|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Не пали на газ - продължение
Автор |
Съобщение |
mladej_it
Кара Симсонка
Регистриран на: Пон Ное 08, 2004 2:26 pm Мнения: 56 Местоположение: София
|
Слушай дали клапана ти "цъка" и пуска газ като хората! ако ти е вакумен изпарителя освен маркуча за газта и тези за водата трябва да има едно малко марку4е с мнго малак диаметър. Ако има такова начи си с вакумен ! Пробвай като палиш да цъкаш на обогатителя ако имаш копче за такъв!
|
Сря Авг 02, 2006 1:03 am |
|
 |
HCO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 12:59 am Мнения: 154 Местоположение: София, кв.Горна Баня
|
Вземи си един ремонтен комплект за изпаритела , около 10-15 лв е . Отваряш го и каквото старо свалиш слагаш ново ,така мисля че е най-добре.
_________________ Уно 1.3 Тurbo IE
Разход 8л/100 км Градско
Гориво: 100+ само от ОМV
Къв бензин кви 5 лева бе ?
Карам си на газ ,само я припалвам на бензин
|
Сря Авг 02, 2006 11:46 pm |
|
 |
ivjordan
|
А откъде да си намеря такъв ремонтен комплект и, предполагам, за всеки изпарител са различни...
|
Пет Авг 04, 2006 7:10 pm |
|
 |
pugsy
|
кажи каква марка е и какъв е
|
Съб Авг 05, 2006 10:52 am |
|
 |
ivjordan
|
Ами, вакуумен се оказа, че е. Уредбата е Ловато, а марката на изпарителя трябва да я погледна, ама май на него пишеше, че е украински.Ще погледна после като сляза, каква му е марката.
Не знам защо съм решил, че е украински, може някой да ми е казал така, но на самия изпарител никъде не пише какъв е по народност. Марката е Волтран. Сега му развих пробката за почистване и източих гадостите отвътре. Изтече около стотина милилитра. Засега пали, макар че точно преди почистването не щеше. Дано е от това, макар че не ми се вярва.
|
Съб Авг 05, 2006 12:03 pm |
|
 |
pugsy
|
волтран е турски,слагат се мембрани от ловато(по хубави са),на моя стария му слагах(пак вакумен)взех ги от един приятел за 12лв
|
Съб Авг 05, 2006 4:39 pm |
|
 |
mladej_it
Кара Симсонка
|
Турски, копие на "Ловато". Самоче копие със собствена тарговска марка не менте! Доста сполочливи според отзивите на повечето газаджии. Възможно е да си си разрешил проблема с почистването, но аз те съветвам да направиш същата операция и с клапана. Спираш газта от кранчетата на сондата, развиваш медната трабичка дето влиза в газовияти клапан сваляш разглабяш и почистваш!!! Лошото е че ако не се лъжа на Волтран клапана е в корпуса на изпарителя ,а там незнам как ставаше демонтажа, но предполагам че е по-сходен начин!
Успех!!!
|
Пон Авг 07, 2006 8:40 pm |
|
 |
ivjordan
|
Цитат: Турски, копие на "Ловато". Самоче копие със собствена тарговска марка не менте! Доста сполочливи според отзивите на повечето газаджии. Възможно е да си си разрешил проблема с почистването, но аз те съветвам да направиш същата операция и с клапана. Спираш газта от кранчетата на сондата, развиваш медната трабичка дето влиза в газовияти клапан сваляш разглабяш и почистваш!!! Лошото е че ако не се лъжа на Волтран клапана е в корпуса на изпарителя ,а там незнам как ставаше демонтажа, но предполагам че е по-сходен начин!
Мерси, но засега май проблемите спряха и няма да го пипам, ако пак не почне да ги прави. А като се замисли човек, че можех да съм си купил нов изпарител... Аман от мошеници по сервизите!!!
|
Вто Авг 08, 2006 11:05 am |
|
 |
pugsy
|
вакумния има клапан за обогатяване на сместа,а на ел. е за спиране на газта
съмнявам се че проблема ще се оправи от самосебеси
|
Вто Авг 08, 2006 11:25 am |
|
 |
ivjordan
|
Цитат: съмнявам се че проблема ще се оправи от самосебеси
И аз се съмнявам, но след почистването в събота съм палил поне двайсе пъти и всеки път тръгва от раз без никакъв проблем, та все повече се замислям, че проблема е бил в голямото количество мръсотия вътре. Тъпото е, че никой от тримата газаджии на които ходих не се сети да го направи - операция за две мин. и можеха да вземат 5 кинта, ама те се целят в 70 за нов изпарител + монтаж. Затова не взимат нищо. Хак да им е!
|
Вто Авг 08, 2006 11:33 am |
|
 |
mladej_it
Кара Симсонка
|
Аджеба! Точно така и аз съм стигнал до извода ,че видя ли майстора разбирач да знае по-малко от мен вобще не трябва да се доближава до колата ми!
Много малко са случаите в които отивайки с каквато и марка и модел автомобил са ми свършвали безпроблемно работа и са доказвали с действията и знанията си ,че заслужават прозвището "автомонтьор" както и не не последно място парите си!!!!
|
Пет Авг 11, 2006 10:39 am |
|
|