|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 12:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Газова за БРАВА 1.6/16-Съвети...
Автор |
Съобщение |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
и още по темата
за 1,6 мотора
емулатор на дюзите достатъчен ли е или трябва и на сондата?
и каква е горе-долу цената на двата?
Сря Май 10, 2006 9:36 am |
|
 |
sttefan
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 10:21 pm Мнения: 5 Местоположение: Шумен
|
Аз имам само емулатор на дюзите .Не усещам някъква промяна или прекъсване на бензин и си мисля че не натрупва грешка.Мисля като навъртя малко повечко километри да я закарам на диагностика и тогава ако има проблем ще и сложа.
Цена на емулатора за дюзи ако е точно за Брава (не универсален-разликата е само в буксите) е от 75лв.нагоре зависи от магазина , ако си го направиш сам излиза 10-на лв.(аз точно това и направих  )
А цена на емулатора за сондата е 15-на лв. и пак ако си я направиш сам около 3-4лв.(схема е пускана по форумите) .
|
Сря Май 10, 2006 8:30 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
sttefan написа: Аз имам само емулатор на дюзите .Не усещам някъква промяна или прекъсване на бензин и си мисля че не натрупва грешка.Мисля като навъртя малко повечко километри да я закарам на диагностика и тогава ако има проблем ще и сложа. Цена на емулатора за дюзи ако е точно за Брава (не универсален-разликата е само в буксите) е от 75лв.нагоре зависи от магазина , ако си го направиш сам излиза 10-на лв.(аз точно това и направих  ) А цена на емулатора за сондата е 15-на лв. и пак ако си я направиш сам около 3-4лв.(схема е пускана по форумите) .
ако ти трупа грешки, ще ти светне лампата на инжекциона
Чет Май 11, 2006 8:51 am |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
Вярно ли е, че след като се сложи газова уредба и се променя самонастройването на компютъра и повече не може да се обръща само с превключване на бутон обратно на бензин, а е необходимо изключване на акумулатора от клемите за изчистване на настройките останали от каране на газ?
Какви са тези слухове за нагар по инжекторите за бенц ... и тотална невъзможност повече за използване на двигателя по нормалния му начин на работа - това вярно ли е, или са по-скоро изолирани случаи?
Вто Май 16, 2006 1:54 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
niko_ymn написа: Вярно ли е, че след като се сложи газова уредба и се променя самонастройването на компютъра и повече не може да се обръща само с превключване на бутон обратно на бензин, а е необходимо изключване на акумулатора от клемите за изчистване на настройките останали от каране на газ?
Какви са тези слухове за нагар по инжекторите за бенц ... и тотална невъзможност повече за използване на двигателя по нормалния му начин на работа - това вярно ли е, или са по-скоро изолирани случаи?
доколкото разбрах въпроса ти:
ако имаш емулатори, компа се лъже че караш на бензин и не натрупва грешки
и си караш на бензин без проблем
само че от време на време трябва да караш на бензин за да не прецакат дюзите
Вто Май 16, 2006 2:03 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
Няма проблем газов инжекцион да се премести на друга кола,като се съблюдава мощността на колата.При БРЦ комплектите са от 60 до 100 киловата,от 100 до 120 и над 120.Има разлика в редуктора и инжекторите.Сменяш инжекторите и "спи градът" от Т.Русев.
Няма смисъл да се спори кое е по-добро,защото по всички показатели газовият инжекцион е по-добър!Който не може да си го позволи слага конвенционална уредба и се радва,че кара по-евтино отколкото на бензин.  Спор няма,че разликата в цената е голяма,но с времето се компенсира от по-малкият разхора,удоволствието от динамиката на колата и в крайна сметка след време имаш модерна уредба,която можеш да продадеш на сносна цена или да монтираш на друга кола.
Първоначална голяма инвестиция и ниски разходи след това.
|
Вто Май 16, 2006 2:42 pm |
|
 |
pan999
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 11:40 pm Мнения: 36 Местоположение: София
|
Благодая за ифото...ясно че газовия инжекцион е по-доброто но сиромашияяя.
Ще го мислиме успех и на вас.
_________________ Brava 1.6/16
|
Вто Юни 13, 2006 9:29 am |
|
 |
pan999
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 11:40 pm Мнения: 36 Местоположение: София
|
Благодая за ифото...ясно че газовия инжекцион е по-доброто но сиромашияяя.
Ще го мислиме успех и на вас.
_________________ Brava 1.6/16
|
Вто Юни 13, 2006 9:33 am |
|
 |
dansun
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Вто Апр 25, 2006 4:37 pm Мнения: 31 Местоположение: София Област
|
Аз също карам вече месец Мареата (1.8 и) с "проста" Ловато уредба. Чукам на дърву за сега всичко е наред. Преди това обаче си смених свещите - Denso.
Газаджийте са в Горна Баня.
А за газов инжекцион се въздържам да коментирам. МНООООООООго пари са това.
По-скоро бих останал на бензин ...
_________________ Fiat Marea 1.8i
|
Сря Юни 14, 2006 2:42 pm |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
Цитирам: "те продават за 1800-1900 лева,а на мен ще ми излезне 1300-1400"
НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАМЕРИ И ПО-ЕВТИНО ?