|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 6:15 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Въпрос за аналоговите табла на Типо-Темпра.
Автор |
Съобщение |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
 Въпрос за аналоговите табла на Типо-Темпра.
Не знам как са свързани аналоговите табла.Дали куплунгите са същите като на дигиталите или за оборотомера и километража има жило. Тънката идея е - ако сменя двигателя с 1,8 16V дали таблото може да остане дигитално!!! 
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Пон Окт 31, 2005 2:13 pm |
|
 |
Uho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 1:12 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
Няма да стане :(
Куплунзите и окабеляването са са абсолютно различни.
Ако ти се занимава, можеш да намериш окабеляване от дигиталка, да си смениш кабелите, да си присадиш датчик за километража и ще стане. Но е много играчка и винаги има възможност да сбъркаш и да стане "бау"
|
Пон Окт 31, 2005 5:56 pm |
|
 |
Ferrari
|
Аз мисля, че не би имало ядове. Скоростомера може да остане цифровия. Просто в скоростната кутия навий датчика от твоите скорости. Сигнала за оборотите се взима от бобината или комутатора. Така е на всички видове табла при Типо. За другите неща, като температура, бензиномер и контролни лапмпи може да падне малко електротехника ама не мисля, че е огромен проблема.
|
Пон Окт 31, 2005 6:00 pm |
|
 |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Моето е дигитално, знам как е окабелено. Само се надявах и на аналоговите да е подобно ( не че искам да го сменям с такова ).Единствено се дадявах ако някой път намеря двигател за Типо 1,8 16V да го сменя и в същото време да си остана с дигитално табло, ама явно много искам :? . Мерси за инфото!
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Пон Окт 31, 2005 6:03 pm |
|
 |
Uho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 1:12 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
BlueStorm написа: Моето е дигитално, знам как е окабелено. Само се надявах и на аналоговите да е подобно ( не че искам да го сменям с такова ).Единствено се дадявах ако някой път намеря двигател за Типо 1,8 16V да го сменя и в същото време да си остана с дигитално табло, ама явно много искам :? . Мерси за инфото!
Извинявай, не съм те разбрал :?
В такъв случай си мисля, че няма да има никакъв проблем да останеш с дигиталното табло. Инфото което ти трябва е от датчика за температура на охл. течност, налягането на маслото и евентуално нивото на маслото. Тези датчици си ги има и на двата двигателя, почти сигурно е че са еднакви- т.е. ще можеш да си смениш двигателя и да си запазиш таблото 
|
Пон Окт 31, 2005 6:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|