Дата и час: Сря Юли 09, 2025 1:03 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Въпросите на новака! 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
dr_wolfy написа:

Колега,емулатора има един потенциометър и светодиод,който показва дали емулатора работи,когато си на газ.Потенциометъра е точно за да си регулираш оборотите ако тръгнат да играят.Възможно е при теб емулатора да не е толкова добре настроен или ECU-то да ти е по-различно от моето,защото аз със същия емулатор нямам проблеми.Виж положението на потенциометъра-запомни го ако трябва и го развърти малко.Така поне ми беше обяснил колегата от Варна.

Колегата от Варна ми писа, че емулатора е настроен и аз не съм го бъзикал, но не е проблем да си поиграя и с него.
Днес реших да "пипна" радиатора по съвета на Yavor и май стигнах до извода, че термостата ми е за смяна, защото радиатора беше топъл почти до долу при температура около 60 градуса. Интересно може ли толкова бързо да се скапе, защото знам от предишния собственик, който ми е брат :wink: че го е сменял преди около 2,5 години???
При мене обаче проблема са високите обороти при студен двигател, а не че оборотите ми играят на газ. Те дори са по-стабилни на газ отколкото на бензин.
Ако искаш да си видиш номера на ECU-то просто махни пластмасовия капак и отдолу има лепенка с номера му. Аз го извадих от там и го добавих към данните на колата в подписа ми.

Сря Ное 02, 2005 6:26 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
pinko168 написа:
Абе не знам за вас, ама моята Дедра вдига 90 градуса(и си стои там цял ден) още преди края първия километър, че и по-скоро.

А аз днес забелязах че стрелката стои на средата, дори и по-надолу... (40-50 градуса)
Парното обаче направи сауна в купето, яко жега.
Мотора работеше нормално, колата се движеше според нормите.

:?: :?:

edited: Сега видях че темата е за ГУ...
От линк в друга тема в която ставаше дума за градусите се прехвърлих тук.

Колата ми е на бензин.

Сря Ное 02, 2005 9:17 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Crash73 написа:
А аз днес забелязах че стрелката стои на средата, дори и по-надолу... (40-50 градуса)
Парното обаче направи сауна в купето, яко жега.

А климатика пуснал ли си??? :wink:

Чет Ное 03, 2005 9:59 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Нямам климатик... :roll:

Термостат за смяна??

Чет Ное 03, 2005 4:05 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Crash73 написа:
Термостат за смяна??

Аз вече съм убеден, че термостата ми е за смяна тъй като два пъти правих теста с температурата на радиатора. При показание на уреда около 60 градуса, целият ми радиатор е топъл. От горе до долу топлината е еднаква. Освен това днес въртях около 10-тина километра градско и температурата чак тогава стигна 90 градуса. Ако имаш тези симптоми значи и твоя термостат е за смяна. Иначе парното си духа топло. Е чак не става баня вътре :wink:

Съб Ное 05, 2005 6:34 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
brat_John написа:
Crash73 написа:
Термостат за смяна??

Аз вече съм убеден, че термостата ми е за смяна тъй като два пъти правих теста с температурата на радиатора. При показание на уреда около 60 градуса, целият ми радиатор е топъл. От горе до долу топлината е еднаква. Освен това днес въртях около 10-тина километра градско и температурата чак тогава стигна 90 градуса. Ако имаш тези симптоми значи и твоя термостат е за смяна. Иначе парното си духа топло. Е чак не става баня вътре :wink:

A слагал ли си примерно картон, който да ограничи потока на леденостуден въздух върху радиатора?

Пон Ное 28, 2005 5:04 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Crash73 написа:
Нямам климатик... :roll:

Термостат за смяна??

Според мен работата на термостата и радиотора за парното в купето са на два отделни кръга. Този за купето се контролира ръчно, можеш да пуснеш водата от двигателя да циркулира през него дори когато си е напълно студена, тогавасе получава глад за вода в охладителната система и клапата пуска теност от разширителното казанче в системата. Поради това двигатела загрява по бавно, в купето си духа топло, а термостата ще пусне вода към предния радиатор чак когато водата дигне определената температура в цялата система.

Пон Ное 28, 2005 6:40 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
На моето Типо лятото в жега стига до 90 градуса и на две деления след 90-те се включва перката. Зимата е ан 80 градуса и не се вдига почти никога до 90. Не съм бързак, понякога на светофар се изнервям само. Иначе от парното е яко жега. На 3 ми прави парни бани. Поти ми се задното стъкло с капки. Предполагам това е нормалното за Типо?

Сря Ное 30, 2005 8:08 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
geshabeli написа:
На моето Типо лятото в жега стига до 90 градуса и на две деления след 90-те се включва перката. Зимата е ан 80 градуса и не се вдига почти никога до 90. Не съм бързак, понякога на светофар се изнервям само. Иначе от парното е яко жега. На 3 ми прави парни бани. Поти ми се задното стъкло с капки. Предполагам това е нормалното за Типо?

Не е нормално зимно време да не ти вдигне 90. Пробвай на дълъг път ако ти пада температурата значи термостата ти е за смяна.

Сря Ное 30, 2005 11:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2