Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:49 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Помощ! Бравото не иска да запали! 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Помощ! Бравото не иска да запали!
Здравейте колеги,
Проблема ми е следния - бравото не иска да запали. Вчера го закарах в някакъв сервиз от където ми казаха, че проблемът е в електрониката и не могат да ми помогнат. ПОсле ме пратиха в друг сервиз с ккопютър за диагностика. Там закачиха фиатчето за компа, но не ще да се свърже с управляващия блок. МАйсторите гледаха някакви схеми, правиха струваха и накрая нищо конкретно не можаха да открият. Само казаха че поради някаква причина не иска да качва гориво от помпата и нещо за дюзите. Иначе всичко друго било наред. После дойда време да си ходят и ме оставиха за днеска. Малко по-късно ще ходя да видя какво ще ми кажат, но много лошо ме наплашиха че, може да се епрецакал компютъра на бравото....
Което на мен ми звучи доста плашещо финансово
Моля ако някой има наблюдение върху такъв проблем, да сподели. Както и да ми кажете ориентировъчно ако не дай си боже наистина се е прецакал, колко може да струва евентуално копютъра - нов или втора употреба, защото да не ме прецакат.
А и ако някой може да изрази мнение по отношение на сервиза- ЮВЕ на Симеоновско, точно под посолствата.

Благодаря предварително на всеки който може да ми даде помогне!

Чет Апр 20, 2006 10:45 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Помощ! Бравото не иска да запали!
didodd написа:
Здравейте колеги,
Проблема ми е следния - бравото не иска да запали. Вчера го закарах в някакъв сервиз от където ми казаха, че проблемът е в електрониката и не могат да ми помогнат. ПОсле ме пратиха в друг сервиз с ккопютър за диагностика. Там закачиха фиатчето за компа, но не ще да се свърже с управляващия блок. МАйсторите гледаха някакви схеми, правиха струваха и накрая нищо конкретно не можаха да открият. Само казаха че поради някаква причина не иска да качва гориво от помпата и нещо за дюзите. Иначе всичко друго било наред. После дойда време да си ходят и ме оставиха за днеска. Малко по-късно ще ходя да видя какво ще ми кажат, но много лошо ме наплашиха че, може да се епрецакал компютъра на бравото....
Което на мен ми звучи доста плашещо финансово
Моля ако някой има наблюдение върху такъв проблем, да сподели. Както и да ми кажете ориентировъчно ако не дай си боже наистина се е прецакал, колко може да струва евентуално копютъра - нов или втора употреба, защото да не ме прецакат.
А и ако някой може да изрази мнение по отношение на сервиза- ЮВЕ на Симеоновско, точно под посолствата.

Благодаря предварително на всеки който може да ми даде помогне!

явно колата ти е там
Вантотрейд е горе-долу наблизо
ако тези не се оправят карай я там
може да е елементарна грешка в компютъра, имаше подобна тема за една кола в Бургас

Чет Апр 20, 2006 10:48 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Най-напред провери аварийния изключвател на помпата под шофьорската седалка. После провери стига ли ток до помпата. Предполагам че белята е в нея а не в електрониката.

Чет Апр 20, 2006 10:53 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Къде е Вантотрейд
Ами, ще отида след малко да видя докъде са стигнали. Къде се намира Вантотрейд. В нета открих че сервиза им е на Цамоковско шосе 99. Там ли да ги търся? И със записване ли работят?

Мерси за Бързия отговор!

Чет Апр 20, 2006 10:55 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Доколкото знам ЮВЕ се водят доста добър сервиз за инжекциони. Но наистина май ще е по-добревъв Вантотрейд. Не че там са по-добри, но поне имат софтуер за FIAT. Моето BRAVO направи такъв проблем и една сюрия монтьори се звериха, мериха, пробваха, накрая казаха ECU. Е да, ама не - неработеща помпа. Просто се беше изгубила масата към нея.

Чет Апр 20, 2006 10:57 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST За изключвателя
Вчера четох във форум анякаква тема за изключвателя под седалката. МОжете ли да ми кажете за какво става въпрос? Какво точно прави?
Заюото проблемът стана след като исках да си взем аколата от автомивката. Има ли вероятност да са го натиснали попогрешка този бутон и от там да иде цялата дандания? Иначе помпата я пробваха, върти , но не стига захранване до нея.

Чет Апр 20, 2006 10:59 am
Профил
UNREAD_POST Re: За изключвателя
didodd написа:
Вчера четох във форум анякаква тема за изключвателя под седалката. МОжете ли да ми кажете за какво става въпрос? Какво точно прави?
Заюото проблемът стана след като исках да си взем аколата от автомивката. Има ли вероятност да са го натиснали попогрешка този бутон и от там да иде цялата дандания? Иначе помпата я пробваха, върти , но не стига захранване до нея.

Под седалката се намира авариен изключвател който да прекъсне горивото в случай на удар. Възможно е да са го натиснали с прахосмукачката. С бутона се възстановява работата на помпата. Опитай

Чет Апр 20, 2006 11:03 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Виж тук - viewtopic.php?t=5448

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Апр 20, 2006 11:56 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Problema e reshen
Ей сега се върнах от сервиза. Колата си върви и няма проблем. Казаха ми че проблемът бил в прекъснати жици към захранването на компютера и помпата. Само дето след акто изчетох поста за заветния бутон под седалката малко се съмнявам дали просто не ми взеха паричките :evil:
Какато и да е- късмет.

Мисля че ще е добре темата за бутона http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5448 Да се направи важна тема, за да стои най отгоре. Това би било спестило доста пари и ядове на много хора. Вчера прекарах цял следобед в ровене из форма, но при толкова много теми просто не съм попаднал на нея.

Благодаря на всички за бързия отговор. Надявам се да се запознаем на Събора до родния ми град Казанлък през май :)

Чет Апр 20, 2006 12:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]