Дата и час: Чет Юни 19, 2025 8:46 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Смяна на IHI VL7 с по голямо турбо на пунто 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Смяна на IHI VL7 с по голямо турбо на пунто
Няква идея как да сменя IHI - то на моито punto с по голямо без да сменям изпускателни колектори.
Защото доколкото разбирам едни изпусквателни колектори ще излязат между 600 - 800 лв, което няма как да се фитне в моят бужет.

Нед Фев 26, 2006 8:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ей сега трябва да се намеси jorko, защото едва ли има някой, който да ти помогне повече тук.

Нед Фев 26, 2006 8:18 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Мислиш ли че с по-голямото Turbo ще постигнеш по-голям ефект, по-голямото Turbo се развърта по-бавно, следователно ще започне да работи по-кусно и при по-високи обороти на двигатела, пример ако сегашното сработва при 3000 оборота по-голямото ще почне при 4000, ако с оригиналното при 6500 оборота ти е максималната моштност там преблизително е и най-голямо КПД-то на турбината, с по-голямата турбина при тези обороти няма да можеш да постигнеш максималното КПД, то ще е про по-високи обороти и само ще си прецакаш по-бързо двигатела според ман, ако искаш да постигнеш по-висока скорост можеш да си поиграеш със скоростната кутия и предавателните отношения, поне аз така бих направил ако двигатела ми е с Turbo, не че на атмосферниа не си играя пак с скоростната кутия де :"))

Чет Мар 02, 2006 1:13 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
И колко мислиш че можеш да компенсираш с коне от скоростната кутия :?: :?: :?:
Със други скорости на бужура на мойто пунто 100% заводски двигател преди години на БОЖУРА при разлика от 15-20коня в повече на другото пунто давах от 4-5 старта по 0.03-0.1 секунда по слабо време :shock: :wink: :roll:

Чет Мар 02, 2006 4:23 am
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
По-добре занеси в някой турбо сервиз твоето и кажи да ти сложат други перки и още някой неща, те знаят какво да направят, после сложи по-голям кулер и един чип, и ти остава само да даваш газ :D

Чет Мар 02, 2006 5:14 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
То за скоростите зависи какво иска да постигне дали Top Speed или Max Start :"))

Чет Мар 02, 2006 10:41 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Защо ти е да слагаш по-голямо това не може ли да ти докара желаното налягане . По-добре според мен го закараи някъде където да ти вдигнат налягането на което помпи и вече ако започне да помпи повече с парите които си спестил от ново турбо сложи едни колектори или по-голям кулер ако е необходимо .

Нед Мар 05, 2006 12:26 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
giby написа:
Няква идея как да сменя IHI - то на моито punto с по голямо без да сменям изпускателни колектори.
Защото доколкото разбирам едни изпусквателни колектори ще излязат между 600 - 800 лв, което няма как да се фитне в моят бужет.
ако ти е сток колата , първо и сложи чип и гледай да е истински , преди да се заиграваш с въздуха ...

icecool написа:
Мислиш ли че с по-голямото Turbo ще постигнеш по-голям ефект, по-голямото Turbo се развърта по-бавно, следователно ще започне да работи по-кусно и при по-високи обороти на двигатела, пример ако сегашното сработва при 3000 оборота по-голямото ще почне при 4000
обаче ако идва повече сила тогава , кво значение има ? това не е камион да тегли от ниските :|

icecool написа:
ако с оригиналното при 6500 оборота ти е максималната моштност там преблизително е и най-голямо КПД-то на турбината
на Пунтото макс коне са при 5750 , а прекъсвача е на 6800 :wink:

icecool написа:
с по-голямата турбина при тези обороти няма да можеш да постигнеш максималното КПД, то ще е про по-високи обороти и само ще си прецакаш по-бързо двигатела според ман

колко по-бързо , би ли споделил ? :roll: И колко по-високи обороти ? при макс коне , макс нютони и макс КПД на турбото ?

icecool написа:
ако искаш да постигнеш по-висока скорост можеш да си поиграеш със скоростната кутия и предавателните отношения, поне аз така бих направил ако двигатела ми е с Turbo, не че на атмосферниа не си играя пак с скоростната кутия де :"))

И кво като дигне 10 км отгоре , но ги дига бавно ? :? ..Има китове за дълга 5та скорост , но не мисля че може да развие повече от 10 км в плюс при заводски мотор

Нед Мар 12, 2006 9:26 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
jorko като спомена истински чип да те питам и аз карам Пунто ГТ колко струва истинския чип , къде мога да го намеря , и какво ще получа като си го сложа ? Мерси :)

Нед Мар 12, 2006 9:36 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
BOIT написа:
jorko като спомена истински чип да те питам и аз карам Пунто ГТ колко струва истинския чип , къде мога да го намеря , и какво ще получа като си го сложа ? Мерси :)

поне 800-900 лв , 25 коня и към 3-4 коли на 400 м + адреналин и преразход на бензин , щото няма да и даваш почивка известно време ...при мен така стана 8) Иначе в Тсунами може да се поръча такъв :roll:

Нед Мар 12, 2006 9:46 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
еее жалко много време ще трябва да събирам и филтър поне 120лв 1000лв не ми мърдат :(

Пон Мар 13, 2006 6:14 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
BOIT написа:
еее жалко много време ще трябва да събирам и филтър поне 120лв 1000лв не ми мърдат :(

филтъра го заеби на първо четене :wink: ...не е проблемен фактор засега :roll:

Пон Мар 13, 2006 7:28 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Абе много проблемни фактори ми се събраха - джанти по-големи и гуми съм решил на първо време да си взема което ще е ПОНЕ 700-800 лв и чип още толкова че и повече като се замисля определено филтъра не е проблемен фактор :D

Пон Мар 13, 2006 8:22 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
jorko написа:
BOIT написа:

филтъра го заеби на първо четене :wink: ...не е проблемен фактор засега :roll:

Кажи му че ще стане като го сложи :wink: Засега с оригиналния няма ядове ма със спортния на точно тази кола ще имаш грижи :wink:

Пон Мар 13, 2006 10:23 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Какъв е проблема с филтъра за тая кола ?

Вто Мар 14, 2006 6:40 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща