Автор |
Съобщение |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
 Емулатор на дюзи - разлика за моно и пълен инжекцион?
Преди 3 дни си сложих емулатор (оказа се че има нужда - поне за дюзите)
След 3-4000 км се появиха грешки, макар че се чудя защо след толкова много време
Комбиниран е
И за дюзите и за ламбда сондата
Сега вече когато карам на газ, лампата на таблото не свети
Обаче докато го монтираха, видях че в упътването пише - за моно-мотроник (с две думи за моноинжекцион)
И въпросът ми е:
- дали този емулатор е неподходящ за колата ми?
- или просто няма разлика и упътването не е точно?
Вто Ное 07, 2006 8:32 pm |
|
 |
idm
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 8:16 pm Мнения: 149 Местоположение: Русе
|
значи все пак доиде на моита че без емулатори не става :mrgreen:
естествено че има значение какъв ще бъде емулатора но според мен по вероятно е да е неточна самата документация или да е за друг модел.
даи малко повече инфо за марката на емулатора и къде точно са ти го подвързали( някъде прекъсват инжекторите или нещо по ЕКУто? )
ако не те бърка напиши и каква му е цената мен ме интересува.
мен бяха почнали едни газаджии да ми говорят за комбиниран емулатор( марка ДЕДРА ) за едни 120..140лв а аз им казах че няма да си плащам газовата още веднъж и им теглих една............
_________________ Lancia Delta II 1.6 16V / 98г.
Garelli 150 T-Rex Freelander/италиянка на две колела с японска душа!
|
Сря Ное 08, 2006 1:33 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
ами на него пиши TIN Electronics Lambda Emulator
някаква нашенска самоделка ще е
поне на такава ми прилича
незнам точно къде е вързан
но като се бях загледал в схемата - на пътя на кабелите за компа от сондата и дюзите
около 35 лева е, но го взех от познат - за мен беше по-малко
но според мен щом не свети лампата на таблото би трябало всичко да е наред
Сря Ное 08, 2006 1:54 pm |
|
 |
Petko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 9:53 am Мнения: 155 Местоположение: Велико Търново
|
Емулатора към всяка дюза по отделно ли се свързва или прекъсва общото захранване. Аз имам италиански и на него пише универсален за четири цилиндъра. Пуска се отделен кабел за всяка дюза.
_________________ Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
|
Пет Ное 10, 2006 9:28 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
Petko написа: Емулатора към всяка дюза по отделно ли се свързва или прекъсва общото захранване. Аз имам италиански и на него пише универсален за четири цилиндъра. Пуска се отделен кабел за всяка дюза.
май е общо
защото нама толкова много кабели ако не се лъжа
Пет Ное 10, 2006 9:40 am |
|
 |
Petko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 9:53 am Мнения: 155 Местоположение: Велико Търново
|
Така както описваш нещата според мен става дума за емулатор за моно инжекция. Много е важно как ECU-то следи работата на дюзите, дали като цяло /прекъсване на общата верига/ или поотделно за всяка дюза. Щом не ти свети лампата за грешки може компа да не е толкова прецизен и това да ти върши работа. Забелязвал ли си поне от време на врема да е светвала лампата. Защото при мен при поява на грешка някъде светва за малко и после изгасва, а грешката се записва в паметта и после с тестер се вижда. Ако грешката е фатална минава в сервизен режим, но това го разбирам когато карам на бензин, а на газ не се усеща. А лампата не свети.
_________________ Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
|
Пет Ное 10, 2006 10:00 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
не свети и не премигва
дано върши работа, че да не се занимавам повече
Пет Ное 10, 2006 10:24 am |
|
 |
idm
Кара Фиатче 126
|
по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минуса
аз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделно
но това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опит
съпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да сподели
|
Пет Ное 10, 2006 10:28 am |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
колега това да не е емулатор за ламбда сондата защото моя емулатор е доста голям като кутия и кабели коита се свързват към компа
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Пет Ное 10, 2006 9:07 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
Todor_Gagovski написа: колега това да не е емулатор за ламбда сондата защото моя емулатор е доста голям като кутия и кабели коита се свързват към компа
ами комбиниран е
има 8 кабела
Пет Ное 10, 2006 10:56 pm |
|
 |
sttefan
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 10:21 pm Мнения: 5 Местоположение: Шумен
|
idm написа: по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минуса аз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделно но това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опит съпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да сподели
 Ето я схемата на емулатора за дюзите.Аз съм с нея вече от 6-7 месеца и досега не ми е светвала или примигвала лампата на таблото.Доста е елементарна но върши добра работа.

_________________ Brava EL 1,6 16v
|
Пет Ное 10, 2006 11:14 pm |
|
 |
Tigar
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 11:54 pm Мнения: 22 Местоположение: София
|
колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
_________________ Диагностика на коли (чистене на грешки) не с е ангажирам 100% за отстраняване на повредата,засега връзка с ЛС.
|
Вто Ное 28, 2006 2:07 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
Tigar написа: колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
щом светва дюзата не е добре
при теб може да няма проблем, но при Браво/Брава грешката си остава в компютъра
Вто Ное 28, 2006 9:45 am |
|
 |
idm
Кара Фиатче 126
|
Tigar написа: колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
100% съм сигурен че за 1.6 16V двигателя няма да стане това нещенце!!!
компа си проверява всеки инжектор поотделно или поне при мен е така( 98год.)+ това съпротивлението на всеки инжектор е по 15 ома!
благодаря на колегата sttefan че се престраши наи накрая по постне схемичката :mrgreen:
|
Вто Ное 28, 2006 11:13 am |
|
 |
idm
Кара Фиатче 126
|
я вижте с кво се занимават братушките направо ми скриха шайбата :mrgreen:
http://chiptuner.ru/gbo.php
интереснички работи има дано съм помогнал на някого да си отговори сам на въпросчетата! 
|
Вто Ное 28, 2006 11:17 am |
|
|