Автор |
Съобщение |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
 Включване на МП3 плеър към касетофона с кабел?
Здравейте има ли начин да се включи мп3 плеър(обикновен персонален) през стандартния му жак за слушалки към касетофона на браво(касетофона е от този с поддръжка на СиДи)?
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Пет Юли 14, 2006 11:16 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
ами може
но зависи как искаш
аз ползвам адапторна касета
ползвам го така само за дълги пътувания
Пет Юли 14, 2006 11:26 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
Как ти се чува с адаптерната касета? Сравнено с радиото примерно!
Няма ли лесен начин да се изкара само един кабел в рафтчето пред скоростния лост, скрито така и там да си го връзвам плеъра когато искам!
бръм -м
|
Пет Юли 14, 2006 11:36 am |
|
 |
AlBundy
|
Ако радиото ти е мерило за качество - перфектно се чува. Само трябва да нагласиш нивото от плейъра за да не се насища главата - ефекта е пращене с баса. Варианта с директно връзване няма да ти донесе по качествен звук, по скоро може да ти донесе допълнителни проблеми за решаване, като например на какво положение да се включва. Логично е на СД да не става, щото няма разпознат чейнджър, на касета да не става - автостопа ще изключва без касета... Затова си купувай една адапторна касета и всичко ще е на 6
Другия вариант с ФМ предавателче в запалката не го препоръчвам, т.к. има ниска динамика, шум и е орязано от към високи поради спесификата на стереокодирането на ФМ радиото.
|
Пет Юли 14, 2006 11:47 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
в сравнение с радиото се чува есктра
касетката ми е Belkin - горе-долу добър производител
Пет Юли 14, 2006 11:50 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
Аз имам ФМ трансмитер ама ми е нещо прецакан и първо съм го увил със тиксо че да не изкача от запалката като друсна в някоя дупка 2 нещо куплунга на УСБ -то се е прецакал и прекъсва ... последния път щахме да се сбием в колата да го оправяме през 2 минути... така че ми писна и искам да си реша въпроса генерално!!!
Така че ще си купя една адапторна касета да не го мисля повече!
http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=16661
какво мислите за това изглежда доста примамливо, аз имам мп3 плеър самсунг ама е с 128МБ и е стар ...
бръм -м
|
Пет Юли 14, 2006 12:00 pm |
|
 |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
Щом ти поддържа ЦД вероятно има изводи отзад кадето може интелигентно да се включи. Аз съм с обикновения Браво/Брава радио касетофон, но си изкарах жакче и си ръгам МП3то там... много съм скептичен към тези адапторни касети при всички случаи качеството много пада - високите се губят, шума се увеличава, двата канала се смесват ... бе въобще 
_________________ Brava 1.6 16v
|
Пет Юли 14, 2006 12:01 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
t_i_t_o написа: Щом ти поддържа ЦД вероятно има изводи отзад кадето може интелигентно да се включи. Аз съм с обикновения Браво/Брава радио касетофон, но си изкарах жакче и си ръгам МП3то там... много съм скептичен към тези адапторни касети при всички случаи качеството много пада - високите се губят, шума се увеличава, двата канала се смесват ... бе въобще 
я кажи откъде го изкара този извод?
иначе наистина гнездото за запалката на Браво/Брава е доста странно
нищо не стои там, освен запалката
Пет Юли 14, 2006 12:09 pm |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
бръм -м
|
Пет Юли 14, 2006 12:15 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
да
само гледай долу в кой магазин ги има
Пет Юли 14, 2006 12:27 pm |
|
 |
AlBundy
|
t_i_t_o написа: Щом ти поддържа ЦД вероятно има изводи отзад кадето може интелигентно да се включи. Аз съм с обикновения Браво/Брава радио касетофон, но си изкарах жакче и си ръгам МП3то там... много съм скептичен към тези адапторни касети при всички случаи качеството много пада - високите се губят, шума се увеличава, двата канала се смесват ... бе въобще 
Не ща да се заяждам, ама 90% от мп3-ките са на джоинт стерео кодирани. И ако наистина те вълнуват тези неща, които си писал, нямаше да се гъбаркаш с жакове, а щеше да си вземеш едно BOSE за колата :mrgreen:
Както вече писах, решението с адапторна касета е най-удачно в разглеждания случай.
|
Пет Юли 14, 2006 12:42 pm |
|
 |
Yavor
|
Аз по този въпрос дълго мислих, търсих, гледах и накрая го реших генерално: виж снимките
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Юли 14, 2006 1:35 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
а колоните във вратите ли ги сложи или отзад?
ако са във вратите, не тракат ли корите?
Пет Юли 14, 2006 1:43 pm |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
|
абе супер си си решил проблема ама нали знаеш че на бравото и на брава в това число като му махнеш фабричното радио и става мазано в дупка!!! пък и не мога да приема това че ще махна касетофон оригинален за 1200лв и ще сложа нещо за 200лв само за да може да чете едни дискове по 10ст. парчето !!!! а в краина сметка не съм аудио маниак и искам само нещо да лае като съм на дълъг път и да не се занимавам с него!!! така че мисля да си взема и аз една касетка да си хакна мрз плеъра т'ва е!
бръм -м
|
Пет Юли 14, 2006 1:57 pm |
|
 |
AlBundy
|
Още повече, че пърженето на дискове вече е архаизъм :mrgreen:
|
Пет Юли 14, 2006 2:24 pm |
|
|