|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 2:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Проблем с климатроник на Темпра
Автор |
Съобщение |
slav
|
 Проблем с климатроник на Темпра
Здравейте, проблемът е следния : Преди известно време ми откраднаха контролния панел на климатроника :evil: , но вместо да изкарат буксата са нарязали всички кабели.Сега взех нов, като този на тази снимка -
но имам проблем с монтажа - не знам кой кабел къде да свържа.Ще ви бъда благодарен, ако можете да ми помогнете.
Колата е Темпра 1.6 SX 91 год.
Благодаря.
|
Вто Юни 13, 2006 7:30 pm |
|
 |
kaci
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Мар 10, 2006 8:21 pm Мнения: 62 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Ще опитам да ти намеря схема но за жалост може да стане най рано в събота.Най добрия вариант според мен е някой да демонтира панела си и да ти препише местоположението и цвета на кабелите.
|
Вто Юни 13, 2006 8:23 pm |
|
 |
Petrov
|
Ако от темпра дизел с термотроник ти върши работа еи сега мога да сваля таблото.
Дизел - няма го бутона Екон
Термотроник - би трябвало да няма разлика за климатроника (за самото табло и кабелите), но ако има колегите да кажат!
|
Вто Юни 13, 2006 9:05 pm |
|
 |
slav
|
Petrov написа: Ако от темпра дизел с термотроник ти върши работа еи сега мога да сваля таблото. Дизел - няма го бутона Екон Термотроник - би трябвало да няма разлика за климатроника (за самото табло и кабелите), но ако има колегите да кажат!
Ами ако не ти представлява трудност - сваляй, аз ще изпробвам твоята схема и ще пиша за резултатите.
|
Вто Юни 13, 2006 9:10 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
не е ли по лесно да купиш и буксите от там от където си взел и панела и по цветове да ги навържеш :roll:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Вто Юни 13, 2006 9:38 pm |
|
 |
slav
|
Не, панела го взех втора ръка, а букс по случайност имам вкъщи.Проблемът е, че не знам кой кабел къде му е мястото.
Никой ли няма такъв климатроник ? :?
|
Чет Юни 15, 2006 8:26 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
slav написа: Не, панела го взех втора ръка, а букс по случайност имам вкъщи.Проблемът е, че не знам кой кабел къде му е мястото. Никой ли няма такъв климатроник ? :?
аз имам такъв но как да ги опиша че да ги разбереш :roll:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Юни 15, 2006 8:53 pm |
|
 |
slav
|
Ами като свалиш панела за всяка букса поотделно, като гледаш откъм кабелите кой цвят къде се закача
|
Нед Юни 18, 2006 10:04 pm |
|
 |
slav
|
:?: :?:
|
Чет Юни 29, 2006 8:02 pm |
|
 |
phoenix
|
колко ти струваше панела на конзолата и от къде го намери
|
Пет Юни 30, 2006 4:41 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Е...ти тъпанарите, да не са си мислели че това е радиото!
Може да потърсиш по магазините за стари части, може да си купиш стария!
За съжаление малко темпри са с климатроник!
|
Пет Юни 30, 2006 8:44 pm |
|
 |
borislav82
Кара балканче
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 7:50 pm Мнения: 42 Местоположение: Добрич
|
да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник
|
Сря Юли 26, 2006 9:12 pm |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
 re
Здрасти Slav това което си показал е контролен панел за тъй наречения автоматичен климатик не е климатроник тъй като най вероятно нямаш компресор за топлия въздух .Баща ми има темпра със същия клима панел ако о6те не си намерил схема ше видя дали мога да го сваля и да ти постна схемата.-Иначе аз съм с Типо. :-) Другия Вариант е да отидеш в сервиз http://aisberg.hit.bg/ занимават се с климатици и са добри намират се в Младост2 цените също не са високи .
|
Чет Юли 27, 2006 10:10 am |
|
 |
Косьо
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 10:02 pm Мнения: 59 Местоположение: Стара Загора
|
 Re: re
asus написа: Здрасти Slav това което си показал е контролен панел за тъй наречения автоматичен климатик не е климатроник тъй като най вероятно нямаш компресор за топлия въздух .Баща ми има темпра със същия клима панел ако о6те не си намерил схема ше видя дали мога да го сваля и да ти постна схемата.-Иначе аз съм с Типо. :-) Другия Вариант е да отидеш в сервиз http://aisberg.hit.bg/ занимават се с климатици и са добри намират се в Младост2 цените също не са високи .
Автоматичен климатик и климатроник са едно и също нещо! Не заблуждавайте човека! Какъв е този компресор за топъл въздух?! Няма такова чудо! Бутонйт "Екон" е важен- изключва компресора- и трябва да се търси схема на такъв панел!
_________________ Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
|
Пет Юли 28, 2006 7:52 am |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
 re
Косъо бате колко пъти си си разглобявал климатика или климатроника , според теб като има дисплейче климатика значи е климатроник ли ?
За да е пълен един истински климатроник означава да затопля и изстудява а не само да духа студено .Точно този е от типа само да охлажда ,а за затопляне ползва естествения поток на топлия въздух от парното.за това ми е такова обяснението .Отиди на някой сервиз за климатици и ще ти го обяснят не си измислям .
|
Пет Юли 28, 2006 10:37 am |
|
|