Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:02 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Тунинг проект (Оптичен) : FIAT Punto МК1 1.2 SX75 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Тунинг проект (Оптичен) : FIAT Punto МК1 1.2 SX75
Малко уводни думи, нека минем през вратата, та после идем до спалнята :D
Евала момчета (хехе и момичета разбира се) за това китно местенце което сте си спретнали в кибер пространството! Порталът е невероятен! Научих доста, прочетох още повече и се забавлях най-вече!
Поклон пред ентусиазма на основателя!

Така, продължавам с моят проект.
До края на месеца си чакам книгата и тогава се започва голямата играчка 8)
Относно колата:
Пунтото е двуврато. Пунтото е черно.
Първите неща които свърших бе да му сваля страничните лайстни от вратите. Това не с цел, че гоня дизайна на следващото поколение Пунтовци, а просто обичам и търся изчистеното и стилното. После, дойде ред и на задните стъкалца - три на брой. И трите бяха брутално затъмнени със "Super D. Black" фолио. Пунтото придоби коренно различна стойка. Сега изглежда като куче което лае, но и хапе! :-D
Общо взето, дотук свършената работа е това. В най-кратко бъдеще, предстоят следните "интервенции" по Пунтака:

1. Запълване на мястото за номера в задният капак и сваляне на всички видове емблеми : Фиат, Пунто както и запълването на дупките им; Сваляне на емблемата от предният капак и запълването на нейната дупка...
Изображение
2. Разрез в задната броня (поставка на номера)
Изображение
3. Разрез голям в най-долният етаж на предната броня, от халоген до халоген (грубо казано).
Изображение
4. Боядисване в черен цвят и лакирване на броните.
5. Закупуване на спойлер тип козерка за задното стъкло, или нещо като крило.
Изображение
6. Закупуване на добавка за задна броня и "нож" за предната от GT.
Изображение
7. Закупуване на халогени (2бр.)
8. Закупуване на спортно гърне Мъфлер (Muffler), сваляне на катализатора и поставяне на резонантно гърне.
Изображение
9. Закупуване на Гуми // Джанти : Тук идва една дилема пред която съм изправен - 195/45/16 (Предни) 205/45/16 (Задни) ще успеят ли да влязат и да се търкалят добре? Или да се мятам на 17-ки, но там идва солено гумата, защото може би ще се наложи да е към 30. За тук искам съвет :roll:
Изображение
Ами, това е за сега. В момента в който взема книжката ще го измия, пастирам, фотографирам. Ще добиете малко или много представа за какво иде реч, защото знам колко е неприятно да се чете тема от това естество, а същевременно да няма снимков материал. Мхм, точно - като жена без цици. Пак е жена, ама не най, нали? :-D

Хайде със здраве колеги, още веднъж - евала за тоз' страхотен форум, и се надявам да одобрите идеята ми, както и да ме посъветвате нещо по-добро, че било то и по практично. Нали знаете - няколко глави мислят винаги по-добре от една!

Пет Фев 01, 2008 1:43 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Замисъла е добър само че на пунто 1.2 повече от 15" джанти нети тряат щото много ще се спъне,а 17 няма да ти влезнат в калниците !!! Ето ти снимки на моето и може да ти доиде някоя идеа

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Фев 01, 2008 4:57 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Благодаря за предоставените снимки.
Виждал съм автомобилчето и на други мества във форума - прекрасен е.
Както някой много добре го беше казал и го подкрепям напълно - Уцелил си границата между кича и стилното!
Браво колега!

Относно 17ките - мяркал съм бая Пунтаци със такива, едва ли са кой знае какви интервенциите които трябва да претърпи, че да се съберат... :?
Но, както и да е, за момента май оставам на 16ки. След време като остане някоя по-едра банкнота, може и да направя тази лека еволюция -> 17.
Та ще помоля някой колега, който кара 16ки, или пък е по-запознат, даде някакъв примерен размер за гумите, 'щото и идея си нямам :D

П.С.
Относно вървежа - Имам си вървежни коли. А и винаги мога да продам фиатката и да закупя едно GTi или GSi, но не е там работата, нали?
Пунтото е всекидневна колица. Малка, икономична. Защо да не я понапудря малко :-D Това че от 0-100 няма да ги прави за 12 а за 14 ...голяма работа :-P Тъй или иначе не е под 6, а няма и да бъде :)
П.С. 2
Какво нарастване да очаквам в разхода на гориво при интервенцията 65/R14 -> ??/R16 :?

Пет Фев 01, 2008 5:29 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Прилагам една снимка на колата с едни леки промени, които я промениха значително:
-Бели странични мигачи;
-Свалени странични лайстни;

Ето го 'убавеца - преди и след.
Изображение
С нетърпение чакам да се оправи времето, тея от пътното да се постегнат да напълнят кратерите и да слагам джантоците. Тея дни ще я карам да я правят афро-американка. Ще ми се да затъмня задно панормано и задни странични.
Това е за сега, още информация в най-скоро време!
п.с. Всички майстори пискат, че било все още студено и трябва да чакам и времето да се оправи, за да сваля долу в бронята номера, както и да лакирам броните...Пууу Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Нед Фев 24, 2008 10:34 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
ти ще го направиш стрелбище .... във всеки магазин ли ги има белите мигачи или по поръчка и да знаеш случайно колко струва цялостно пребойдисване на Пунто Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Изображение

Пон Фев 25, 2008 1:12 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
я напиши трудноли свали лайсните ? и как изчисти лепилото

Пон Фев 25, 2008 9:23 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Радвам се, че ви харесва :)
На кратка колко ми излезе този лек тунинг Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

2бр. бели мигачи (страничните) поръчах ги от (avtocasti.com) 6.09Лв. бройката. С куриера ми стъпиха на 16.
Страничните лайстни ги свалих след леко накисване с вода и кореселин (не съм много сигурен дали точно това беше името на разредителя) заминаха 2бутилки (500мл.) по 5лв. бутилката. Малко беше проблемно там, където лайстната беше презалепяна от някой от предходните собственици с не-оригиналното лепило. Иначе като цяло си е играчка, цяла събота и неделя разтварям и търкам лепило като луд, но се получи очудващо добре. Струваше си :cool:

Следваща стъпка - рязане на броните и сваляне на номера.
Един въпрос към Стефчо - Как точно стои въпроса със свалянето на номера, тъй като той е хванат с нит за купето? Имам в предвид, трябва ли на ново да ходя в КАТ да ми го преместят те, или мога и сам без нита да го хвана? Също и осветлението от къде ти го изкараха? Ток от багажника и лампи в бронята или как?

Поздрави!

Пон Фев 25, 2008 2:58 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Azidaha написа:
Радвам се, че ви харесва :)
На кратка колко ми излезе този лек тунинг Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

2бр. бели мигачи (страничните) поръчах ги от (avtocasti.com) 6.09Лв. бройката. С куриера ми стъпиха на 16.
Страничните лайстни ги свалих след леко накисване с вода и кореселин (не съм много сигурен дали точно това беше името на разредителя) заминаха 2бутилки (500мл.) по 5лв. бутилката. Малко беше проблемно там, където лайстната беше презалепяна от някой от предходните собственици с не-оригиналното лепило. Иначе като цяло си е играчка, цяла събота и неделя разтварям и търкам лепило като луд, но се получи очудващо добре. Струваше си :cool:

Следваща стъпка - рязане на броните и сваляне на номера.
Един въпрос към Стефчо - Как точно стои въпроса със свалянето на номера, тъй като той е хванат с нит за купето? Имам в предвид, трябва ли на ново да ходя в КАТ да ми го преместят те, или мога и сам без нита да го хвана? Също и осветлението от къде ти го изкараха? Ток от багажника и лампи в бронята или как?

Поздрави!
ами да трябва да се ходи в КАТ но на мен ми се заядоха щото докато нямаш осветление няма да ти сложат пломбата на номера :) а аз осветлението си го пуснах от кабела който си вървеше до номера..издърпах го и го пуснах по бронята ,много играчка си е .Успех ;)

Пон Фев 25, 2008 5:51 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Благодаря колега!
Ще видим какво ще стане след някой друг ден :)
Само не разбрах, да разбирам, че първо сам си го преместил долу и после си отишъл при тях, или си ходил в КАТ без заден номер (носил си го на ръка) и само са ти го щракнали долу?
Нещо не ми е най-ясна тази процедура :P
п.с. С кит ли ти напълниха багажника, или ти завариха парче ламарина, и колко ти стъпи тази "шукарийка" :D

Пон Фев 25, 2008 6:49 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Azidaha написа:
Благодаря колега!
Ще видим какво ще стане след някой друг ден :)
Само не разбрах, да разбирам, че първо сам си го преместил долу и после си отишъл при тях, или си ходил в КАТ без заден номер (носил си го на ръка) и само са ти го щракнали долу?
Нещо не ми е най-ясна тази процедура :P
п.с. С кит ли ти напълниха багажника, или ти завариха парче ламарина, и колко ти стъпи тази "шукарийка" :D
ами първо си поставих номера и отидох в КАТ :) а за багажника се заваря ламарина и се слага колкото се може по малко кит за да несе напука !!!На мен ми взеха малко щото ми е познат .300лв з боядисването на черното по колата +задния капак.

Пон Фев 25, 2008 7:43 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
айде да се похваля как си боядисах джантите :))) паснаха идеално ,а до края на седмицата и окачването ще е сложено че да е готово за пролетната среща ;)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пон Фев 25, 2008 10:01 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Хехе браво колега. Много е наточена :)
Между другото, не си ли мислил за по-големи джанти? На моето от доста време му търся някакви "отворени" джанти 16ки, но нещо не са най-много такива с 4х98 Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Пон Фев 25, 2008 10:11 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Azidaha написа:
Хехе браво колега. Много е наточена :)
Между другото, не си ли мислил за по-големи джанти? На моето от доста време му търся някакви "отворени" джанти 16ки, но нещо не са най-много такива с 4х98 Yellow_Flash_Colorz_PDT_09
не аз немисля да зимам по големи джанти щото си падам по високите скорости а и двигателя ми е малак и ако сложа по големи ще се спъне много в вървенето а ся с тези върви отлично :) ще видиш какъв изпънак ще стане с спортното окачване ;)

Пон Фев 25, 2008 10:30 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Наистина много се радвам на колеги ентусиасти.
Радвам се, че има и хора и хора, че не сме от онези дето олитаме и се радваме само на "лъскавите" коли, а че намираме красотата и в евтините..така да го кажа.
С нетърпение чакам за снимките със спортното окачване.
Успех колега!

Пон Фев 25, 2008 10:50 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Azidaha написа:
Наистина много се радвам на колеги ентусиасти.
Радвам се, че има и хора и хора, че не сме от онези дето олитаме и се радваме само на "лъскавите" коли, а че намираме красотата и в евтините..така да го кажа.
С нетърпение чакам за снимките със спортното окачване.
Успех колега!
до края на седмицата ще е готово и окачването и новите фарове :) тогава ще кача снимки.Успех и с твоята количка ;)

Пон Фев 25, 2008 10:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща