Автор |
Съобщение |
ILLUSi0N
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 8:55 pm Мнения: 20 Местоположение: Пловдив Област
|
Tipo 1.4 карбуратор
Tipo 1.4 карбуратор Може ли да се направи нещо с този двигател?? не че върви лошо ( на книжката си пише че е 72 коня а tipo1.4i е 70 )
Питам просто от любопитство ... пак не се знае как може да се вдигнат конете? катализатор нямам
_________________ Verry Irresistible ..... By Givenchy
|
Чет Окт 13, 2005 9:28 pm |
|
|
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Цитат: Tipo 1.4 карбуратор Може ли да се направи нещо с този двигател?? не че върви лошо ( на книжката си пише че е 72 коня а tipo1.4i е 70 ) Питам просто от любопитство ... пак не се знае как може да се вдигнат конете? катализатор нямам
Най-достьпния и евтин вариант е увеличаване на главния горивен жигльор с 1-2 десети, динамиката чювствително се подобрява! Останалото е по-сериозна интервенция!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Окт 14, 2005 11:09 am |
|
|
ILLUSi0N
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 8:55 pm Мнения: 20 Местоположение: Пловдив Област
|
значи разглобвам карбуратора и ... смениам жигльра с нов или .. на стругар ли .... ?
|
Пет Окт 14, 2005 5:33 pm |
|
|
hit-ko
Член на клуба
|
Цитат: значи разглобвам карбуратора и ... смениам жигльра с нов или .. на стругар ли .... ?
Сваляш само горивния жигльор на пьрва камера и тьрсиш с 1-2 десети по-голям. Ако си с
WEBER ? - ще ти кажа и как да го направиш.
|
Пет Окт 14, 2005 8:09 pm |
|
|
ILLUSi0N
Кара велосипед
|
тая седмица ша ми трябва колата много ама след тва ще взема един фотоапарат и ще снимам какво разглобявам и ша ти пратя да видиш и да кажеш а много ли ще се увеличи разхода на гориво ? Всъшност не ме интересува щот аз сам на газ ама все пак ? :roll:
|
Пет Окт 14, 2005 10:26 pm |
|
|
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
ILLUSi0N написа: Всъшност не ме интересува щот аз сам на газ ама все пак ? :roll:
При газовата уредба карбуратора почти не играе роля (тоест работят само дроселните клапи) така че няма да имаш никаква полза от смяна на жигльорите...
|
Пет Окт 14, 2005 10:36 pm |
|
|
ILLUSi0N
Кара велосипед
|
а на бензин ?
|
Съб Окт 15, 2005 9:25 am |
|
|
hit-ko
Член на клуба
|
Цитат: При газовата уредба карбуратора почти не играе роля (тоест работят само дроселните клапи) така че няма да имаш никаква полза от смяна на жигльорите...
Ама то имало "малка" подробност, колата е на газ!
При работа на газ, естествено, че карбуратора е само за дроселиране и гориво не се консумира!
При увеличаване на жигльора с тези стойности би трябвало да имаш леко покачване на разхода, но аз на практика не сьм го забелязал! Сместа се обогатява, но за сметка на това се отваря по-малко дроселовата клапа. Разлика може да има при по динамична езда, когато дросела е напьлно отворен през повечето време!
|
Съб Окт 15, 2005 11:55 am |
|
|
ILLUSi0N
Кара велосипед
|
Добре де на газ е ама аз си я карам и на бензин!! знам че няма да повлияе на мощноста на газ ама като е по страмен пътя или като ме ухапе "бясното куче" си щтракам на бензин и изчезвам за тва става вапрос. :evil:
|
Съб Окт 15, 2005 12:42 pm |
|
|
kiro_of_the_day
|
Re: Tipo 1.4 карбуратор
ILLUSi0N написа: Tipo 1.4 карбуратор Може ли да се направи нещо с този двигател?? не че върви лошо ( на книжката си пише че е 72 коня а tipo1.4i е 70 ) Питам просто от любопитство ... пак не се знае как може да се вдигнат конете? катализатор нямам
абе не си ли нещо в грешка, в дебелите книги пише, че мотора е 78 коня, поне за моята модификация де.
|
Пет Окт 21, 2005 5:22 pm |
|
|
ILLUSi0N
Кара велосипед
|
тц несъм : ) аз нямям дебела книга имам една млака дето беше в колата при нейните документи и тя е за типо 1.1 1.4 1.6 и 1.9 дизел . та там видях е точно 53 киловата и в митническата декларация е същото . ама може да има и друга модификация щото приемрно на 2.0 16v (най - бурзата кола която съм карал) пише в нейната книжка - двигател- нестандартен
|
Пет Окт 21, 2005 10:17 pm |
|
|
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
и все пак от въпросната интервенция в какви граници се вдига разхода
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Чет Ное 10, 2005 12:49 pm |
|
|
Snaker
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юли 28, 2005 2:14 am Мнения: 100 Местоположение: София
|
ILLUSi0N написа: Добре де на газ е ама аз си я карам и на бензин!! знам че няма да повлияе на мощноста на газ ама като е по страмен пътя или като ме ухапе "бясното куче" си щтракам на бензин и изчезвам за тва става вапрос. :evil:
отвори кранчето на газта ... ше тръгне повече ... от там се започва с тунинг-а на газ.
така наречения стипчав-сметко-цицио-рейсър ...
кво лудо куче кво изчезване вееееееее
хехе
_________________ :: Show me some Madness ::
|
Чет Ное 10, 2005 12:57 pm |
|
|
Snaker
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юли 28, 2005 2:14 am Мнения: 100 Местоположение: София
|
2fast написа: и все пак от въпросната интервенция в какви граници се вдига разхода
мноо малки ... имай предвид че всеки тунингист пита първо в тунигн фирмата ... колко ще му се вдигне разхода след като сложи тези бели коне в колата си. и хората са го измислили да е йовтену и икономично.
_________________ :: Show me some Madness ::
|
Чет Ное 10, 2005 12:59 pm |
|
|
bademino
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 7:58 pm Мнения: 52 Местоположение: София 14 Искър
|
Колега, иди си пилни главата малко. Аз така направих на моето Уно.Пробваи да си сложиш спортен филтер. Само не съм сигурен как се слага на карбуратор. Ако узмислиш как пиши.
|
Пон Ное 14, 2005 11:24 pm |
|
|