|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 11:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
daley
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Мар 18, 2006 10:45 am Мнения: 52 Местоположение: Варна 03 Младост
|
peter, къде си държиш сега резервната гума?
|
Чет Авг 03, 2006 4:06 pm |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
daley написа: peter, къде си държиш сега резервната гума?
Търкаля се в багажника. Но аз не го ползвам. Ако нещо трябва да се носи ми е много по-удобно да го сложа на задната седалка. Багажника ме мързи да го отварям. Ако случайно някога се наложи нещо да се слага в багажника, зарязвам резервната гума вкъщи. Досега тези случаи се броят на пръсти. Но пък аз скоро не съм ходил на почивка и може би затова не съм усетил неудобство. В общи линии за ползване от вкъщи на работа и обратно, багажника не се ползва много  .
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Чет Авг 03, 2006 5:05 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
Ако можеш да си сложиш бутилка тип резервна гума - слагай! Удобно е. Можеш да си държиш резервната гума дори в мазата. В града като пукнеш гума все ще се дотъркаляш до първия вулканизатор или в краен случай ще вземеш такси... А пък като тръгнеш навън от града мяташ я в багажника или в краката на пътника отпред и газ. Аз също имах мерак за такава, но трябваше да чакам още 2 месеца тъй като тези, които имаха в наличност бяха високи и много щеше да надига, а Типо резервната гума му е малка т.е. по-тънка. Сега имам 25 литрова раположена странично до десния калник. Събира 20,5 литра което при моя разход 11/100 градско прави около 185км. Вярно по-честичко се ходи до газстанцията, но това е компромиса да има място в багажника.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Чет Авг 03, 2006 7:52 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
brat_John написа: ...Сега имам 25 литрова раположена странично до десния калник. Събира 20,5 литра...
Моята е абсолютно същата и със съшото разположение и най-редовно събира по
24-24.5 литра, от което почвам да се притеснавам, че нещо не е наред - или бутилката
или колонките. Но от друга страна извънградско минавам по 300-320 км. и4 на изпарения
до следващата газстанция :?
|
Пет Авг 04, 2006 2:42 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
kiro_of_the_day написа: Моята е абсолютно същата и със съшото разположение и най-редовно събира по 24-24.5 литра, от което почвам да се притеснавам, че нещо не е наред - или бутилката или колонките. Но от друга страна извънградско минавам по 300-320 км. и4 на изпарения до следващата газстанция :?
Май си е за притеснение.... Сигурно не ти е нагласен поплавъка добре. Аз със зор събирам 21 литра, което прави около 275 - 280км на извънградско. До колкото знам празния обем отгоре е задължителен - не по закон  Май ще трябва да отидеш да ти "бутнат" поплавъка. Ако пък се съмняваш в колонките предполагам, че си зареждал на различни места и не може всички да са еднакво повредени. Аз също съм зареждал на газстанции с резервоарите отвън, както и под земята. Мога да кажа, че с малки разлики винаги влиза едно и също количество.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пет Авг 04, 2006 7:19 pm |
|
|