|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 12:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Проблем със старо радио....
Автор |
Съобщение |
mmony
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 4:38 pm Мнения: 135 Местоположение: Стара Загора
|
 Проблем със старо радио....
Имам старо радио, свързах го и когато двигателя не работи то си работи, като запаля двигателя се чува як шум от него в колонките. Сложих му един филтър, който има бобина и кондензатори, свързах го като плюса влиза на единия край на бобината и излиза на другия и отива в радиото, през електролитни кондензатори двата края на бобината са свързани към минуса, отнякъде ми изпадна тоя филтър и така реших че се свързва ама не съм сигурен, шума понамаля ама не изчезна, на всичкото отгоре се влияе и от оборотите на двигателя, това е само на радио, на касетофон не съм го пробвал защото нямам касета.....ако някой е имал подобен проблем ще ми бъде полезно да сподели как да го реша, Благодаря предварително....
|
Пон Юли 10, 2006 9:08 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
За каква кола става въпрос?Филтъра,който ползваш,фабричен ли е ?
Изключваме варианта,че радиото е от най-елементарните,без никакви филтри...или слабо чувствително...
Провери връзката/контакта между купето и екранировката на антенния кабел,в мястото,където антената е захваната за ламарината на купето...трябва да имаш сигурна маса точно там,а не само в конектора към радиото...същото важи и при активна антена-заземката се свързва за купето непосредствено до антената...
Успех ! 
Пон Юли 10, 2006 10:45 pm |
|
 |
mmony
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 4:38 pm Мнения: 135 Местоположение: Стара Загора
|
Колата е пунто 1.1 ще проверя всичко...радиото е доста старо, филтъра мяза на фабричен, но не съм сигурен така ли се свързва, подариха ми го....има 2 червени жици и една синя и аз затова реших че червените са през плюс а синята към маса през кондензатори, най ме притеснява че шума се увеличава с увеличаване на оборотите на двигателя...не ми е за друго ами ме е страх да си купя хубава автоуредба и пак да се чува това свистене....ама и да не стане не е болка за умиране, ще си карам без радио...но ще проверя всичко дето ми каза...
_________________ Пунто 1.1 1994 г.
|
Вто Юли 11, 2006 12:01 am |
|
 |
ilkor
|
Цитат: а синята към маса през кондензатори
Синята жица я вържи директно на маса. Гледай да е с възможно най-къс кабел и по възможност на същото място където е и кабела за масата на радиото.
Никакви кондензатори не са нужни - всичко трябва да е вътре в самия филтър.
|
Вто Юли 11, 2006 9:53 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|