Дата и час: Пет Май 02, 2025 12:57 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Метанова уредба на брава 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Метанова уредба на брава
на брава може ли да се сложи метанова уредба? не конкретизирам кой двигател,защотото моята е 1.6,а на един приятел 1.4 и двамата искаме да си слагаме та ми е интересно възможна ли е тази модификация без да навреди на колата (знам,че си зависи и от човека,който я слага но..) вие му разбирате такаче се надявам на компетентни мнения.Благодаря ви в аванс

Съб Сеп 23, 2006 7:52 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Съвсем принципно казано - няма абсолютно никакъв проблем. Единствено трябва да се помисли за укрепване на задния мост, предвид тежестта на бутилките. Само че има доста разлики мижду тебе и приятеля ти - ти си с пълна инжекция, а той е с моно и при него нещата ще са доста по опростени.

Съб Сеп 23, 2006 8:14 pm
UNREAD_POST 
Аз съм с метанова уредба, 2 бутилки по 5 кг, аванс процесор, колата става по-тежка и 1.4 се задъхва по баирите, а и не само :mrgreen:
За градско става..

Съб Сеп 23, 2006 9:06 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря за отговорите,а да попитам има ли съществена разлика в разхода между 1.4 и 1.6 (след дадената модификация).Благодаря предварително.

Съб Сеп 23, 2006 11:05 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
За разхода не знам как е на 1.6, но при мене на 1.4 със 7кг метан (7лв) - 140км градско в Бургас, което на бензин ми излизаше към 10л, т.е. 16-17лв

Съб Окт 21, 2006 8:18 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
А във какво трябва да се състои това:"укрепване на задния мост"?spark ти как си го решил този проблем?Кой и къде ти е слагал метановата уредба?Колко ти струваше?

Нед Окт 22, 2006 10:26 pm
Профил
UNREAD_POST 
Предишния собственик е слагал уредбата в Пловдив и ми каза, че му е излязло 1500лв всичко. Не знам укрепвано ли е нещо изобщо. По-скоро не.

Вто Окт 24, 2006 3:20 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Абе изобщо доста е сложна работата с тоя метан!Ако нещо се обърка само ядове и излишни пари(най-вече заради "разбирачите" които ги слагат метановите уредби)!И на по-новите модели става все по-сложно да се излъже електрониката и т.н.Доста се рових насам-натам из Нет-а и пак нищо конкретно!!!Всеки казва зависи на какъв майстор ще идеш-да ама за добрите майстори се чака и то доста :( А също чувам,че и мощността на колата падала драстично(20-30 коня,а това вече е прекалено :x )spark при теб как е стоят нещата с мощността?

Сря Окт 25, 2006 11:57 am
Профил
UNREAD_POST 
Да, има осезаема разлика, но при мен и без това не ми харесва динамиката на 1.4 и може да се каже, че съм свикнал. Проблема е, че нямам паспорт за метановата уредба защото така взех колата и засега се оказва доста трудно да намеря в Бургас и наоколо някой да ми издаде такъв "китап" :)

Сря Окт 25, 2006 2:18 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]