|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Лампата на таблото за светлините свети при спиране
Автор |
Съобщение |
fone
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 4:06 am Мнения: 6 Местоположение: София 07 Слатина
|
Здравейте,
Имал ли е някой от вас проблем при натискане на спирачките да вижда лапмата за светлините да му свети. Проверих всички стопове и си работят, но тази лампа все си свети на таблото когато бия спирачки и е дразнещо.
Колата е Пунто мк2
Благодаря.
|
Пон Окт 13, 2008 11:24 pm |
|
 |
Henjin
Кара балканче
Регистриран на: Вто Сеп 09, 2008 11:54 pm Мнения: 42 Местоположение: Варна Евксиноград
|
 Re: Лампата на таблото за светлините свети при спиране
fone написа: Здравейте,
Имал ли е някой от вас проблем при натискане на спирачките да вижда лапмата за светлините да му свети. Проверих всички стопове и си работят, но тази лампа все си свети на таблото когато бия спирачки и е дразнещо.
Колата е Пунто мк2
Благодаря.
Виж дали нямаш ннякой изгоряла крушка... Защото аз на скоро бях като коледна елха ... Натиснех ли спирачка и изчезваха мигачи спираха светлини и всичко заради една изгоряла крушка и това че предищния собственик на колата е сложил малките крушки на местата на големите ... А проблема се появи след като е изкоряла тази крушка... За изгорял бушон провери и за някой неизправен кабел ....Нямам пунто но все пак... може да е от помощ Успех 
_________________ Fiat Bravo 1.8 GT 16V 83KW 113HP
|
Пон Окт 13, 2008 11:37 pm |
|
 |
fone
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 4:06 am Мнения: 6 Местоположение: София 07 Слатина
|
Но интересното е че всички светлини ми работят, мигачи стопове итн.
Само в купето не ми работи но надали, щото лампата на таблото свети само когато натисна спирачките. :|
|
Вто Окт 14, 2008 12:21 am |
|
 |
Henjin
Кара балканче
Регистриран на: Вто Сеп 09, 2008 11:54 pm Мнения: 42 Местоположение: Варна Евксиноград
|
fone написа: Но интересното е че всички светлини ми работят, мигачи стопове итн. Само в купето не ми работи но надали, щото лампата на таблото свети само когато натисна спирачките. :|
Така...Дано някой ти даде скоро отговор за да се оправят нещата... Но нека да пробваме с малко логика, някой път помага... Така щом ти свети лампата значи все някъде има проблем ... Ако някъде масата на някой от светлините не е добре... Какво би станало няма да свети съответната светлина и ще влияе върху цялата верига... Друг вариант на самата платка на фаровете някой от пътечките се е допряла до друга и влияе върху датчика на таблото...Другия вариант някакво влияние на светлините в купето да се отразява на цялата верига и от там да ти е проблема ... ако ми хрумне нешо друго или намеря ще пиша ... може и да е укасило нещо... дано се справиш...
_________________ Fiat Bravo 1.8 GT 16V 83KW 113HP
|
Вто Окт 14, 2008 9:55 pm |
|
 |
arsenov
|
Колега огледай добре всички светлини предни и задни габарити , къси дълги мигачи , мигачите на предните калници , задната и халогените . Имаш изгоряла крушка или кофти маса .
|
Вто Окт 14, 2008 11:07 pm |
|
 |
ivka-1
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 9:58 am Мнения: 95 Местоположение: Димитровград
|
И аз имам подобен проблем но го намерих , от единия ми габарит ,че ми са нагорели цоклите но сега съм със светодиоди.Хванах го когато ми светна светодиода за изгоряла лампа отпред слезнах и видях , че не ми свети единия габарит. Така , че като ти светне диода слизаш и гледаш или набиваш спирачки и някой гледа отсреща какво не ти свети щом свети само при набиване на спирачките , смятам , че така най лесно ще го хванеш.Има и друго. При мен се хваща проблем при светлините отпред и отзад защото са са на отделни светодиоди. При теб не знам как са . Но ако ти свети само при натискане на спирачките и после при отпускане гасне съм почти сигурен , че ти е от ключа във вратата на багажника ако имаш плафон за осветление и ако е като моя със една съчма която дава контакт при отваряне на багажника. И при мен понякога свети и дори ми се налага да отварям багажника и да го затварям по рязко от обикновено за да може да отлепи съчмата.
_________________ Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.
|
Сря Окт 15, 2008 1:00 pm |
|
 |
ivka-1
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 9:58 am Мнения: 95 Местоположение: Димитровград
|
Объркал съм се. Багажника-поне при мен няма нищо общо със светлините. За него има отделна индикация и даже не ми работи пак тази ампула със съчмата - въобще не ми светна и го отцветих този светодиод със червено.Та тази индикация следи отпред - габарити, къси и дълги поотделно - поне така си мисля защото съм си отварял блока и съм сменял съпротивленията на габаритите отпред , защото като сложих светодиодни лампи ми светна индикацията за изгорели габарити отпред ама нали консумацията им е 17 пъти по- малка от тези 5W и се наложи да увелича тези делителни съпротивления 17 пъти за да е всичко нормално така , че видях , че беше пълно със делителни съпротивления в този блок и най - вероятно се следят всички светлини по две т.е двата габарита, дватакъси и двата дълги но мен ме интересуваха само габаритите. Така , че като пуснеш габарити и натиснеш спирачките и ти светне индикацията значи е някоя габаритна лампа ако не светне даваш къси после дълги и така.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.
|
Сря Окт 15, 2008 4:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|