше,когато не искаше да върви на бенз...,а сега си пали на бенз като птиченце събуждащо се и започващо да чурулика пролетта...хаха...и казваш,че са евтинки емулаторите за моноинж и само на ламбдата трябва,така ли? около 50-60 лв?
|
Сря Яну 24, 2007 7:18 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
По скоро струват към 20-25 и то с монтажа!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Сря Яну 24, 2007 8:45 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
nadq написа: Спряна,разбира се...
мнения за това има много
всяко с + и -
Чет Яну 25, 2007 9:49 am |
|
 |
qnisZ
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 11:12 pm Мнения: 145 Местоположение: Пазарджик Област
|
Колега за твоята кола не трябеа емулатор но се слага едно реле за ресет на компа. Подкрепям тезата сьс снимка *на нея е цялата ел. схема на АГУ на на твоята кола*. Както виждате има само реле за ресет на компа. И всяко палене е с ресетнат комп *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*.
УСПЕХ в направата!
Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш *това че дюзите се охлаждат и смазват от бензина са глупости* иначе се товари и се амортизира.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Яну 25, 2007 10:51 am |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
qnisZ написа: Колега за твоята кола не трябеа емулатор но се слага едно реле за ресет на компа. Подкрепям тезата сьс снимка *на нея е цялата ел. схема на АГУ на на твоята кола*. Както виждате има само реле за ресет на компа. И всяко палене е с ресетнат комп *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*. УСПЕХ в направата! Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш *това че дюзите се охлаждат и смазват от бензина са глупости* иначе се товари и се амортизира.
Колега,точно така ми е в момента - със спряна помпа ,че ще сдаде заради якото връщане и със такова реле...дразня се, обаче, че когато искам да я покарам на бензин, след като съм се движил на газ, трябва да изчакам на място, със загасен двг 10 мин да се ресетне компа! Ако можеше да се ресетва веднага като цъкна на бензииин...И за това разпитвам за емулатор.
|
Чет Яну 25, 2007 4:55 pm |
|
 |
itp
|
qnisZ написа: *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*. .... Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш
Поправете ме ако греша но след като се прекъсне захранването към инжектора регулатора на налягането на бензина би трябвало да изключи помпата при 1 атм.
Относно постоянното ресетване на компа - при всяко палене ЕКУ зарежда заводската МАР таблица и се губят данните които то е събрало до този момент, т.нар адаптивност
|
Чет Яну 25, 2007 6:12 pm |
|
|