|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 9:20 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Аванс процесор при газов инжекцион - има ли смисъл?
Автор |
Съобщение |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Аванс процесор при газов инжекцион - има ли смисъл?
чувам различни мнения, някои казват че не си заслужава, разликата била много малка в разхода и вървежа, други твърдят обратното, че има смисъл и се чудя дали да рискувам, а и някои знае ли колко струва горе долу добър италиански аванс процесор?
_________________ Fiat Bravo GT
|
Сря Юли 19, 2006 11:00 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
 Re: Аванс процесор при газов инжекцион - има ли смисъл?
ivo098 написа: чувам различни мнения, някои казват че не си заслужава, разликата била много малка в разхода и вървежа, други твърдят обратното, че има смисъл и се чудя дали да рискувам, а и някои знае ли колко струва горе долу добър италиански аванс процесор?
при газовия инжекцион, момента на подаване на искрата се управлява от компютър, и той би трябвало да е настроен да подава искрата в най-подходящия момен, така, че не виждам никакав смисъл от този аванс процесор.
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Юли 19, 2006 11:31 am |
|
 |
ivo098
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
напротив, при газовия инжекцион има точно дозиране на сместа, но искрата е като на бензин, газовия компютър не променя искрата до колкото знам
_________________ Fiat Bravo GT
|
Сря Юли 19, 2006 12:02 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
ако си сигурен че момента на запалването не се управлява от компа, тогава слагането на аванс процесор, не би било безмисленно.
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Юли 19, 2006 12:21 pm |
|
 |
Dodo 155
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
ivo098 написа: напротив, при газовия инжекцион има точно дозиране на сместа, но искрата е като на бензин, газовия компютър не променя искрата до колкото знам
А ЕКУ-то на газовият инжекцион от къде чете датчиците :?: :?: :?:
Всички газови инжекциони имат аванс-коректор, въпросът е до колко е настроено ЕКУ-то, та да работи ОК
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Юли 19, 2006 11:23 pm |
|
 |
dudulia
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
Доколкото съм запознат с принципа на работа на газовият инжекцион,то тои преизчислява сигналите от бензиновите инжектори,като имайки предвид работна температура,температура на газта,налягане на газта и т.н. определя количеството газ,което трябва да подаде,а също и времето на подаване,но според мен това няма нищо общо с управлението на запалването.Все пак не съм специалист и някой,който познава устройството на газовото ЕКУ може да се произнесе дали има вграден адванс прцесор или не.Защо не питаш във фобос?те би трябвало да знаят как им е направена системата и пиши какво са ти казали.Темата е интересна.Интересен и момента до колко това би помогнало ,когато си с газов инжекцион.
|
Чет Юли 20, 2006 11:18 am |
|
 |
dudulia
|
Колега,какво стана?Сложили аванс процесор и говори ли с фобос?Определено не всички газови инжекциони имат такова чудо и за да работи то трябва да се върже към ЕКУ-то на колата.Сега проучвам дали моята уредба има,но имам предчувствието,че няма :|
|
Чет Окт 26, 2006 10:15 pm |
|
 |
dudulia
|
Предчувствието ми се оказа правилно.Нямам такова чудо и сега умувам дали да не сложа.
Колега Габровски,ти с какво БРЦ инжекционче си?Аванс процесор имали само БРЦ стандарт и фаст.Аз съм със секуент24 :cry:
|
Пет Окт 27, 2006 1:24 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|