|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 6:22 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Пак за оборотомер на темпра
Автор |
Съобщение |
Joro
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 11:34 pm Мнения: 127 Местоположение: Бургас
|
 Пак за оборотомер на темпра
Както писах в темата за газовите, съм си сложил делко от ланча делта с чукче, но нарочно не свързах оборотомера, защото се притеснявам, да не би контактната запалителна система да работи на по високи напрежения на самоиндукция от първичната намотка на бобината и да изгори входа на оборотомера от пренапрежение. Не знам как са изпълнени схемно ограничителите на напрежение на самия оборотомер. Някой да има идея по въпроса - дали има някаква опасност. Изобщо има ли такава модификация фабрично на темпра или типо с дигитално табло двигателя да е да е с чукче?
_________________ Човекът е човек, когато е на път. Tempra 2.0 IE
|
Чет Ное 03, 2005 11:47 pm |
|
 |
Uho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 1:12 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
При Темпрата инфото за оборотомера се взема от бобината. По принцип електронното запалване подава по-високо напрежение на първичната намотка от обикновенното. И по пътя на логиката - не би следвало да има проблеми. Но за по-сигурно провери с един осцилоскоп изходното напрежение при двата варианта.
|
Пет Ное 04, 2005 5:16 pm |
|
 |
Joro
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 11:34 pm Мнения: 127 Местоположение: Бургас
|
A някой да е смъквал осцилограма на първичната намотка при електронно запалване, защото не ми се слага пак оригиналното делко само за едно измерване - пак смяна на бобини и т. н.
_________________ Човекът е човек, когато е на път. Tempra 2.0 IE
|
Пет Ное 04, 2005 7:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|