Дата и час: Пет Ное 01, 2024 3:14 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
проблем с акумулатор ИСКРА 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST проблем с акумулатор ИСКРА
здравейте колеги
след 1 година чисто новият ми акумулатор ИСКРА издъхна тази сутрин. той беше 55Ампер/часа на фиат браво 1.4 12в....симптомите започнаха в началото на декември да пали малко трудно сутринта и ходих при магазина от който го купих да видим за какво става въпрос...човекът ,естествено, обвини генератора и изкара един мултицет за да измерим захранването...на празен ход без никакви фарове парно и т.н. колата показа 14 и нещо волта според механика при което и той се учудил и ми препоръчал да съм го бил дал за зареждане...хубаво ама как ще карам колата дотогава?еми нямам в момента оборотен акумулатор....след време след доста каране извънградско гася колата с габарити и мигачи и влизам в един магазин да купя цигари...на връщане (колко време да я оставих така колата?1-2 минути?) въртя ключа няма никой...на втория опит завърти се един път стартера и дотам....на скорост запалих колата и в гаража свалих акумулатора , почистих клемите , видях клетките вътре дали имат достатъчно вода нямаше нужда от доливане...въртя ключа запали от раз!
тази сутрин пълна мизерия....свалих акумулатора на тъща ми пак ИСКРА само че 62 амперчаса и е на 3 месеца неговият...слагам го на моята , стартера върти чак се къса! но и неговият акумулатор помня на големите студове два дена не беше запалена колата на тъща ми и той не можеше да запали после...
та стигам до извода че нещо ги скапаха искрата тази година...предишния акумулатор беше пак искра и от 2003 чак преди 9 месеца работеше безотказно...тази нова реколта акумулатори искра нещо не ми вдъхват доверие...
какви акумулатори използвате вие освен български?
въртя се между бош , варта и ексиде ...в пловдив откъде мога да ги видя? практикер??

за моя мотор до колко ампер/часа дават? гледам най-стария искра беше 45А/ч новия е 55 и сега карам с на тъща ми 62 дето е...по каталог колко дават на фиата??музики и такива екстри нямам...

Съб Яну 31, 2009 6:12 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: проблем с акумулатор ИСКРА
6-ти месец съм с чешки по лиценз на Бош-забравих му името,амперите са според мотора,фирмата от която го купих, по каталог каза че трябва този и за сега е безотказен-152лв.

Нед Фев 01, 2009 6:41 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
отворихме стария акумулатор и клетките бяха сбръчкани и черни и самата вода същото...ходих на един акумулаторджия и ми каза че или акумулатора бил скапан или се е карал дълго без вода...вторият вариянт се изключва понеже през 3 месеца проверявах нивото и не беше мръднало....
динамото пък зарежда 13.8 без никакви консуматори..с фарове и парното на 3та степен пада на 13.4...
между другото смених днес и накрайниците на акумулатора и забелязах следното...колата на ниски обороти дърпа както не е дърпала досега! не си внушавам понеже на 2000 оборота на 5та скорост трябваше постоянно да свалям на 4та за да тръгне нормално колата и днес видях как вдига 160 без проблем...

Сря Фев 04, 2009 8:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]