|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 7:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
 Задни говорители за Типо
Някой слагал ли е по-яки задни говорители на Типо и ако да какви? Не говоря да дупчи задната кора, а на фабричното място. Интересуваме има ли ефект т.е. струва ли си инвестицията. По принцип багажника дава добър резонанс, но пък на го пълня с туба не си струва, а и туба и газова бутилка - то май не остана място 
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Сря Юни 21, 2006 6:53 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Ето това е въпрос, от който и аз се интересувам. Всъщност даже не им знам размерите на задните, та ако някой е така любезен... 
|
Сря Юни 21, 2006 6:55 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
ако питаш мен направи две дупки на кората и сложи два осмака, защо не ти се дупчи
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Сря Юни 21, 2006 6:57 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
ForceWere написа: ако питаш мен направи две дупки на кората и сложи два осмака, защо не ти се дупчи
Не ми се дупчи, защото ми се налага да я махам .........
|
Сря Юни 21, 2006 7:00 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Май повече от 10 см говорители не можеш да сложиш а и на най великата фирма да са производство не очаквай кой знае какво от тях. Монтирай си на кората по сериозни говорители събери им кабелите в единия край и сложи букса за секунда ще ги изключваш и ще махаш кората. По принцип най добрия вариант си е тубата в багажника аз вече нямам багажник но и не ми липсва особено засега ;)
|
Сря Юни 21, 2006 10:52 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Навремето бях сложил Sony Explode (май бяха двулентови) - определено пееха по-доре от оригиналните. Парадоксалното е, че именно по-доброто качество създаде неочакван проблем: поради по-високата мощност и значително по-големия ход на мембраната (по-добри ниски) започна неприятно да звънти пластмасата, на която е монтиран високоговорителят...
Вероятно има начин да се подсили, но ако си прежалиш и остатъка от багажника и забодеш един събуфър, ефектът определено ще е по-добър (проверено!).
Между другото, акустиката на Типото (доколкото може да се говори за акустика в автомобила) е доста добра. 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Юни 21, 2006 10:59 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
може!Бях сложил един кенвоод,елипса,доста големи 2 лентови.Захванах ги с едни пластини и имаше осезаема разлика.Всъшност маи го бях правил този номер на форда,но стана и не виждам причина да не стане.
|
Чет Юни 22, 2006 1:08 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Най-доброто решение за мен е да се направи дървена кора, вместо оригиналната. Така няма да дупчиш, и може да я сложиш и на друга кола после.
10см са говорителчетата отзад, но за тоя размер, каквото и да вземеш, не става за бас. Аз съм с туба в багажника, но като си сложа газова, няма да може да е там. Сега съм решил вместо 10 см говорителчета да сложа куполни пищялки + тубата.
|
Чет Юни 22, 2006 8:18 am |
|
 |
Na6io
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 5:30 pm Мнения: 90 Местоположение: София 23 Панчарево
|
 Задни говорители за Типо
Аз съм го замислил с две кори отвесно закривайки бомбетата на калниците и оставяйки багажник точно колкото е широка кората.Монтираш по един говорител точно под машинките на задните колани и заспива (стига газовата да не ти пречи).
_________________ Stilo 1.9JTD
|
Чет Юни 22, 2006 10:58 am |
|
 |
madgogo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 2:08 pm Мнения: 78 Местоположение: Разград
|
Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата.
Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха).
CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох).
Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема.
Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки.
Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка.
Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят.
Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки.
А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата.
http://www.auto.volgograd.ru/avtovolg.php?act=artdetail&vm=1&id=19
|
Чет Юни 22, 2006 11:13 am |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Откъде взе тъндърите и к'ви пари?
|
Чет Юни 22, 2006 12:39 pm |
|
 |
madgogo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 2:08 pm Мнения: 78 Местоположение: Разград
|
vesko написа: Откъде взе тъндърите и к'ви пари?
Магазин в Разград "Протон". Не помня точно но максимум 20 лева двете. Продаваха се и двете комплект с решетки и т.н. но бяха по-скъпи
|
Чет Юни 22, 2006 2:08 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
vesko написа: Откъде взе тъндърите и к'ви пари?
Това май не е лошо решение, а и може да свръши работа. Дори и да не е "умопомрачителен" ефекта 20 кинта къде не сме ги дали, а със сигурност ще звучи по-добре от фабричните 
|
Чет Юни 22, 2006 7:03 pm |
|
 |
Nikcho
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 12:24 pm Мнения: 287 Местоположение: София, жк Дървеница
|
madgogo написа: vesko написа: Откъде взе тъндърите и к'ви пари? Магазин в Разград "Протон". Не помня точно но максимум 20 лева двете. Продаваха се и двете комплект с решетки и т.н. но бяха по-скъпи
Да не би въпросните колони да са ето това
_________________ Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046
|
Сря Юли 05, 2006 2:18 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
madgogo написа: Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата. Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха). CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох). Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема. Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки. Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка. Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят. Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки. А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата. http://www.auto.volgograd.ru/avtovolg.php?act=artdetail&vm=1&id=19
Не разбрах само пяната каква е? Намерил ли си я тук някъде?
|
Сря Юли 05, 2006 8:16 am |
|
|