Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:20 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем с вървенето :( 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Проблем с вървенето :(
Здравейте съфорумци,
Както някой от вас помнят около 2-3 май си монтирах газова уредба с изпарител волтран на
Пунтото 1.1. До преди около месец нещата бяха що годе нормални колата вървеше като на бензин ....... за харча макар да е относително около 10 ми харчеше софийско (бях доволен)
постепенно работата на газ почна да се влошава и колата, макар да работи видимо нормално не иска да поеме като хората и сякаш се дави като и се подаде повече газ и лека полека (но доста мудно) се оправя като върна газта. Вдигна се и разхода - около 11.5?!!! Помислих си - лоша газ.................смених Н пъти газостанцията, но няма резултат............тази сутрин бях на газаджията и той смени филтърчето на газовия клапан, продуха ситемата уж, смени възд филтър и направи настройка и каза всичко е ок...........да ама не!!! - звъннах му на тоя ама той ме отряза - Нищо не можел да направи, да съм сменил газостанцията (много се ядосах).
колата не само от време на време а постоянно е като спъната незнам какво да правя кажете някакви предпложения имате ли?

Чет Окт 19, 2006 9:05 pm
Профил
UNREAD_POST 
1.Въздушен филтър скоро сменял ли си?
2.Прегледай системата да не засмуква въздух от някъде ( в района на плочката )

Изпарителя нов ли е или е втора употреба?

Чет Окт 19, 2006 10:31 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами днес е сменен възд филтър освен да смуче въздух но съм бос в газовите уредби кажи как да разбера?

Чет Окт 19, 2006 10:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ако питаш мен смени газаджията не газстанцията!
на тия мърлячи и бои им е малко :evil:
аз дигнах ръце от пишман маистори и накрая почнах сам да човъркам.сега съм я докарал до едно положение което ме устроива и не бутам нищо повече. що не вземеш да си помогнеш сам?
пробваи ако стигнеш 20/100 значи не е добре завиваи наобратно и така с проби и засичания!

Пет Окт 20, 2006 12:43 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами да ти кажа хрумвало ми е и това, но за пръв път слагам газ и ми е малко терсене, но съм грамотен автомобилно и може да се пробвам :)

Пет Окт 20, 2006 2:24 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
На Самарата която карах преди, сложих газ миналото лято. Супер разход всичко си беше ок, докато не паднаха температурите, бях се побъркал вдигна с 2 понякога дори 3 литра разхода по същия маршрут които минавам всеки ден! И така цяла зима бъзикане, настройки, филтри ала-бала и няма сваляне!

Е, стопли се отидох на "майстор" понеже толкова бях ръчкал врътките, че вече бе съвсем необходима намесата му!

Разхода падна с 2 литра и лятото се возех ефтинджос :)
Взех Фиата, мойта жена подкара Самарката и вече 2-3 пъти зарежда и ми казва колко литра, засичам и се оказва че разхода и се е повишил точно с толкова колкото и миналата есен!

Според личните ми наблюдения:
- понижението на околната температура влияе много на разхода на газ, а точно заради ниските температури съотношението "пропан-бутан" го променят за да е по-плътна газ-та и съответно се променя качествата на горивото, което е предпоставака за увеличен разход също!

Пет Окт 20, 2006 3:36 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Здрасти колега , ще ти споделя някои мои наблюдения по въпроса . Като за начало почни с изпарителя , Волтран е много кофти марка , някакво бледо копие на Ловато . Аз се мъчих с тоя боклук цели 2 години , първата година беше супер колата вървеше и харчеше приемливо 9 /100 градско / Уно 1300 -карбуратор/ . След първата година това така и не можех да го накарам да работи както трябва , то не смяна на свщи , кабели , делко , филтри , препрвяне на газова плочка и други такива физически упражнения . Резултатът беше - 0 т.е. намирам стабилен празен ход - колата не върви както трябва и обратното. След като си скъсах нервите и хвърлих маса пари за части и диагностика , направих следната проба - свалих едно Ланди Ренцо на 2 години също , резултата беше невероятен за мене , след настройка на системата колата върви мн.добре и пак си харчи 9/100 , но в продължение на 1 година сипвам само газ и карам. Съветвам те , намери си Lovato или Ланди Ренцо за проба и сам ше се убедиш. А Волтрана го изхвърли там където куче не минава .. Успех :)

Пет Окт 20, 2006 9:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
Може и BRC да вземеш...

Съб Окт 21, 2006 9:57 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
хора кажете на този изпарител волтран дали има на него пробка за мърсотията, защото ми направи впечатление, че "майстора" смени филтъра само на газовия клапан и въздушния?

Вто Окт 24, 2006 12:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
bopkata написа:
хора кажете на този изпарител волтран дали има на него пробка за мърсотията, защото ми направи впечатление, че "майстора" смени филтъра само на газовия клапан и въздушния?

Има, има! Аз вчера я точих мръсотията докато беше топъл изпарителя/двигателя.
Най-отдолу на изпарителя има една врътка (при мен я развъртях с клещи).
Не е лошо да подложиш чашка от кафе или нещо друго за да не си мърсиш скоростната кутия като мен. :wink:

Вто Окт 24, 2006 12:41 pm
UNREAD_POST 
Valeo написа:
Волтран е много кофти марка , някакво бледо копие на Ловато . Аз се мъчих с тоя боклук цели 2 години , първата година беше супер колата вървеше и харчеше приемливо 9 /100 градско / Уно 1300 -карбуратор/ . След първата година това така и не можех да го накарам да работи както трябва , то не смяна на свщи , кабели , делко , филтри , препрвяне на газова плочка и други такива физически упражнения . Резултатът беше - 0 т.е. намирам стабилен празен ход - колата не върви както трябва и обратното. След като си скъсах нервите и хвърлих маса пари за части и диагностика , направих следната проба - свалих едно Ланди Ренцо на 2 години също , резултата беше невероятен за мене , след настройка на системата колата върви мн.добре и пак си харчи 9/100 , но в продължение на 1 година сипвам само газ и карам. Съветвам те , намери си Lovato или Ланди Ренцо за проба и сам ше се убедиш. А Волтрана го изхвърли там където куче не минава .. Успех :)

Чакайте малко сега!!! Първо, Ловато отдавна се прави в Сърбия и изобщо не е това, което беше! Второ, Волтран е по лиценз точно на Ловато. И трето. Един изпарител представлява повече или по-малко едно парче ЖЕЛЯЗО, в което има мембрани. Та като тези мембрани се спекат в един момент се налага смяната им, а не смяната на ЦЕЛИЯ изпарител с италиански или нещо друго.

Вто Окт 24, 2006 4:41 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами то волтрана е на точно 5 месеца май му е рано да се е прецакал?

Вто Окт 24, 2006 5:15 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Здравейте колеги. За колегата PAPARAC , искам само да вметна едно две неща . Първо един изпарител не е парче желязо и мембрани.На външен вид може и да си приличат , но всяка марка си има особенности . Предполагам че си разглобил повече от един изпарител и си забелязал разликите . Второ Волтрана може и да е по лиценз на Ловато , но този изпарител не се регулира както трябва / 4 % CO празен ход , 0,05% CO pri 3000 оборота / в следствие на този "лиценз" се получава гърмене в колекторите , висок разход , лоша динамика и да не говорим че оборотите на празен ход варират в широки граници от 700 до 1300, от прекаленото обедняване на сместа се скапват свещите , кабелите , капачка , палец . Същото е положението при ЕКОГАЗ , не знам по какъв лиценз са. Та си мисля че колегата с Волтрана ше си избие парите за читав изпарител за малко време с оглед на това че ще си спести ходене по диагностики а съшо и нерви от непрекъснато въртене на кранчетата . А дали за 5 месеца са му остаряли мембраните , едва ли . И един въпрос , ти с какъв изпарител си и какви са ти впечателнията от него

Пон Окт 30, 2006 11:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Хора да се похваля, ходих при The_Machine в Горубляне и хората решиха проблема.......... вкараха 1 нещо като гума с дупка в маркуча за въздуха който е накрая на възд филтър направиха центровка и о чудо колата върви доста добре :) ................ Специални благодарности на колегата за експертната помощ :)

Вто Окт 31, 2006 11:37 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
bopkata написа:
Хора да се похваля, ходих при The_Machine в Горубляне и хората решиха проблема.......... вкараха 1 нещо като гума с дупка в маркуча за въздуха който е накрая на възд филтър направиха центровка и о чудо колата върви доста добре :) ................ Специални благодарности на колегата за експертната помощ :)

Хммм... ами я ги сподели къде по-точно са тез майстори чудотворци за газови... Че човек е добре да знае някой майстор от който има доволен човек...

Сря Ное 01, 2006 5:34 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща