Дата и час: Пет Юни 20, 2025 7:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
за тунинга въобще... 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST за тунинга въобще...
Възможно ли е с чип, спортен филтър и пълен ремус да се получат към 50 коня отгоре? моля споделете и вашите мнения? Доколкото разбрах за турбо не може и да става дума да се слага допълнително заради редица фактори касаещи много пари.аз лично карам brava и ми се иска да я пипна малко :D

Пон Сеп 25, 2006 11:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 4:35 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 26, 2006 7:54 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ако мотора ти е 1,6 или 1,8 бензин, ме съмнява само с чипване и изпускателна система да добиеш 50 к.с. може би трябва да помислиш и за валове, ами при такива мисли, май най-добре е нова по-мощна кола, защото е по-лесно а и няма да е по-скъпо.

Вто Сеп 26, 2006 10:31 am
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
На тия фиатове никъв смисъл от чип... само с парите се бъркаш

Изображение

Вто Сеп 26, 2006 10:53 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST :)
какво ви е мнението за чип на уно турбо и.е. и ще се усеща ли разликата и какви са положителните и отрицателните черти на чип-а винаги има и хубави и лоши мигове;)

Вто Сеп 26, 2006 12:39 pm
Профил YIM
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:46 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 26, 2006 7:06 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: за тунинга въобще...
jikata написа:
Възможно ли е с чип, спортен филтър и пълен ремус да се получат към 50 коня отгоре? моля споделете и вашите мнения? Доколкото разбрах за турбо не може и да става дума да се слага допълнително заради редица фактори касаещи много пари.аз лично карам brava и ми се иска да я пипна малко :D

С тези подобрения които искаш да направиш на атмосферен автомобил можеш да вдигнеш около 10-20 коня. За повече се сменят валове и разни други подобрения.
Колкото до турбото тези коне могат да се достигнат, защото принципно чип при турбо автомобил може да качи мощността до 30%.

Колкото до Уно турбо съм чувал че немогат да се причипят защото са повече по механичен начин нещата, но това да обясни някои по запознат.

Вто Сеп 26, 2006 10:11 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
искам да ви попитам и на кола с турбо, може ли да се сложи метанова уредба?защото мои познати искат да си купят ауди а3 и да му сложат? колкото до моя фиат е брава 1.6/103кс.тази която я имам е на 82000км.,реални говоря и е с оригиналните ремъци и катализатор,дали са вече за смяна?ако махна катализатора би трябвало да върви повече нали?

Сря Сеп 27, 2006 12:05 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Абе хора я се съвземете бе какви са тия глупости "метанова уредба на турбо кола " спрете се малко писна ми да чета за чипове и ремуси и некви коне невъзможни :evil: Не можете ли да разберете , че от семейните коли бегачки няма да станат , кви валове какви глупости чета и не мога да повярвам как ви ги раждат главите и какво като ги направите по-бързи тия коли вие сегашните си кочини не можете да карате на 100% а искате по-бързи я се успокойте :wink:

Сря Сеп 27, 2006 2:37 pm
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
BOIT написа:
Абе хора я се съвземете бе какви са тия глупости "метанова уредба на турбо кола " спрете се малко писна ми да чета за чипове и ремуси и некви коне невъзможни :evil: Не можете ли да разберете , че от семейните коли бегачки няма да станат , кви валове какви глупости чета и не мога да повярвам как ви ги раждат главите и какво като ги направите по-бързи тия коли вие сегашните си кочини не можете да карате на 100% а искате по-бързи я се успокойте :wink:

:36_2_25:

Изображение

Сря Сеп 27, 2006 3:39 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
:36_2_33:

Сря Сеп 27, 2006 3:40 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
BOIT написа:

Хе хе доста си груб!Да не та порицаят сега!Доста глупости се пишат в тоя раздел като цяло :D

Сря Сеп 27, 2006 3:53 pm
Профил ICQ WWW

UNREAD_POST Re: за тунинга въобще...
jikata написа:
на 150кс атмосферка, ще качиш максимум 10-15 отгоре! хубав /даващ резултати/ чип в БГ е поне 600-800лв., филтъра ти е още поне 130-150 лв., а ремус изп. с-ма ти е доста над 1500-2000лв.
Питането е има ли смисъл да дадеш 2-3000 лв за няма и двайсет коня? за мен смисъл има само и единствено за кола поне 2002-2003г., не за 10год дабака, която не се знае кога ще трябва да продаваш!
виж на онез коли дет викат "ПССссссс" има смисъл определено, но и там нещата хич не са лесни, т.е. евтини!

Сря Сеп 27, 2006 4:21 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
виж сега недей да знаеш кой колко може да кара :evil: затова не се обиждай. затова е този форум, за коментари и обсъждания.

Сря Сеп 27, 2006 5:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Не съм груб просто не мислите ли , че темата за чиповете и ремусите се изчерпа :) Сега по темата : поне според мен всяка кола излиза от завода с някакво предназначение определено Брава,Браво и всякакви подобни модификации от сорта на 1.8 , 1.6 , 1.4 не са предвидени за доработка и някакви спортни постижения те са коли за тати , мама , дядо или хора търсещи компромиса между цена , динамика, комфорт и квото се сетите . Подобряването им с цел постигането на високи динамични показатели е почти невъзможно или е обвързано с огромни финансови средства и в крайна сметка ще трябва да се преправи цялата кола , защото тя още от завода не е била предвидена за доработка . Вижте най-често доработваните коли , всички са модели още от завода излизащи с етикета "спортен автомобил" да вземем за пример Пунто ГТ , Браво ХГТ , Голф ГТИ 16клапана , Хонда ЦРХ 1.6 Втек , Астра ГСИ , Саксо ВТС , Пежо 306 С16 и всякакви такива автомобили произведени с цел да са бързи и неикономични ( другата често повтаряна глупост в този раздел : бърза и икономична - няма такова животно ) . Та мнението ми за това как да направиш Бравата по-бърза е (повтарям се писал съм го и в други подобни теми) продай я и си купи нещо от по горе споменатите модели :)

Не съм целял да нагрубя , който и да било ако някой се е засегнал съжалявам :D

Чет Сеп 28, 2006 11:27 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща