Дата и час: Съб Юни 21, 2025 2:30 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Направи си сам. Имобилайзер или прекъсване на контакта? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Направи си сам. Имобилайзер или прекъсване на контакта?
Доколкото знам имобилайзера прекъсва контакта да не запали колата или пак не съм разбрал.Иначе моята идея е следната - да се прекъсне някъде веригата за контакт и да се сложи там превключвателче. Примерно някой от кабелите които идват от ключа за стартера се прекъсва и се извежда до ключе което само собственика знае къде из купето се намира. Няма да се прекъсва основен кабел, така че аларми чисовници и всичко си работи.При опт за кражба от по неуките апаши колата няма да запли.Надявам се да сте ме разбрали и ако някой знае да дава идей кои кабел(цват ,дебелина , къде е роден) и къде може да се прекъсне.

Пет Апр 07, 2006 4:42 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST re
откри топлата вода,братче... :mrgreen:

Пет Апр 07, 2006 9:01 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Най големият си

Пет Апр 07, 2006 9:25 pm
UNREAD_POST 
Мисля че не веднъж съм обяснявал че не съм на ТИ с колите. Излишни са тъпите мнения, вместо тях може да дадете съвет.

Пет Апр 07, 2006 9:40 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
И като прекъснеш стартера, кво праиш? Апашите ако искат ше си я бутнат и тя ше си запали :idea: Прекъсва се тока на помпата. Така колкоото и да въртят и да бутат, няма да запали. Е да ама те са гадове и като нищо могат да си я откарат на буксир :twisted:

Пет Апр 07, 2006 10:45 pm
Профил
UNREAD_POST 
Uneek написа:
И като прекъснеш стартера, кво праиш? Апашите ако искат ше си я бутнат и тя ше си запали :idea: Прекъсва се тока на помпата. Така колкоото и да въртят и да бутат, няма да запали. Е да ама те са гадове и като нищо могат да си я откарат на буксир :twisted:

Ами ако е на газ май пак ще запали?Иначе на буксир едва ли ще се занимават за такава кола :)

Пет Апр 07, 2006 11:01 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ако прекъснеш (+) на ECU-то си най-добре.

Пет Апр 07, 2006 11:30 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Помпата и инжекторите се захранват през две реленца които се намират под пластмасов капак в задната стна на двигателния отсек. Ако се прекъсне техния плюс спираш всичко на един път.

Пет Апр 07, 2006 11:50 pm
UNREAD_POST 
gdd55 и sasco не виждам, защо се подигравате на колегата!? Идеата на форума е взаимопомощ-някой, като не знае пита, а други знаещи му отговарят... Вместо да се базикате можеше да преложите нещо смислено по темата! :wink:

При моделите: Брава; Браво и Мареа (не знам за Пунто) под седалката (а на моделите след фейслифтинга - на кората до педала на съединителя) се намира така наречения инерционен прекъсвач. При силен удар на купето той прекъсва притока на гориво-спира захранването на горивната помпа. Освен това прекъсва и тока към бобината с цел предотвратяване на искри. При дизелите има други пинизи. Този прекъсвач е закачен към ECU-то. При нормално състояние веригата на прекъсвача е затворена. Ако тя се прекъсне двигателя гасне и не може да запали по никакъв начин, стартера върти, но нищо повече. Като се даде на контакт повечето лампи по таблото оставят да светят, а не гастат, като при нормална ситуация. На моята Брава там закачих имобилайзера на алармата.

Пет Апр 07, 2006 11:57 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
едно време на уното си бях направил такова копче и бях прекъснал некви кабелчета към бобината но кои не знам просто извадих един завъртях и не запали и така избрах си него и си вързах ключе а иначе и стари коли изтеглят на един познат му изтеглиха опел аскона разбили я после подкарали я но им свършил бензина и така я зарязали в едно село пак късмет нищо не бяха обрали от нея, то не че има кой знае какво да се краде де

Съб Апр 08, 2006 11:02 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
vladko,не се подигравам просто коментирам!има варианти много как да си crack-неш токовете.Дотук изброените са част от тях,...абе квот ти дойде на акъла,всичко може да прекъснеш....можеш и 10 прекъсвача да скриеш в купето...

:mrgreen:

Съб Апр 08, 2006 11:43 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Прекъсването на неподходящ кабел няма ли да генерира грешки и да шашка ECU-то?

Съб Апр 08, 2006 1:08 pm
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST прекъсване на кабел
Вярно, това е начин да спреш кратците за доста време но , както казаха прекъсването на неподхотящият кабел не е потходящо. Все пак при добър
маистор работата става.Много от алармите по ефтините като ги махнеш палиш и готово. Това е само за успокоение на сопственика .

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Съб Апр 08, 2006 4:10 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Ако си с Типо мога да ти кажа къде е супер лесно да прекъснеш нулата която захранва инжектора и така стартера ще си върти помпата си раоти но колата не пали, намира се точно под стойката на акумолатора едното от двете малки кабелчета на плочката на масата.. Изпробвано е и работи на 100% а и никой няма да има време да проследява нулата на колата..

Съб Апр 08, 2006 6:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]