Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:58 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Браво-Проблем с аларма или електроника ??? 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Браво-Проблем с аларма или електроника ???
Здравейте,
имам следния проблем, който за щастие се появява рядко.
Понякога както си карам изведнъж всичко изключва - светлини, касетофон. Това е за около 1-3 секунди и после се оправя (обаче касетофона, който си е оригиналния, губи настройките за bass, fadder и т.н. Станцийте обаче си ги помни)
Дотук добре. Обаче на 3 пъти изключва и двигателя и спирам насред път. И край - не мога да запаля повече. От таблото се чува някакъв странен звук като жужене. И копчетата на дистанционното за алармата не работят. Просто нищо не можеш да направиш, обикновено се оправя само след 10 мин.
Та имам някакви съмнения, че е от алармата (Mark, за 75лв. някъде я взех), но все пак имал ли е някой подобни проблеми ?

Чет Мар 02, 2006 4:37 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST аларма
1Ами ако алармата прекъста някая токова верига може да има мроблем . 2С ъщо клеими зат стартерния ключ. 3 Лошо закрепени претпазители .
4Провери и ако имаш имобилаизер дали неди пише CODE . Абе от много работи поже да е . Ако трябва иди да видят и Компютара. Мога да ти кажа един . На новия пят от Военна балница към Красна поляна като се спускаш надолу от дясно.

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Нед Мар 05, 2006 1:21 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Прилича повече на проблем в контактния ключ.

Нед Мар 05, 2006 2:21 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Дотук нито един от отговорите не се доближава до истината :roll:
Вероятно става дума за: 1)Хлабави клеми на акумулатора; 2)Разхлбена гайка в разпределителната кутия до акумулатора; 3)Хлабава маса на купето
Ако не можеш да се пребориш сам - 0899144868 :wink:

Вто Мар 14, 2006 5:24 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
щом и кастофона гасне ХЛАБАВИ клеми на кумолатора.Или клемите не правят хубав контакт,намажи ги с грес ако не са хлабави.Греста е електропроводима

Вто Мар 14, 2006 6:18 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Цитат:
намажи ги с грес ако не са хлабави.Греста е електропроводима

Греста НЕ Е електро проводима и не се лъжи да мажеш клемите! Има си специална смазка за целта, но не вярвам да намериш отнякъде. Във всички случаи греста вреди, ако влезе вътре, между клемите и полюсите на акумулатора :(

Пет Мар 17, 2006 4:47 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Bobywm написа:
Цитат:

Греста НЕ Е електро проводима и не се лъжи да мажеш клемите! Има си специална смазка за целта, но не вярвам да намериш отнякъде. Във всички случаи греста вреди, ако влезе вътре, между клемите и полюсите на акумулатора :(

Пак е грес, но се казва графитна. Мисля че може да се намери по магазините. Различава се от нормалната само по това че вътре има много графитни частици, а те вече са прводими.

Пет Мар 17, 2006 5:29 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Мисля, че в случая няма значение дали греста е електропроводима важното е да предпазва клемите от окисляване. Ако трябва да бъда честен на Типото ме бяха посъветвали да ги намажа с възелин (това е универсално мазило) и три години никакъв проблем.

Пет Мар 17, 2006 10:31 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз имах същия проблем и се оказа че клемата на плюса на акумулатора ми е хлабава. Беше натегната до последно и пак мърдаше.
Посъветваха ме да ходя да ми оправят буксата на акумулатора, правели ги по-големи с олово и не се налагало да слагаш латуни или други щурутии.
За моя голяма радост като го погледнах по-добре се оказа, че просто предишния собственик е натегнал клемата преди да я вкара докрай.
След като я разширих с отверка и натиснах до долу се затегна супер добре и вече не мърда.

Сря Апр 05, 2006 7:04 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Mitko написа:
Bobywm написа:
Цитат:

Пак е грес, но се казва графитна. Мисля че може да се намери по магазините. Различава се от нормалната само по това че вътре има много графитни частици, а те вече са прводими.

Относно греста:
Преди 10 години когато карах още Москвич 412 :) ползвах грес. Няма значение проводима или непроводима грес слагаш. Целта на греста е да ограничи досътпа на кислород до клемите, за да се избегне окисляването. След като натегнеш клемата добре покрий я с грес и повече не я мисли, но ако клемата е хлабава ще се получи кофти ефект.

Сря Апр 05, 2006 7:10 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
нямах възможност да пиша досега, но да - оказа се, че е точно от кабелите, оправих го, благодаря ви.

Пет Май 12, 2006 10:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]