|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 5:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Проблем с: късите, вентилатора в купето, чистачките и др.
Автор |
Съобщение |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Проблем с: късите, вентилатора в купето, чистачките и др.
Пускам темата, в случай че на някой му се появи тоя или подобен безумен на пръв поглед проблем!
Историята е следната, сядам преди 2 дена в Бравата, стартирам ДВГ -то и цъкам лостчето за чистачките че стъклото мокро, но уви не пожела! Пускам къси - няма никой, няма пръскалки, няма реотан на задното стъкло!!!
Почнах да се чудя, дали е възможно бушоните да са дали фира, но предположих че едва ли всичките тези консуматори са на едно!
Отивам при специалиста  почва се едно раглобяване и човъркане, един по един всички възможни бушони в колата, после релета, оказа се че се губи плюса на съответните бушони, хайде сега кутийката където са бушоните и релетата от ляво на волана бе разкостена на всички съставни части, там се оказа че няма проблем, махаме жабката, търсиме нещо, нещо проблемно, но няма...и в един момент случайно бърникайки около волана се пусна вентилатора!
Оказа се че има някаква букса зад волана където е вероятно проблема!
Хайде сваляй кори, земи и тоя волан а след това и онова нещо на което са лостчетата на волана и така се докопахме до едното привидно безразлично нещо(буксичка) в което едното краченце беше нагоряло!
Но уви ми олекна че след час и нещо чоплене се намери къде е мизерията!
И след лека интервенция в буксата, кабелите бяха закачени, корите поставени, винтовете завинтени и волана монтиран(горе долу пак по-средата  ) щипките защипани и аз си имах най-важните неща за дългия дъждовен маратон, чистачки с пръскалца, къси светлини, духалка за прозорчето и реотана спасител!
Леле тоя майстор, за 2 часовия ми престой колко нахрани производителя на моето МПС, направо на мен ми стана лошо :mrgreen:
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
Последна промяна Stoyo на Вто Май 29, 2007 2:10 pm, променена общо 2 пъти
|
Пон Май 21, 2007 8:05 pm |
|
 |
Rokambol
|
Много полезно инфо. Благодаря.
|
Вто Май 22, 2007 7:38 pm |
|
 |
slun666
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 9:32 pm Мнения: 7 Местоположение: София 15 Младост
|
Мерсаж и от мен. На мен не ми работят степените на чистатчике, а само ръчно или с пръскалките. А като се прибирах в неделя
вече си нямах пръскалки. Но това може и да е липса на течност, домързя ме да проверя (вече не валеше) и не съм проверил. А чистачките са ми голям проблем в най големия дъжд да ръчкам лостчето постоянно :( А не можах да намеря къде са релетата. Иначе бушоните са здрави.
_________________ FIAT Marea 1.8/16v '96 HLX
FIAT Tipo 1.6ie '92
|
Пон Май 28, 2007 11:56 am |
|
 |
Rokambol
|
slun666 написа: Мерсаж и от мен. На мен не ми работят степените на чистатчике, а само ръчно или с пръскалките. А като се прибирах в неделя вече си нямах пръскалки. Но това може и да е липса на течност, домързя ме да проверя (вече не валеше) и не съм проверил. А чистачките са ми голям проблем в най големия дъжд да ръчкам лостчето постоянно :( А не можах да намеря къде са релетата. Иначе бушоните са здрави.
Според ел. схемата на чистачките, реле няма, а степените се управляват от електроника, монтирана в самото моторче. Поне по схема е така. Май трябва да разглобиш него. Преди това си провери куплунга на ръчката за превключване на волана.
|
Пон Май 28, 2007 12:38 pm |
|
 |
light
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Дек 26, 2006 8:51 pm Мнения: 21 Местоположение: София 15 Младост
|
Колега точно под шофьрската чистачка се намира моторчето и ел.блок за управление.Те са облечени в 'чорап' от синтетична тъкан които най-вероятно се е прокъсал и е проникнала вода.
|
Пон Май 28, 2007 6:02 pm |
|
 |
TaBuPeH
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 5:42 pm Мнения: 1 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
Колега - от 2 дни и аз имам абсолютно същият проблем със Браво 1.9 ТД - едновременно спряха да работят вентилатора в купето, късите, дългите, както и чистачките. Единственото което работи са габаритите.
Можеш ли да ми дадеш някакво инфо каква точно е била 'Леката' интервенция в буксата  . Предполагам че говориш за онази голямата букса със многото кабели която е отгоре и отзад на волана 
|
Сря Сеп 12, 2007 1:55 pm |
|
 |
ekvivalent
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 09, 2008 11:23 am Мнения: 10 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Колеги, и аз имам същия проблем с пунтото!! Значи зад волана да търся проблема????!!! Така ли? 
|
Вто Авг 05, 2008 10:44 am |
|
 |
ekvivalent
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 09, 2008 11:23 am Мнения: 10 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Отворих волана и понаместих реленцата и дръгите джундурийки. Всичко тръгна!! Мерси колега за инфото!! Да си жив и здрав! Ще те черпя! 
|
Сря Авг 06, 2008 3:07 pm |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
 нали за това е форума, за да си помагаме 
|
Нед Яну 25, 2009 3:49 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
|
|
Нед Яну 25, 2009 3:49 am |
|
 |
ekvivalent
Кара детска количка
|
|
Пет Яну 30, 2009 12:23 pm |
|
 |
hann
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:41 pm Мнения: 180 Местоположение: София 02
|
Колега, въобще не искам да се заяждам, но държа да отбележа, че се пише клЕморед, а не клИморед (клЕма - клЕморед). И също така, моля те обясни за кой клеморед говориш, за да ни е полезно и на нас  .
|
Съб Яну 31, 2009 2:11 am |
|
 |
ekvivalent
Кара детска количка
|
hann написа: Колега, въобще не искам да се заяждам, но държа да отбележа, че се пише клЕморед, а не клИморед (клЕма - клЕморед). И също така, моля те обясни за кой клеморед говориш, за да ни е полезно и на нас  .
Може и така да се пише, не споря. Важното е, че от това е проблема!
1.Развива се кутията на волана
2.Вляво под лоста за мигачите има връзка кабели(4-5бр) които са в бяла джаджа(при мен е бяла) и влизат в така наречения клЕморед!!
3.Вадиш кабелите с бялата джаджа и ще видиш клемите на клЕмореда. Ако има нагар там е проблема!!
4.Не се опитвай да лепиш - ще те спаси за кратко време!!
5.Клемореда се вади лесно(дрържи се на 2 щифчета). Прилича на цилиндър!
6.Сменяш с нов или втора ръка! втора ръка ми излезе около 30лв. - май е скъпо ама не можах да намеря нов който да пасне!
ами т'ва е! съжалявам за лошата ми терминология!
|
Вто Фев 03, 2009 11:14 am |
|
 |
hann
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:41 pm Мнения: 180 Местоположение: София 02
|
Мерси колега за отговора
Аз моето Пунто го разглобявах преди време и ми направи впечатление, че е нагоряла буксата кояято се включва към клемите на контактния ключ. Само я зачистих (и то не много), напръсках с ВД40 и няма проблеми никакви (то и преди да я почистя нямаше, но за всеки случай).
Честно казано не се сещам къде е този клеморед който ти описваш, обаче тея дни ще разглобя и ще разгледам.
|
Сря Фев 04, 2009 2:14 am |
|
 |
d_radulov
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 7:45 pm Мнения: 19 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Някой може ли да пусне снимка. Аз имам същия проблем. Даже смених целия ключ за фаровете и за чистачките но проблема си остана.
|
Пет Мар 27, 2009 11:34 pm |
|
|