Автор |
Съобщение |
Darkrage
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 10:49 am Мнения: 33 Местоположение: София 12 Илинден
|
 Поляризиране на горивото - къде?
Та, някой знае ли дали се продават/правят в България такива китчета? Става въпрос за цилиндричен магнит, който се слага на тръбата на инжекциона преди дюзите и той поляризира горивото преди да влезе в цилиндрите - резултатът е най-малко 10-15% намаляване на разхода + подобряване работата на двигателя и динамичните характеристики.

|
Пет Апр 20, 2007 12:02 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Поляризиране на горивото - къде?
Darkrage написа: Та, някой знае ли дали се продават/правят в България такива китчета? Става въпрос за цилиндричен магнит, който се слага на тръбата на инжекциона преди дюзите и той поляризира горивото преди да влезе в цилиндрите - резултатът е най-малко 10-15% намаляване на разхода + подобряване работата на двигателя и динамичните характеристики.
Продаваха ги преди в ТВ Пазар или нещо подобно. А резултата за мен е бошлаф работа. Нали не вярваш, че Milka се прави от животни.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Апр 20, 2007 12:06 pm |
|
 |
Darkrage
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 10:49 am Мнения: 33 Местоположение: София 12 Илинден
|
Няма как да е бошлаф работа, всичко е физика  Друг е въпросът, че тези магнити трябва да са с дадени характеристики, не просто магнити.
Ето една статийка на прима-виста: http://www.tinet.org/~sje/mag_fuel.htm

|
Пет Апр 20, 2007 12:17 pm |
|
 |
gogzy
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Дек 17, 2005 6:49 pm Мнения: 7 Местоположение: София Люлин
|
Аз например си сложих на маркуча магнити от харддиск (доста са силни). Само трябва да ги сложиш на някаква
сплескана медна тръбичка (през която да минава горивото) с минимален луфт та да са по близо магнитите
един срещу друг. По пъргава е, по икономична, но те изкушава и да натиснеш педала 
_________________ FIAT Punto 75
|
Нед Май 13, 2007 11:45 am |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
И на какъв принцип действа това чудо, навремето съм слагал на ЗАЗ такова чудо и какво мислите, че той литна и в годината съм му напъвал веднъж резервоара, мижи да те лажем е цялата работа. Бяхме направили една медна тръба и в нея магнитни шайби, цялото е дълго около 8-10 см. в краищата има щуцери и го слагахме като прекъсвахме маркуча за бензина и той минаваше през това чудо, ама ефект немога да твърдя че е имало, дали е било от марката незнам.
|
Вто Май 15, 2007 9:28 am |
|
 |
ppl
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 3:51 pm Мнения: 31 Местоположение: Самоков
|
 Re: Поляризиране на горивото - къде?
Darkrage написа: Та, някой знае ли дали се продават/правят в България такива китчета? Става въпрос за цилиндричен магнит, който се слага на тръбата на инжекциона преди дюзите и той поляризира горивото преди да влезе в цилиндрите - резултатът е най-малко 10-15% намаляване на разхода + подобряване работата на двигателя и динамичните характеристики.
Във всяка Лукойл бензиностанция ги има около 60 кинта са - ефекта е спорен - тествал съм ги на Пежо 205 1,4ми и бях доволен но нямаше рекламирания резултат
_________________ италиянките са като курвите - лапат по много,и винаги дават повече
|
Сря Май 23, 2007 12:44 pm |
|
 |
gad3n
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 8:17 pm Мнения: 176 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
не се занимавайте с глупости колеги .. ако имаше такъв ефект щеше да е вградено фабрично в всеки сериен автомобил не мислите ли ..
|
Сря Май 23, 2007 8:15 pm |
|
 |
nelio
Регистриран на: Нед Сеп 02, 2007 8:35 pm Мнения: 1 Местоположение: Стара Загора Област
|
gad3n написа: не се занимавайте с глупости колеги .. ако имаше такъв ефект щеше да е вградено фабрично в всеки сериен автомобил не мислите ли ..
а това е най-точното мнение до момента
_________________ първи няма, вторият съм аз!
|
Чет Сеп 06, 2007 12:19 am |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
 ---
nelio написа: gad3n написа: не се занимавайте с глупости колеги .. ако имаше такъв ефект щеше да е вградено фабрично в всеки сериен автомобил не мислите ли .. а това е най-точното мнение до момента А тъй!
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Сря Окт 31, 2007 3:37 pm |
|
|