Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:28 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Газ- бял пушек! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Газ- бял пушек!
Да ви кажа колеги напълно съм разочарован от газта. Направих си опит колко ми е разхода на бензин и се установи, че смесен цикъл на каране - разход 6,7/100. Малко по евтино ми е на газ, само че колата много ме ядосва. При каране на газ от аспуха се носи бял пушек все едно карам нафтова печка със задънени филтри ( да ме извинят колегите с дизели). При префключване на бензин това изчезва. Онзи ден карах с друга кола по фията и миришеше на газ та се нетраеше. Възможно ли е да извърля газ през аспуха ( богата горивна смес или......незнам какво още) и да ли това е причина така да пуши на газ. Незнам дали се изказах правилно, но в момента така съм се ядосал :evil: , че не мога да мисля.

Сря Окт 18, 2006 4:07 pm
Профил
UNREAD_POST 
99% изпарителят ти не е наред!

Сря Окт 18, 2006 4:19 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Дай съвет каво да правя.

Сря Окт 18, 2006 4:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
какъв ти е изпарителят

Сря Окт 18, 2006 4:54 pm
UNREAD_POST 
iko79 написа:
Дай съвет каво да правя.

Ако си технически грамотен (горе-долу) и изпарителят не е в гаранция - отвори го и виж за какво става
въпрос - може да са спукани мембрани. Ако не си - ходи при свестен майстор - газаджия.
Само да не те метне, че си за нов изпарител.

Сря Окт 18, 2006 5:07 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
изпарителя е турски Волтрон. Незнам дали има спукана мембрана но целия е някак като мазен все едно избива от него антифриз или ....абе омаслен.

Чет Окт 19, 2006 8:43 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Е чак пък нов изпарител. То нали са едни мембрани. Изпарителя е на 20х.км, като ми казаха че спокойно може да карам още без да се притеснявам за мембрани. Знам ли.

Чет Окт 19, 2006 8:45 am
Профил
UNREAD_POST 
iko79 написа:
изпарителя е турски Волтрон. Незнам дали има спукана мембрана но целия е някак като мазен все едно избива от него антифриз или ....абе омаслен.

Това не е нормално. Моя изпарител е същия и е абсолютно сух. То това важи за всички де...
Да не би да не е стегнат хубаво, да са му прегорели уплътненията и т.н.

Чет Окт 19, 2006 9:28 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Абе да не объркам нещо колегата, ама то на газ си е нормално да пуши повечко, еле пък и зимата като е студено...ама всичко с граници де.А иначе Волтран съм чувал че е много куц изпарител, но ако му има нещо дано да минеш само с мембранки.

Чет Окт 19, 2006 10:17 am
Профил
UNREAD_POST 
sachma написа:
Абе да не объркам нещо колегата, ама то на газ си е нормално да пуши повечко, еле пък и зимата като е студено...ама всичко с граници де.А иначе Волтран съм чувал че е много куц изпарител, но ако му има нещо дано да минеш само с мембранки.

Колега, би ти изобщо чуваш ли се какво говориш, респ. виждаш ли се какво пишеш...
На газ било нормално да пуши повече - пълни глупости.
А иначе и аз съм чувал, че Ферари били с куци коне... Ама не са...

Чет Окт 19, 2006 11:27 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Сигурно Sachma има предвид,че това са водни пари.Колкото е по-студено,белия дим е по-гъст,особено при студена генерация.Виждал съм коли,от ауспуха да тече вода/през зимата/,и в това няма лошо.Просто конденз.
@iko79-относно миризмата на газ-една диагностика не струва повече от 10-15 лв,но според мен тя е задължителна в случая.Не гадай дали е мембрана или не-просто си запиши час и иди.С горивните системи шега не бива-все едно да ти мирише на бензин,но ти да продължаваш да я караш.Успех :)

Чет Окт 19, 2006 1:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]