|
|
Дата и час: Нед Ное 10, 2024 10:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колко ще струва Газова уредба за Brava 1.6 16 V
Автор |
Съобщение |
miteto
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 11:41 pm Мнения: 3 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Здравейте колеги.
Отскоро и аз имам фиат (брава 1.6 16 ВЕ), само че за студент ми е доста трудно да го изхранвам на бензин. Някой има ли идея колко ще ми струва газова в Пловдив и къде биха могли да ми я поставят. Прочетох цялата тема и не можах да разбера последно необходими ли са тези емулатори,кихалки и т.н. и защо всички ме питат какви колектори имам ? Ще може ли някой да ми обясни още веднъж като за човек който е на вие с автомобилите
_________________ Fiat Brava 1.6 16 ВЕ
|
Сря Юни 25, 2008 1:09 pm |
|
|
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
miteto написа: Здравейте колеги. Отскоро и аз имам фиат (брава 1.6 16 ВЕ), само че за студент ми е доста трудно да го изхранвам на бензин. Някой има ли идея колко ще ми струва газова в Пловдив и къде биха могли да ми я поставят. Прочетох цялата тема и не можах да разбера последно необходими ли са тези емулатори,кихалки и т.н. и защо всички ме питат какви колектори имам ? Ще може ли някой да ми обясни още веднъж като за човек който е на вие с автомобилите
Ако си с пластмасовите колектори 1 връщане на газ и гръмване ще ги направи на трески. После работата става дебела.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юни 25, 2008 2:07 pm |
|
|
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
miteto написа: Здравейте колеги. Отскоро и аз имам фиат (брава 1.6 16 ВЕ), само че за студент ми е доста трудно да го изхранвам на бензин. Някой има ли идея колко ще ми струва газова в Пловдив и къде биха могли да ми я поставят. Прочетох цялата тема и не можах да разбера последно необходими ли са тези емулатори,кихалки и т.н. и защо всички ме питат какви колектори имам ? Ще може ли някой да ми обясни още веднъж като за човек който е на вие с автомобилите
Колега здравей.
Аз от скоро съм с АГУ. Преди да го сложа бая попрочетох из темите. Навсякъде пишат че трябва да има емулатори, но на мен не ми сложиха и засега нямам проблеми, но то май си зависи от самият майстор, дали си разбира от работата (междо другото в ключа за газ-бензин прочетох, че имам вградени емулатори на инжекторите и ланда сондата - http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.166.186 - което може да играе роля за това да нямам пробелеми до сега). Относно кихалките, те са задължителни, за да не ти се счупи кутията на въздушния филтър ако се получат гърмежи. Ако си с метални колектори няма проблеми да се сложи обикновенна АГУ. Все пак най-добрия избор и Газов инжекцион, но който няма възможност, както съм и аз, си кара с обикновенна АГУ. Ако си с пластмасови колектори тогава е задължителен Газовия инжекцион.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Чет Юни 26, 2008 10:00 am |
|
|
sok1
|
miteto написа: ... не можах да разбера последно необходими ли са тези емулатори,кихалки и т.н. и защо всички ме питат какви колектори имам ? ...
Пластмсови колектори на нашите коли започват да слагат от 1999-та. Твояте е с метални колектори, защото гледам, че е 1997-ма. За емулаторите и кихалките - ДА, необходими са при положение, че искаш да намалиш вероятността от бъдещи проблеми.
|
Чет Юни 26, 2008 2:12 pm |
|
|
Манияка
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 18, 2007 2:55 pm Мнения: 65 Местоположение: Крумовград
|
Колеги,от седмица съм с Брава 1.6 16V и искам да и сложа газ обикновена.Някой да ми препоръча къде мога да сложа такава в Пловдив или Хасково?Ще съм благодарен,тъй като на бенз не се издържа.
|
Чет Юни 26, 2008 4:01 pm |
|
|
sok1
|
Манияка написа: Колеги,от седмица съм с Брава 1.6 16V и искам да и сложа газ обикновена.Някой да ми препоръча къде мога да сложа такава в Пловдив или Хасково?Ще съм благодарен,тъй като на бенз не се издържа.
Виж тук.
|
Чет Юни 26, 2008 5:54 pm |
|
|
Манияка
Кара Фиатче 126
|
Благодарско колега.Имаш една бира от мене
П.П. Колеги какво ще ми кажете за този газаджия: http://www.magnumbg.com/kontact.htm
Днес попаднах на адреса без да искам и ми се струва много добра цена.
|
Чет Юни 26, 2008 7:59 pm |
|
|
miteto
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 11:41 pm Мнения: 3 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Минавам от там често, ако събота работи ще мина, ако не - понеделник и ще пиша дали изобщо са актуални цените и за какво става въпрос. Същото важи и за тези до новата сграда на ПУ (все пак уча там ).
|
Пет Юни 27, 2008 4:32 pm |
|
|
miteto
|
Съжалявам за късния отговор, наложи ми се да скокна до София.
По темата - до Хотел 7 Hills (магнума) ми казаха - 450 лева с поставянето и бутилка по избор. Не се сетих друго кво да питам. Петък имам поправка в университета и ще питам и там.
|
Чет Юли 03, 2008 12:18 am |
|
|
Манияка
Кара Фиатче 126
|
Браво Мите,златен си.Във вторник имам записан час за 10 и ако искаш да черпя обади се на 0886738446.Стоян.Обещал съм
Само да не са турски боклуци.
_________________ Кара Фиат брава 1.6 16V 96 година бензинка,а в скоро време на газчица.
|
Чет Юли 03, 2008 9:01 am |
|
|