Автор |
Съобщение |
gabol
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Ное 13, 2005 10:31 am Мнения: 26 Местоположение: София
|
 От къде мога да си купя DRL (дневни светлини) модул
От къде мога да си купя DRL (дневни светлини) модул за колата. Навсякаде пишат за тях но от никаде не мога да ги намеря. Някакъв саит или магазин ако някои знае да препоръча става дума за софия. Благодаря предварително.
|
Пет Сеп 26, 2008 9:21 pm |
|
 |
arsenov
|
Защо ти е пък такъв модул . Стига ти мисълта, че ако те хванат ченгелите ще ти пишат акт и си спестяваш от акт и от усторйството . Ако си караш само ти колата лесно се свиква  . А за устройството http://auto-drl.us/index.php?option=com ... &Itemid=26 .
|
Пет Сеп 26, 2008 11:53 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
И с какво точно си в нарушение,за да ти пишат акт? Никъде не са забранени ДРЛ модулите защото късите не светят,а само дългите но на 30% от мощността си и не заслепяват.Виждал съм много коли с ДРЛ и въобще не заслепяват насрещните,а се виждат повече отколкото на къси.Един колега от Благоевград ги правеше,ама за повече инфо пишете на Рокамбол.
Пояснение: DRL не е система за авт.вкл. на фаровете ,а за работа на дългите на 30% от мощността им.
|
Съб Сеп 27, 2008 12:27 pm |
|
 |
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 1:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Доколкото разбрах от обяснението в посочения по-горе сайт автоматичното включване е на късите светлини. А и не виждам защо трябва да е на дългите.
_________________ Tipo Gran Turismo 2.0 i.e. 159A6046
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Нед Сеп 28, 2008 12:37 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
По принцип ДРЛ системите са за каране през деня.Целта е колата да се вижда повече-тоест да се избегне рязането на светлинния сноп от блендата на късите светлини,защото така светят само надолу.Затова се слагат на дългите,за да светят и нагоре (поради липса на бленда) ,а за да не заслепяват се намалява напрежението като по този начин светят на около 30-35 % от мощността си а се виждат от по-далече.Другият довод е,че крушките на дългите светлини се ползват около 10% през нощно каране сравнени с късите които приемаме за 100% от нощното каране.По този начин се пести от иначе неизползваните лампи и се удължава живота на късите (които не светят). Предлагам колегата пуснал темата да каже какво иска-автоматично включване на фаровете или системата с намаляване на напрежението и пускане на дългите.
|
Нед Сеп 28, 2008 2:51 pm |
|
 |
arsenov
|
Глобяват само ако не си със включени светлини когато е задължително  . А за съответното устройство няма как да те глобят .
|
Нед Сеп 28, 2008 7:01 pm |
|
 |
gabol
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Ное 13, 2005 10:31 am Мнения: 26 Местоположение: София
|
Колеги имам предвид дневни светлини на дългите които светят на 30%. Моля колегите от форума които са си сложили да кажат от каде са ги купили. Благодаря предварително.
|
Нед Сеп 28, 2008 8:22 pm |
|
 |
arsenov
|
Айде като разбереш и сложиш драсни колко кеш и колко време отнема монтажа .
|
Пон Сеп 29, 2008 12:23 am |
|
 |
Rokambol
|
 Re: От къде мога да си купя DRL (дневни светлини) модул
gabol написа: От къде мога да си купя DRL (дневни светлини) модул за колата. Навсякаде пишат за тях но от никаде не мога да ги намеря. Някакъв саит или магазин ако някои знае да препоръча става дума за софия. Благодаря предварително.
Освен да ти продам моя, че се въргаля от една година в багажника  Шегувам се. Един пич тук, в Благоевград ги произвежда; ще го питам утре каква цена им иска. Последната беше 35лв.
|
Пон Сеп 29, 2008 11:25 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Тука едни хора от Благоевград с Мареа обещаха да направят тема как се слага тоя ДРЛ,ама пусто време не остава.Аз все пак да напомня като решиш да ги слагаш щракни някоя снимка с обяснение за неуките 
|
Вто Сеп 30, 2008 9:00 pm |
|
 |
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 1:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Хайде и аз тръпна в очакване на повече обяснения, че ми стана интересно.
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Вто Сеп 30, 2008 10:30 pm |
|
 |
Rokambol
|
pi4_s_bravo написа: Тука едни хора от Благоевград с Мареа обещаха да направят тема как се слага тоя ДРЛ,ама пусто време не остава.Аз все пак да напомня като решиш да ги слагаш щракни някоя снимка с обяснение за неуките 
Тия камъни са по моята глава, но са с основание. Какво да кажа - все няма време, но съм решил тези дни да монтирам пустия ДРЛ и ще го направя 
|
Вто Сеп 30, 2008 10:42 pm |
|
 |
Rokambol
|
Цената е все още 35лв. Информация от днес.
|
Сря Окт 01, 2008 10:40 pm |
|
 |
joro_d
Кара кола
|
Я кажете къде в Сф мога да го открия?
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Сря Окт 01, 2008 10:50 pm |
|
 |
Rokambol
|
joro_d написа: Я кажете къде в Сф мога да го открия?
За София не знам. Тук ми е съсед. Обаче има доста поръчки и ще се забави, ако някой има желание де 
|
Сря Окт 01, 2008 11:01 pm |
|
|