|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
poseydon
Регистриран на: Вто Май 16, 2006 6:19 pm Мнения: 4 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
 проблем с Фиат Брава
Здравейте, първо поздравления за хубавия форум, надявам се да намеря решение на моя проблем. Става въпрос за автомобил Фиат Брава с двигател 1,4 и 12 клапана. Колата е напълно изрядна с един малък, но много неприятен проблем, а именно че от време на време не иска да пали. Ходила е на какви ли не тестове и диагностики, но в крайна сметка дори и от Ауто Италия не откриха проблем. Това което обаче споменаха е че е възможно някакъв температурен датчик да е заминал или да дава грешна информация и съответно колата да си мисли че е с прегрял двигател и да блокира запалването. Та питането ми е имате ли идея дали по-горното твърдение е вярно, дали може да се намери подобен датчик на разумна цена и дали ако не се намери такъв не може просто въпросния датчик да бъде премахнат от колата и съответно този така неприятен проблем да бъде изолиран. Само искам да споменя, че двигателя няма никакви забележки, така че в никакъв случай този проблем не е от друго естество, най-малкото защото когато колата е студена пали изключително леко и безпроблемно, дори зимата нямаше никакви проблеми. Друго което съм забелязал е че само в горещи дни прави този проблем. В началото си мислех, че наистина прегрява, но температурата на водата не се покачваше над нормата а и като отворя двигателя не ме лъхва убийствена топлина. Ще съм ви благодарен за отговорите!
Поздрави!
|
Вто Май 16, 2006 6:27 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Първо - Добре дошъл!
Сега по въпроса... датчика за който са ти говорили се намира на термостата...
За да го диагностицираш трябва да премериш с омметър какво съпротивление има в конкретната ситуация (когато колата не пали)
и да ни кажеш... тук има колеги които знаят какви стойности трябва да има съпротивлението и ще кажат... аз за съжаление не разполагам с такава таблица.
Иначе самия датчик не е скъп и се сменя лесно...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Май 16, 2006 6:36 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
хмм... оказа се че съм имал такава таблица 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Вто Май 16, 2006 6:38 pm |
|
 |
kaci
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Мар 10, 2006 8:21 pm Мнения: 62 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Аз по скоро бих заложил на датчика за положение и обороти на коляновия вал.Имал съм 3 идентични проблема и винаги виновен се е оказвал именно той.MAZGAREV не мисля че датчика който споменаваш може да създаде подобен проблем,може да затрудни паленето,но да го направи невъзможен-не.
|
Вто Май 16, 2006 7:33 pm |
|
 |
poseydon
Регистриран на: Вто Май 16, 2006 6:19 pm Мнения: 4 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Здравейте отново. Първо искам да попитам каква е връзката между температурата ,омовете/съпротивлението/ и запалването. Защото има една подробност този номер/отказа да пали се проявява сега когато е топла. През зимата този проблем го няма. Първоначално колата пали ,карам известно време градско,тя загрява достатъчно но малко бавно и след като спря някъде и загася мотора ,след пет или десет минути не иска да пали. Ще съм ви благодарен ако някой може да помогне.
Поздрав!
|
Сря Май 17, 2006 10:38 am |
|
 |
Ferrari
|
poseydon написа: Здравейте отново. Първо искам да попитам каква е връзката между температурата ,омовете/съпротивлението/ и запалването. Защото има една подробност този номер/отказа да пали се проявява сега когато е топла. През зимата този проблем го няма. Първоначално колата пали ,карам известно време градско,тя загрява достатъчно но малко бавно и след като спря някъде и загася мотора ,след пет или десет минути не иска да пали. Ще съм ви благодарен ако някой може да помогне. Поздрав!
Залагам твърдо за проблем с датчика на Хол (този за положението на коляновия вал). Полупроводников е и точно така отказва. На топла кола не можеш да запалиш. Оставиш ли я за малко да изтине после палиш без ядове.
|
Сря Май 17, 2006 10:58 am |
|
 |
poseydon
|
В коя част на мотора е разположен този датчик на Хол и смяната му лесна ли е.
|
Сря Май 17, 2006 11:37 am |
|
 |
zgabrovski
|
Колега, дръпни си Хайнеса - http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5984 там мисля че беше точноо даден датчика на Хол за 1.4. Но защо ли имам спомен от разговор с Христо че датчика не е на Хол, а е магнитно-индукционен?
|
Сря Май 17, 2006 3:05 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|