|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
ElPolloLoco
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Юни 22, 2008 9:35 am Мнения: 14 Местоположение: Пазарджик
|
 Страшен проблем....
Здравейте колеги.Карам Фиат Браво 1,4 12 от близо 5 месеца.
До сега не съм имал абсолютно никакви проблеми с колата.Обаче вчера стана нещо което много ме изплаши.Запалих си колата и исках да си издухам предния прозорец,но ми замириса на дим.След малко спря да мирише,а колата си работеше нормално,докато стигнах до Сшела който е на 100 метра от нас.Там загубих всички токове(Както си карах и колата загасна,след което не можех да дам контакт),но касетофона и лампите в колата ми работеха.Видях че 1 бушоните ми е изгорял (става вапрос за 40 ватов оранжев бушон под предния капак) и понеже беше късно никаде не намерих друг.Овихме малко кабел около бушона да дадем контак и да мога поне да си дигна прозорците,след което тока дойде,колата запали и такмо да се зарадвам започна да пуши витре в купето.В момента колата още е там и моля някой ако има идея какво да правя да ми каже. 
|
Нед Ное 02, 2008 10:00 am |
|
 |
Henjin
Кара балканче
Регистриран на: Вто Сеп 09, 2008 11:54 pm Мнения: 42 Местоположение: Варна Евксиноград
|
 Re: Страшен проблем....
ElPolloLoco написа: Здравейте колеги.Карам Фиат Браво 1,4 12 от близо 5 месеца. До сега не съм имал абсолютно никакви проблеми с колата.Обаче вчера стана нещо което много ме изплаши.Запалих си колата и исках да си издухам предния прозорец,но ми замириса на дим.След малко спря да мирише,а колата си работеше нормално,докато стигнах до Сшела който е на 100 метра от нас.Там загубих всички токове(Както си карах и колата загасна,след което не можех да дам контакт),но касетофона и лампите в колата ми работеха.Видях че 1 бушоните ми е изгорял (става вапрос за 40 ватов оранжев бушон под предния капак) и понеже беше късно никаде не намерих друг.Овихме малко кабел около бушона да дадем контак и да мога поне да си дигна прозорците,след което тока дойде,колата запали и такмо да се зарадвам започна да пуши витре в купето.В момента колата още е там и моля някой ако има идея какво да правя да ми каже. 
Колега здрасти...  ...
Цитирам:
..... " Най-голямата повреда -
запалване на ел. инсталацията,
може да се предизвика при задействане на някоя от защитите и предизвикване на късо съединение. Експерт в бранша обаче споделя, че ако всички части са оригинални и не са правени допълнителни приспособления от мними майстори, до такава беля не може да се стигне. Изключение прави само случаят, когато диодите на алтернатора пробият. Разбира се, това се получава, ако няма допълнително поставен предпазител от порядъка на 80 А и единствено в случаите на неправилно свързан акумулатор. Или друга грешка на неопитния шофьор - размяна на местата на клемите + и -. При тази ситуация се получава обратно захранване на всички устройства, което обърква цялата електроника. Тогава последиците са правопропорционални на стойността на автомобила."
Ето и подробна статия надявам се да помогне : http://www.automarket.bg/articles/31072001.htm
_________________ Fiat Bravo 1.8 GT 16V 83KW 113HP
|
Нед Ное 02, 2008 1:12 pm |
|
 |
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 1:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега, не рискувай да караш с предпазител омотан с кабел. Той за това е предпазител - за да предпазва инсталацията. А така все едно го няма.
Присъединявам се към горното мнение че подобна повреда е най-вероятно да настъпи след определена неправилна намеса някъде по инсталацията. Почти изключено е някъде нещо от самосебе си да окъси толкова че да се подпали инсталацията. Допълнителен консуматор, свързан не както трябва (вързани, незапоени и неизолирани както трябва кабели), резната жица, която опира някъде и прочее.
Вади клемите на акумулатора и я издърпай до някой свестен елтехник за да разузнае за какво става въпрос.
_________________ Tipo Gran Turismo 2.0 i.e. 159A6046
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Нед Ное 02, 2008 2:44 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|