|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Газова уредба за Браво 1.6 16V?
Автор |
Съобщение |
qnisZ
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 11:12 pm Мнения: 145 Местоположение: Пазарджик Област
|
Crusader написа: Едно предизвикателсто: тоя дето ми свали Алфа-та под 12/100 газ градско ще му дам 1000 лв.
Колега ще ти вземем париците не се притиснявай.
А смятам че са малко париците за това.
|
Чет Апр 12, 2007 11:28 pm |
|
 |
robert1975
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 10:33 am Мнения: 22 Местоположение: София 15 Младост
|
колеги-ами за фиат купе-1.8 16 вентилка-тоя мотор с бобинките-къде е наи-добре и изгодно и каква газова да си сложа? нещо подочувам че на тоя мотор ако кихне газовата-и аиде нов смукателен колектор-маи пластмасов е бил........
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ MANIAK-FIAT COUPE
|
Сря Апр 18, 2007 5:34 pm |
|
 |
Di Kanio
Кара балканче
Регистриран на: Чет Май 03, 2007 2:18 pm Мнения: 49 Местоположение: Пазарджик
|
Джани и Умберто Аниели ще се обърнат в гроба ако ви видят как осакатявате колите с тия газови уредби. Цели екипи инженери са умували месеци по тия двигатели, а вие ги побългарявате. Просто за живеещите в София препоръчвам да ползват градския транспорт в града, защото при тия задръствания разхода е чудовищен, а разлика във времето за пътуване е достатъчно малка (едва ли не сте ги съобразили тия неща де). И моята гори много, но хубавите коли са като хубавите жени - по-скъпи, по-капризни и с по-високи експлоатационни разходи :mrgreen: .
_________________ "I don't feel I have to wipe everybody out, Tom. Just my enemies." Michael Corleone
|
Пон Май 07, 2007 6:36 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Купе и газ?!?!?! Правилно ли прочетох? Колега недей бе. Не и на тази кола.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Май 07, 2007 11:14 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
Di Kanio написа: Джани и Умберто Аниели ще се обърнат в гроба ако ви видят как осакатявате колите с тия газови уредби. Цели екипи инженери са умували месеци по тия двигатели, а вие ги побългарявате. Просто за живеещите в София препоръчвам да ползват градския транспорт в града, защото при тия задръствания разхода е чудовищен, а разлика във времето за пътуване е достатъчно малка (едва ли не сте ги съобразили тия неща де). И моята гори много, но хубавите коли са като хубавите жени - по-скъпи, по-капризни и с по-високи експлоатационни разходи :mrgreen: .
колега то това с газта не сме го измислили ние  половината коли внос от италия идват с газови уредби.В ноландия също карат на газ и то доста така че немисля че колите се осакатяват особено пък ако са с газов инжекцион.
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Сря Май 09, 2007 11:55 pm |
|
 |
bambucha
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Авг 16, 2007 3:46 pm Мнения: 6 Местоположение: Бургас
|
Прочетох повечето теми в раздела,но имам следния въпрос.Бравото от подписа ми е с PVC - колектори искам да попитам,някой слагал ли е обикнов. газова на такъв ДВГ,защото мненията да доста различни едни майстори казват- " ще го направим няма да се плашиш аз колкото таксита съм ги направил така",а други казват не може да стане само газов инжекцион.Разликата в цената между едното и другото е около 700-900 лв.
И още нещо тези руски и бълг. инжекциони как са в действителност,защото така по разни сайтове и от хора дето ги продават не става много ясно.От Бургас съм ходих в Славейков до Фулда там искат 1200 лв. за бг или руски беше,а в Комлука са от 1600-1900 лв. Италиянски Ренцо Ланди. :roll:
_________________ Bravo 1.6 16V SX 2001
|
Сря Сеп 26, 2007 4:05 pm |
|
 |
werti
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 4:00 pm Мнения: 197 Местоположение: София
|
Здравейте,засичах бравото и ми даде разход 11.3 смесено.Това е при положение че всеки ден минавам 20км от Е.Пелин до карулката(София-Пловдив) и от там до ул.Солунска.По дългата отсечка карам със 130-140до150.
Със 22л газ минах 195км.
BRAVO 14.4 12v
|
Сря Сеп 26, 2007 4:34 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
браво 1.6 16 в- многократно засичано извънградско 120-140 с климатик 8.5, 110-120 без климатик 7,5. гарадско досега само веднъж ми даде 12, иначе е под 12. засичанията съм ги правил и по 2-та начина пълна-пълна и зареждане за 10 леа и докато свърши. обикновенна газова с вакуумен изпарител, настройката е моя:)
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Чет Сеп 27, 2007 9:03 am |
|
 |
bambucha
Кара детска количка
|
Нека някой да каже как е решил "проблема" с поставянето на Газ на този двигател(с PVC колектори)?
|
Чет Сеп 27, 2007 10:09 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
аз знам 2 начина или смяна с метални или кихалки, ама ал лично бих ги сменил венага с метални не са скъпи и е работа за 1 час. къде ще се занимваш с простотии и накрая пак може да ти ги прасне и пак ще отидеш и купиш метални, да не говорим, че ще останеш на пътя
|
Чет Сеп 27, 2007 10:57 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Аз пък не бих се замислил изобщо за газово ако колата ми е 2001-ва година.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Сеп 27, 2007 11:06 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
пак е дръта колкото света/да не се обижда колегата, моята е по-дърта/ вива ла газ :mrgreen:
|
Чет Сеп 27, 2007 12:47 pm |
|
 |
bambucha
Кара детска количка
|
Не се обиждам колега!!!И двете коли,които съм имал досега все са били на газ,та газта не ми е чужда.Наистина не бях се замислял за смяна на колекторите с метални.Казваш,че не са скъпи,но все пак,а и смяната като операция сложна ли е?Има ли значение коя година е мотора или просто трябва да е 1.6 16 ?Дори и да се сменят колекторите с метални,пак няма де е излишна една клапа иначе кутията на филтъра или гумения маркуч ще го отнесат :?
|
Чет Сеп 27, 2007 2:22 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
bambucha написа: Не се обиждам колега!!!И двете коли,които съм имал досега все са били на газ,та газта не ми е чужда.Наистина не бях се замислял за смяна на колекторите с метални.Казваш,че не са скъпи,но все пак,а и смяната като операция сложна ли е?Има ли значение коя година е мотора или просто трябва да е 1.6 16 ?Дори и да се сменят колекторите с метални,пак няма де е излишна една клапа иначе кутията на филтъра или гумения маркуч ще го отнесат :? ами виж аз по този мотор още не съм пипал нищо, надявам се и скоро да не пипам, но не бих казал, че ми изглежда сложно. имаш да свалих и качиш датчиците си, отпред към двг-то не знам на колко болта се държи ама няма да са много и да го откачиш откъм маркуча. във всички случай едва ли е голямата философия. аз съм с метални колектори, откакто сложих газта ми гръмна 1 път при реглажа- нормално. за мое щастие нищо не стана, аз не съм сложил клапа. не ме кефят нещо. затова пък резнахме малко маркуча между колектора и възд филтър, така че него го изкара при детонацията и мисля тва да ми е клапата. просто не съм му стегнал скобата. мотора трябва да е преди 98 мисля 4е беше, тогава са с метални колектори. не знам колко може да струват, предполагам 60-70 лв макс ще те уредят. само да намериш чист колектор без датчиците и тпс-а! а така или иначе един ден ще се стигне до смяната им ако ще караш с обикновенна газова. а дори да сложиш инжекционна газова първо началното вложение е доста по-сериозно, второ ако чакаш откъм разхода да си наваксаш с парите забрави- потдръжката на инжектори компове и т.н. не може да се сравни с потдръжката на едни мембрани нали:)? освен това оставаш зависим от датчиците като ланди и тем подобни и ще си длъжен да ги сменяш и потдържаш, така че икономията на пари не знам дали ще я докараш. друг е въпроса с вървенето, но да ти кажа аз горе долу съм доволен, като се има предвид 2000 кубика от който слязох на 1,6 
|
Чет Сеп 27, 2007 3:35 pm |
|
|