|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 10:33 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
 Punto 1.6 с MG Tuning
Реших и аз да си покажа Пунтото. Правено е от MG Tuning - Варна. Дано ви хареса, а ако не - очаквам предложения!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ FIAT Punto, 1.6 - Power is nothing without control!
|
Сря Ное 07, 2007 11:44 pm |
|
 |
icecool
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:06 pm Мнения: 210 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Това Punto не го ли спираш около областна управпрез деня, а вечер по диагонал на крастовището срещу ОМВ на Мир :"))
|
Чет Ное 08, 2007 10:39 am |
|
 |
minchotodorov
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 7:33 am Мнения: 206 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
|
Чет Ное 08, 2007 1:47 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Мда, точно на тези места го спирам. Радвам се, че е забелязано. М/у другото смятам да сложа по-хубави джанти, че тези са малко старички. Хубавото е, че са пет и си имам резервна, ама ми омръзнаха. Оказва се обаче адския проблем да намеря хубави джанти 4х98 на нормална цена. Но продължавам да търся. Ако някой има нещо подходящо да пише, че голям зор! 
|
Чет Ное 08, 2007 8:38 pm |
|
 |
qskataaa
Кара балканче
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 4:13 pm Мнения: 40 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Колега и аз имам Пунто само че 75к.с. ELX.И а зсъм от варна и съм го виждал туй твойто.Много е добро наистина ма въпроса ми е колко ти излезе целия тунинг.Да се ориентирам горе долу мерси. 
|
Чет Ное 08, 2007 10:39 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
|
qskataaa, зависи за какво точно питаш, защото е доста относително. В България са правени само предния и задния дублаж на броните и с монтажа и боядисването излизат около 300лв. Заедно с другите нещица ми излезе около 1000лв. От тук нататък всичко зависи от теб. Гордей се с колата си и ако искаш подробна информация за нещо конкретно - насреща съм 
|
Чет Ное 08, 2007 11:51 pm |
|
 |
qskataaa
Кара балканче
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 4:13 pm Мнения: 40 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
1000 лв всичко,ама викаш че само предната и задната броня са правени в България.А целия тунинг подобен на твоя не същия колко горе долу би излязал тук в България.А и къде си правени броните също ме интересува.  Благодаря:))))
_________________ Punto 75 ELX
|
Пет Ное 09, 2007 12:01 am |
|
 |
icecool
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:06 pm Мнения: 210 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Като си намериш джнти и ако ще продаваш твоите кажи цена
|
Пет Ное 09, 2007 11:30 am |
|
 |
stefcho_sm
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:02 am Мнения: 63 Местоположение: Смолян
|
много е добро фиатчето  радва окото аз имам ето това 
|
Пет Ное 09, 2007 11:48 am |
|
 |
Alex_kk
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Май 18, 2007 10:57 pm Мнения: 29 Местоположение: София Лагера
|
 Re: Punto 1.6 с MG Tuning
abarth77 написа: Реших и аз да си покажа Пунтото. Правено е от MG Tuning - Варна. Дано ви хареса, а ако не - очаквам предложения!!!
Колега аз един въпрос имам. По снимките съдя, че на предната броня е добавяно само по края, а не е сменяна цялата броня. Ако греша ме поправи. Та въпроса ми е, ако само е добавяно, дали можеш да кажеш как е прикрепяно и колко големи са детайлите, и колко са ти излезли самите детайли без поставяне.
Благодаря предварително.
А пунтото колко коня е?
_________________ Fiat Punto S60 1.2i
Клуб FIAT България
Обединени от една обща страст
|
Пет Ное 09, 2007 3:11 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
|
Колеги, най-напред ви благодаря за интереса  Тъй като влизам във форума веднъж дневно започвам да отговарям подред:
- qskataaa - както е написано в заглавието на темата, оптичния тунинг е правен в MG Tuning - Варна. Те изработиха предния и задния дублаж на броните /самите брони са си оригиналните/, а праговете и крилото само монтираха. Мога да кажа точни цени от преди около година и половина само на това, което те са изработили - 240лв. с монтажа. Разглеждах им каталозите - имат и други предложения за външния вид на колата, някои от които доста брутални. Зависи кой какво харесва. Конкретно на въпроса ти не мога да отговоря с точна сума. Мисля че излизаше около 500-600лв, но не се ангажирам с тези цифри, защото няма да е коректно нито към теб, нито към момчетата от MG Tuning, за които мога да кажа само хубави думи.
- icecool - относно джантите би било честно да ти кажа, че са доста рядко срещан вид. Донесе ми ги приятел от Италия и са наистина здрави, а не като тези боклуци, които продават напоследък. Имат обаче една особеност - имат посока и както се досещаш резервната може да се замени само от едната страна. Цената е 300лв., но не е окончателна.
- stefcho_sm - доста четох из форума за твоето пунто и имаш най-искрените ми поздравления, за това, което си направил. Колата е наистина много красива. Според мен си уцелил точната граница между красотата и кича.  А точно снощи четох, че продаваш тези джанти. За жалост не помня цената. Ако не те затруднява пиши ми на ЛС!
- alex_xx : не грешиш колега, точно така е. Праговете и крилото горе за закрепени с комплект болтове, които бяха към тях. Праговете са допълнително залепени с някакъв особен вид силикон, който се оказа изключително здрав. Дублажите на предната и задната броня първоначално са черни, т.е. небоядисани. Закрепят се със споменатия по-горе силикон и с болтове. Престояват така 48 часа и след това бегом при бояджиятя, който сваля болтовете, прикрива дупките с малко кит и след това боядисва всички детайли с цвета на купето. Относно големината сега не мога да ти кажа точно, ще трябва да ги измеря :roll: Двата детайла без поставянето ми струваха 220лв. Пунтото по заводски данни е 88 к.с., на моето почти веднага му махнах катализатора и му смених изпускателната система, но без колекторите. Казват разни хора, че това вдигало мощността с няколко коня, ама аз лично се съмнявам. Доста промени и доста парички трябват за реална разлика в мощността, а не само за някакви илюзии!!!
|
Пет Ное 09, 2007 10:47 pm |
|
 |
stefcho_sm
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:02 am Мнения: 63 Местоположение: Смолян
|
Радвам се чети харесва батка  а за джантите да продавах ги но ми доиде идеята да ги слагам на деуто което имам а то няма лети джанти и затова за сега няма да ги продавам освен ако не закъсам за кинти  иначе им търся 400лв с гумите който са супер запазени  а да те питам твоя пунтак с спортни окачване ли е тъи като и аз мисля да слагам но всички казват че ще прецакам картера и незнам кой да слушам,и дали някой не знае някакав начин да се предпази картера от удари ?няква защита отдоло ?
|
Съб Ное 10, 2007 5:38 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
|
Да, със спортно окачване е. Амортисьори Monroe Reflex, пружини OMP. Колата е свалена с около 3-4 см от нормалната си височина. На снимката можеш да видиш колко ниско е предната броня и въпреки това нямам никакви проблеми. Само от време на време леко простъргва самия дублаж, ама това не е болка за умиране  За картера изобщо не ги слушай. По логиката на твоите "съветници" можеш да си представиш какво щеше да се случи с броните и праговете ми, които са по-ниско от картера. Все пак колата се кара по асфалт, а не из нивите, нали. Наистина се съобразявам по кои улици минавам щото тука във Варна има легнали полицаи високи до коляното  И забрави за спирането по тротоарите, ако го практикуваш де. Колата вози осезаемо по-твърдо, но за сметка на това е много по-стабилна по завоите. Ако някой ти каже, че спротното окачване разбива предницата пак не го слушай. Моят майстор, с който сме и много добри приятели се занимава с италиански коли от 25 години. Та той ми разсея и тази заблуда. Даже напротив - по-твърдите пружини и амортесьори по принцип са и по-здрави и обират неравностите по добре. Проблемите в същност създават по-широките гуми и джанти, които са по-тежки и натоварват ходовата част.
Така че според мен забрави за тези истории с картера, слагай окачването и се кефи по завоите  !
|
Съб Ное 10, 2007 9:09 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
|
Ето го сега и с новите джанти!
|
Съб Дек 01, 2007 10:31 pm |
|
 |
m1t3t0
|
|
Нед Дек 02, 2007 12:55 am |
|
|