Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:04 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Задни говорители за Типо 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Задни говорители за Типо
Някой слагал ли е по-яки задни говорители на Типо и ако да какви? Не говоря да дупчи задната кора, а на фабричното място. Интересуваме има ли ефект т.е. струва ли си инвестицията. По принцип багажника дава добър резонанс, но пък на го пълня с туба не си струва, а и туба и газова бутилка - то май не остана място :wink:

Сря Юни 21, 2006 6:53 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ето това е въпрос, от който и аз се интересувам. Всъщност даже не им знам размерите на задните, та ако някой е така любезен... ;-)

Сря Юни 21, 2006 6:55 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ако питаш мен направи две дупки на кората и сложи два осмака, защо не ти се дупчи

Сря Юни 21, 2006 6:57 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ForceWere написа:
ако питаш мен направи две дупки на кората и сложи два осмака, защо не ти се дупчи

Не ми се дупчи, защото ми се налага да я махам .........

Сря Юни 21, 2006 7:00 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Май повече от 10 см говорители не можеш да сложиш а и на най великата фирма да са производство не очаквай кой знае какво от тях. Монтирай си на кората по сериозни говорители събери им кабелите в единия край и сложи букса за секунда ще ги изключваш и ще махаш кората. По принцип най добрия вариант си е тубата в багажника аз вече нямам багажник но и не ми липсва особено засега ;)

Сря Юни 21, 2006 10:52 pm
Профил ICQ YIM
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Навремето бях сложил Sony Explode (май бяха двулентови) - определено пееха по-доре от оригиналните. Парадоксалното е, че именно по-доброто качество създаде неочакван проблем: поради по-високата мощност и значително по-големия ход на мембраната (по-добри ниски) започна неприятно да звънти пластмасата, на която е монтиран високоговорителят...

Вероятно има начин да се подсили, но ако си прежалиш и остатъка от багажника и забодеш един събуфър, ефектът определено ще е по-добър (проверено!). :punk:

Между другото, акустиката на Типото (доколкото може да се говори за акустика в автомобила) е доста добра. :D

Сря Юни 21, 2006 10:59 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
може!Бях сложил един кенвоод,елипса,доста големи 2 лентови.Захванах ги с едни пластини и имаше осезаема разлика.Всъшност маи го бях правил този номер на форда,но стана и не виждам причина да не стане.

Чет Юни 22, 2006 1:08 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Най-доброто решение за мен е да се направи дървена кора, вместо оригиналната. Така няма да дупчиш, и може да я сложиш и на друга кола после.
10см са говорителчетата отзад, но за тоя размер, каквото и да вземеш, не става за бас. Аз съм с туба в багажника, но като си сложа газова, няма да може да е там. Сега съм решил вместо 10 см говорителчета да сложа куполни пищялки + тубата.

Чет Юни 22, 2006 8:18 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Задни говорители за Типо
Аз съм го замислил с две кори отвесно закривайки бомбетата на калниците и оставяйки багажник точно колкото е широка кората.Монтираш по един говорител точно под машинките на задните колани и заспива (стига газовата да не ти пречи).

Чет Юни 22, 2006 10:58 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата.
Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха).
CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох).
Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема.

Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки.
Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка.
Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят.
Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки.

А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата.
http://www.auto.volgograd.ru/avtovolg.php?act=artdetail&vm=1&id=19

Чет Юни 22, 2006 11:13 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Откъде взе тъндърите и к'ви пари?

Чет Юни 22, 2006 12:39 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
vesko написа:

Магазин в Разград "Протон". Не помня точно но максимум 20 лева двете. Продаваха се и двете комплект с решетки и т.н. но бяха по-скъпи

Чет Юни 22, 2006 2:08 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
vesko написа:

Това май не е лошо решение, а и може да свръши работа. Дори и да не е "умопомрачителен" ефекта 20 кинта къде не сме ги дали, а със сигурност ще звучи по-добре от фабричните :wink:

Чет Юни 22, 2006 7:03 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
madgogo написа:
vesko написа:

Магазин в Разград "Протон". Не помня точно но максимум 20 лева двете. Продаваха се и двете комплект с решетки и т.н. но бяха по-скъпи

Да не би въпросните колони да саето това

Сря Юли 05, 2006 2:18 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
madgogo написа:
Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата.
Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха).
CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох).
Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема.

Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки.
Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка.
Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят.
Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки.

А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата.
http://www.auto.volgograd.ru/avtovolg.php?act=artdetail&vm=1&id=19

Не разбрах само пяната каква е? Намерил ли си я тук някъде?

Сря Юли 05, 2006 8:16 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща