|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 9:03 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Манометър или някаква джаджа за турбото!
Автор |
Съобщение |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
 Манометър или някаква джаджа за турбото!
Малко не ми е присъща тази тема ама ми е интересно! Искам да си сложа джаджа за турбото! Виждал съм го само по дискавъри и не знам изобщо какво представлява! Та тази джаджа показва кога ти се включва ттурбото и може би на колко оборота работи! Ако някой е разбрал за какво говоря да каже монтира ли се такова нещо на коли като моята и колко горе долу ще ми струва и къде може да ми го направят!
:|
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Нед Ное 26, 2006 9:00 pm |
|
 |
Turbolan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:05 pm Мнения: 91 Местоположение: София
|
 Re: Манометър или някаква джаджа за турбото!
rustson написа: Малко не ми е присъща тази тема ама ми е интересно! Искам да си сложа джаджа за турбото! Виждал съм го само по дискавъри и не знам изобщо какво представлява! Та тази джаджа показва кога ти се включва ттурбото и може би на колко оборота работи! Ако някой е разбрал за какво говоря да каже монтира ли се такова нещо на коли като моята и колко горе долу ще ми струва и къде може да ми го направят! :|
Значи, ако колата ти има турбо компресор, можеш да си сложиш такъв барометър. Връзваш един маркуч към смукателния колектор, а в другия край връзваш барометъра и си го слагаш някъде на таблото и готово. Такъв уред можеш да си закупиш от Илиенци от магзин "Топ Спеед" ето го http://www.topspeed.bg/product.php?iid=696
С този уред ще можеш да наблюдаваш какво налягане ти прави турбокомпресора.
_________________ Uno Turbo RulZz
|
Пон Ное 27, 2006 12:02 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
А тоя маркуч влиза ли в комплекта с барометъра!?
бръм -м
|
Пон Ное 27, 2006 9:58 am |
|
 |
Turbolan
Кара Фиатче 126
|
rustson написа: А тоя маркуч влиза ли в комплекта с барометъра!?
Да . А и маркуча не е нищо специално, от всякъде можеш да си купиш маркуч за въздух...
|
Пон Ное 27, 2006 11:31 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
ОК 10х
бръм -м
|
Пон Ное 27, 2006 11:57 am |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Май 19, 2006 2:22 pm Мнения: 167 Местоположение: София
|
извинявайте за офф топика ма ми е интересно къде ще се закачи маркуча има ли изход
за закачане или ще трябва да се прави разклонение някаде по мъркучите които са там
по турбото
_________________ Bravo JTD
|
Пон Ное 27, 2006 2:35 pm |
|
 |
Turbolan
Кара Фиатче 126
|
BODZOO написа: извинявайте за офф топика ма ми е интересно къде ще се закачи маркуча има ли изход за закачане или ще трябва да се прави разклонение някаде по мъркучите които са там по турбото
Най-вероятно ще трябва да се сложи един тройник, примерно на маркуча за хидрваликата на спирачката...или на някои колектори има оставени свободни изходи...
|
Пон Ное 27, 2006 2:55 pm |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 11:09 pm Мнения: 279 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
аз съм съгласна с колегата турболанди... :mrgreen: :mrgreen:
_________________ uno turbo 1.3 i.e
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
Йохан фон Гьоте - Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее

|
Вто Ное 28, 2006 6:53 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|