Дата и час: Пет Юни 20, 2025 7:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Проблем с MP3 плеъра, консумира много ток 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST Проблем с MP3 плеъра, консумира много ток
Колеги помагайте, че с сервизите само ме мотаят.
Купих си MP3 player Daewoo всичко нормално работи си, но след около няколко месеца ми падна акумолатора точно в големите студове. Учудих се защото акумолатора ми е нов измерих го беше изтощен, но измерих и консумацията на ток на изключен двигател като единствените консуматори при това положение бяха алармата, която консумира много малко ток и касетофона в режим stand by с махнат панел, всички лампи в купето бяха изгасени. Оказа се, че като изключих захранването на плеара комсумацията ми падна драстично в рамките на нормалното около 15мА, но като включа захранването режим stand by със свален панел консумацията скача драстично на 105мА моето според мен не е нормално, и това е една от причините акумолатора да ми се скапва бързо, а да сменям акумолатор през няколко месеца не си е работа. А пък си е кофти без музика в колата а и плеара си ми е нов на на 3 месеца невярвам проблема да е в него, пък знаеш ли , но важното е че е в гаранция ако проблема е от него. Плеара ми го монтираха в Тояга за да ми важи гранцията, след като изникна проблема отидох пак там уж първо било нормално, после ми казаха че не е нормално да съм занесъл плеара w оторизиран гаранционен сервиз на Daewoo. Не знам какво да правя помагайте!!

Ако някой е имал подобен проблем или знае решението на моя проблем моля за помощ ще се одблагодаря. Колата ми е Пунто1.1 94г.

Вто Фев 21, 2006 1:14 am
Профил
UNREAD_POST 
Ами ти май си открил проблема. Вероятно единствената възможност освен да е плейъра е някаква утечка около евробуксата или кабелите, което мисля е малко вероятно. Пробвай да му дадеш само захранване и маса и виж дали има такава консумация без да връзваш кабела за светлините. Аз лично не съм имал такъв проблем.

Вто Фев 21, 2006 10:28 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Гледах го за утечки, няма такива, вързан е правилно, то няма какво да се збърка, остава да пробвам твоето предложение.

А нормално ли е само плеъра да дърпа 95мА, между другото освевн MP3 има USB port, i memory port.

Вто Фев 21, 2006 12:27 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Исках да кажа memory card port

Вто Фев 21, 2006 12:30 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не знам... много ми се вижда. Как е свързан? Работи ли без да си на контакт?
Иначе - има вероятност да е ликирал филтровия кондензатор на захранването вътре във плеъра. Обикновено има дросел и след него един голян кондензатор (4700-6800uF), най-често той е проблемен. Но ако е гаранционен плеъра не е желателно да го отваряш.

Предлагам ти едно друго решение - свържи го наново. Дебелия жълт кабел за захранване, който обикновено е свързазан директно към 12V го свързваш през реле работещо само на контакт. На 12-те волта остави само кабела за паметта, да не ти губи станциите.
Разбира се, с уговорката да си сигурен, че проблема е в плеъра.

Вто Фев 21, 2006 5:17 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
колега,сигурно вече си решил проблема,но 100ма е нормална консумация.работя в сервиз за електроника и се занимавам с такива неща.предполагам че проблема е другаде.акумулатор или недозареждане.

Нед Мар 19, 2006 3:39 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Ако си с 44 Ампер часа акумулатор при тая консумация теоритично трябва да се разреди за 440 часа напълно ти едва ли толкова дълго оставяш колата си в покои. Така че търси проблема другаде. Това че си с нов акумулатор не е гаранция че не може да дефектира имал съм много подбни случаи с акумулатори на по 3-4 месеца даже и маркови не само български

Нед Мар 19, 2006 7:45 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Тя и при мен консумацията когато съм спрял всичко в колата е около 100 mA но го смятам за нормално, а и нямам проблем с акумолатора.

Нед Мар 19, 2006 9:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]