|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 5:53 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Специален знак за колите с газови уредби
Автор |
Съобщение |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 2
п..ка им м..на :evil:
|
Пет Апр 07, 2006 11:23 am |
|
 |
FIAT 125s
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Дек 04, 2005 12:27 pm Мнения: 163 Местоположение: Стара Загора
|
При метана са малко повечко атмосверките 150-180атм. :mrgreen: и бутилките са дебели 10-12мм като кислородните или други сгъстени газове(и тежат зверски).А пропанчето помпите на газстанциите спират на 12атм. а реално трябва да е на 16атм.А разликата е че пропана се намира в течно с-е в бутилката докъто метана е в газообразно с-е и за де се събере необходимия обем се фраска на голямо налягане.
_________________ 125s/1600ccm/100ps
|
Пет Апр 07, 2006 2:51 pm |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Незнам как го измислиха това със стикерите. По статистика в Италия и Германия най-много се ползва алтернативно гориво, най-вече метан в последните години Имат по над 550 метанстанции. Нито имат стикери, нито има някакви други специални мерки за безопастност. Напротив, поощряват екологичното гориво, има облекчения при закупуване на нови автомобили със заводски газови уредби и т.н.. Хората там са по-платежоспособни, но не си позволяват по левашки начин да им вадят паричките от джоба. Само при нас минава и защо да не ни прекарат отново. Някой чел ли е статистика колко коли годишно са аварирали по причини на газта, колко са се запалили и на колко е оказана помощ от други хора, които евентуално са си задавали въпроса автомобила на газ ли е или не. Не съм чул пожарникари да се изгасили кола. Никой според мен не води такава статистика. Смисъла е друг и съвсем не е в наша полза. Аз съм скептик, научиха ни да сме недоверчиви, дано да греша.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Нед Апр 09, 2006 12:20 am |
|
 |
yan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 11:19 am Мнения: 67 Местоположение: Бургас
|
duw2 написа: Незнам как го измислиха това със стикерите. По статистика в Италия и Германия най-много се ползва алтернативно гориво, най-вече метан в последните години Имат по над 550 метанстанции. Нито имат стикери, нито има някакви други специални мерки за безопастност. Напротив, поощряват екологичното гориво, има облекчения при закупуване на нови автомобили със заводски газови уредби и т.н.. Хората там са по-платежоспособни, но не си позволяват по левашки начин да им вадят паричките от джоба. Само при нас минава и защо да не ни прекарат отново. Някой чел ли е статистика колко коли годишно са аварирали по причини на газта, колко са се запалили и на колко е оказана помощ от други хора, които евентуално са си задавали въпроса автомобила на газ ли е или не. Не съм чул пожарникари да се изгасили кола. Никой според мен не води такава статистика. Смисъла е друг и съвсем не е в наша полза. Аз съм скептик, научиха ни да сме недоверчиви, дано да греша.
В Италия доколкото знам имат лепинка, но тя е залепена на регистрационния номер.
|
Нед Апр 09, 2006 8:45 am |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
 Re: 2
$ abarth $ написа: п..ка им м..на :evil:
да му бера лайката
Вто Май 16, 2006 2:04 pm |
|
 |
niko_ymn
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 2:33 pm Мнения: 574 Местоположение: Русе
|
Аз като я видя точно как изглежда лепенката - ще си я нарисувам на фото шоп и ше си я разпечатам сам на самозалепващо фолио.
Естествено, че всичко е направено за пари. До година ще има и лепенки със син фон и 12 бели звездички - като знамето на европа, които да сложим на регистрационните номера за да закрият българския флаг като влезем в евро-съюза.
Я питайте гърците дали са позволили така да ги рекетира държавата или си карат със старите номера от средата на миналия век.
Вто Май 16, 2006 2:10 pm |
|
 |
Beco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 4:18 pm Мнения: 68 Местоположение: София 19 Люлин
|
kiro_of_the_day написа: Аман от стикери, лепенки, ваденки, опознавателни знаци и т.н. и т.н. и др. и д.р. Аман от пожарникари във властта. На коледни елхи ги обърнаха тези коли! :twisted:
Абсолютно ебати и държавата скапана. Навремето беше голям вой срещу стикерите на застрахователите "пречели на видимостта". Не можаха да се оправят с мутрите, и ги накараха да си махнат стикерите. Сега приличаме на цигански каруци с тия лепенки, ваденки, стикери. Всичко е за пари. Идиоти всекакви. Още малко ще ми турят лепенка на челото да се знае дали имам книжка или не. Малоумници.
В Италия и Холоандия, карат масова на газ, ама такова малоумие няма. Вероятността да експлоадира газова бутилка е в пъти по малка от резервоар пълен с бензин :evil:
|
Сря Юли 12, 2006 1:01 pm |
|
 |
Beco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 4:18 pm Мнения: 68 Местоположение: София 19 Люлин
|
dudulia написа: Според мен всичко е за пари! В цяла европа няма такива стикери по никакви стъкла и какво става,когато ударат е зверски?Няма стъкла,респективно стикер и пожарникарчето не вижда нищо така или инаяе,но така ще събират пари,защото има над 200 000 коли с газови в БГ!
200 000 Х 5 лв= 1 000 000
Супер далаверка, вярно доста "куцичка" в сравнение с други, но не е за изпускане, ще "нахранят" някоя фирма дето ще ги печата, отделно ще "лапне" и някоя агенцийка
На К*ра няма ли да ми сложат за нещо :evil:
|
Сря Юли 12, 2006 1:16 pm |
|
 |
pugsy
|
фирмата която ще ги прави сигурно е ще е някоя държавна и ще е за без пари,а ако е частна то ще бъде 1 лепенка за некви стинки
|
Сря Юли 12, 2006 1:22 pm |
|
 |
Beco
Кара Фиатче 126
|
pugsy написа: фирмата която ще ги прави сигурно е ще е някоя държавна и ще е за без пари,а ако е частна то ще бъде 1 лепенка за некви стинки
Като "безплатните" нови номера.
Всъщност едва ли това е най важното , важното е смисъла от цялата тази операция :roll:
|
Сря Юли 12, 2006 4:09 pm |
|
|