|
|
|
|
Дата и час: Пет Ное 01, 2024 2:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Проблем с компютъра на Добло 1,2 бензин
Автор |
Съобщение |
yaniev
Регистриран на: Чет Яну 10, 2008 2:03 pm Мнения: 2 Местоположение: Белоградчик
|
Проблем с компютъра на Добло 1,2 бензин
Имам проблем с Доблото. Два от цилиндрите му не работят. След обстоен преглед ми казаха, че компютърът не подава сигнал към бубината или там както се нарича за подаване на искра към два от цилиндрите. Майсторът ми обясни, че трябва нов компютър. Интересува ме подлежат ли на ремонт тези компютри и може ли да се заменят с такива втора употреба.
|
Пон Дек 01, 2008 10:03 pm |
|
|
hann
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:41 pm Мнения: 180 Местоположение: София 02
|
Това със замяната на компютъра със същия, но втора употреба е много относително, но по-принцип може да се направи. Относително е защото трябва да си купиш компютъра с ключовете които са вървели с автомобила от който е свален. По принцип, всичко създадено от човек подлежи на ремонт. Най-вероятно при теб е изгорял транзисторът който подава импулс на бобината. Провери и нея за да не се окаже че като сложиш ново ЕКУ и то ще замине. Аз лично съм отстранявал такъв проблем с ЕКУ, така че не е толкова сложно. Намери читав сервиз в който разполагат поне с осцилоскоп и се спазари с някой от майсторите там. Аз лично ти препоръчвам сервиз на Сони.
|
Пон Дек 01, 2008 11:27 pm |
|
|
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Re: Проблем с компютъра на Добло 1,2 бензин
yaniev написа: Имам проблем с Доблото. Два от цилиндрите му не работят. След обстоен преглед ми казаха, че компютърът не подава сигнал към бубината или там както се нарича за подаване на искра към два от цилиндрите. Майсторът ми обясни, че трябва нов компютър. Интересува ме подлежат ли на ремонт тези компютри и може ли да се заменят с такива втора употреба.
Както казва колегата по-горе, в много от случаите с подобен проблем /когато е крайния транзистор/ е възможно да се подменя!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Дек 01, 2008 11:50 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|