|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Източване на мръсотия от изпарител BRC
Автор |
Съобщение |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
 Източване на мръсотия от изпарител BRC
Абе хора, някой източвал ли е изпарител на BRC - АТ 90 Е? Опитах се да развия стърчащия в долния край винт - ама чеп .....
Не ще ..... и с клещи пак не успях  Малко ме е страх да напъна да не се пре..е нещо. Изпарителя е монтиран на малко шибано място - зад акумулатора, че и малко по-надолу. Направи вече една година и мисля, че му е време да се източи. Разбрах, че е по-добре да се прави на топъл двигател / изпарител, но пречи ли му ако газта не е свършила? Споделете опит!
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Вто Окт 24, 2006 7:14 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
По пътя на логиката,ако си на бензин в този момент няма никъкъв проблем.Тогава си презастрахован,че след клапана няма остатъчна газ в тръбата и няма риск при случайно подаване на контакт да потече газ.Ако искаш си спри газта и от бутилката.Тогава 100% няма да имаш газ и по тръбите!
|
Вто Окт 24, 2006 8:56 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: Източване на мръсотия от изпарител BRC
brat_John написа: Абе хора, някой източвал ли е изпарител на BRC - АТ 90 Е? Опитах се да развия стърчащия в долния край винт - ама чеп ..... Не ще ..... и с клещи пак не успях  Малко ме е страх да напъна да не се пре..е нещо. Изпарителя е монтиран на малко шибано място - зад акумулатора, че и малко по-надолу. Направи вече една година и мисля, че му е време да се източи. Разбрах, че е по-добре да се прави на топъл двигател / изпарител, но пречи ли му ако газта не е свършила? Споделете опит!
напъвай няма страшно аз го точа на 1год един път не е нужно да е свършила газта нито да се спира от кранчетата
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Вто Окт 24, 2006 8:57 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
stef написа: напъвай няма страшно аз го точа на 1год един път не е нужно да е свършила газта нито да се спира от кранчетата
Искаш да кажеш, че въобще не излиза газ! Така ли е? Или само тази от изпарителя излита?
|
Вто Окт 24, 2006 11:32 pm |
|
 |
Petko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 9:53 am Мнения: 155 Местоположение: Велико Търново
|
Ще излезе само тази, която е в изпарителя. Много важно е да ти затваря добре електромагнитния клапан преди изпарителя !!! Ако след като е затворен продължава да излиза газ той също трябва да се почисти.Иначе ще имаш проблеми, включително голям разход на газ
_________________ Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
|
Сря Окт 25, 2006 8:33 am |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
stef написа: brat_John написа: Абе хора, някой източвал ли е изпарител на BRC - АТ 90 Е? Опитах се да развия стърчащия в долния край винт - ама чеп ..... Не ще ..... и с клещи пак не успях  Малко ме е страх да напъна да не се пре..е нещо. Изпарителя е монтиран на малко шибано място - зад акумулатора, че и малко по-надолу. Направи вече една година и мисля, че му е време да се източи. Разбрах, че е по-добре да се прави на топъл двигател / изпарител, но пречи ли му ако газта не е свършила? Споделете опит! напъвай няма страшно аз го точа на 1год един път не е нужно да е свършила газта нито да се спира от кранчетата
Да, напъвай смело... само гледай да не бъркаш посоката и да се опитваш да го затегнеш  Аз съм със същия - БРЦ АТ90 електрически. И при мен беше адски стегнато първия път и успях да го отвия едва с водопроводен ключ. Никаква газ не изтича или фучи, споко! Наистина е добре да се напрви на топло, че иначе "лайната" вътре са гъстички. На мене първия път ми изтече към 50мл. Не знам много ли е малко ли е... и какво пречи... ама си го точа веднъж годишно.
п.п.
Подложи парцалче или някаква вътр.гума м/у водопроводния ключ и месинговия винт, че ще се надраска. Ако ти пука де.
Упсех!
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Сря Окт 25, 2006 3:59 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
Sandeto написа: .....Да, напъвай смело... само гледай да не бъркаш посоката и да се опитваш да го затегнеш....
Надявам се, че е с нормална резба т.е. развива се по часовниковата стрелка нали!!! :cry:
А после колко силно го затегна???
|
Сря Окт 25, 2006 7:17 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Резбата е нормална. Аз моя го развих с голяма мъка с клещи чирачета, яко напъване беше
|
Сря Окт 25, 2006 7:57 pm |
|
 |
moko
|
brat_John написа: Sandeto написа: .....Да, напъвай смело... само гледай да не бъркаш посоката и да се опитваш да го затегнеш.... Надявам се, че е с нормална резба т.е. развива се по часовниковата стрелка нали!!! :cry: А после колко силно го затегна???
Колега, мисля че всички нормални резби се развиват обратно на часовниковата стрелка.
|
Чет Окт 26, 2006 7:13 am |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
Така е!!! Извинявам се за грешката.
|
Чет Окт 26, 2006 7:32 am |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
brat_John написа: ............ А после колко силно го затегна???
:roll: не знам... но аз лично моя не го затегнах толкова много... нормално затягане, на усет - да не е прекалено хлабаво, ама и да не е супер натегнато.
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Чет Окт 26, 2006 2:43 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
Днес успях да го отворя  За целта обаче освен, че махнах акумулатора, ами се наложи да сваля и стойката му, за да мога да навра тръбния ключ...
След споменаването на някой други роднини на изпарителя :mrgreen: най-после врътката подаде. Очаквайки да изплиска течност - веднага подложих отдолу чашка. След това развих внимателно и ........ нищо!!! Нито капка!!! Постоях малко в очакване и пак нищо!!! Не се сдържах и бръкнах с пръст в отвора с мислъта, че може нещо да е застанало. Напипах някаква гумена мембрана... но никаква течност. Тогава си извъртях пръста към дъното на изпарителя и там имаше нещо кафяво като отработено масло. Стана ми ясно, че напразно съм се мъчил, но нямаше как да установя ако не го бях отворил. Обратното сглобяване беше по-бързо. Явно майстора, който ми газовата се оказа прав, че може и две години да няма нищо в изпарителя, а може и след едно зареждане да се напълни. Аз зареждам само в Лукойл и може би се оказва, че наистина са им чисти горивата.
|
Съб Окт 28, 2006 5:10 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|