|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 7:26 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Лампа Н1 Осрам NIGHT BREAKAR+90% 55W
Автор |
Съобщение |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 1:21 pm Мнения: 34 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
 Лампа Н1 Осрам NIGHT BREAKAR+90% 55W
Последна промяна DINODINEVBAR на Пет Сеп 19, 2008 3:41 pm, променена общо 1 път
|
Чет Сеп 18, 2008 8:47 pm |
|
 |
Paparac
|
Добре дошъл най-напред, колега!
Местя темата ти в правилния раздел и дано скоро намериш отговор на въпроса си.
|
Чет Сеп 18, 2008 11:20 pm |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 1:21 pm Мнения: 34 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Paparac написа: Добре дошъл най-напред, колега! Местя темата ти в правилния раздел и дано скоро намериш отговор на въпроса си. Добре заварили.За раздела SORY. 
|
Пет Сеп 19, 2008 4:07 pm |
|
 |
sanxavier
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Авг 24, 2008 9:41 pm Мнения: 7 Местоположение: Пещера
|
Колега къде намери и на каква цена?
_________________ Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V
Fiat Punto ELX 1.2 75
|
Пет Сеп 19, 2008 6:03 pm |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
|
sanxavier написа: Колега къде намери и на каква цена? В склада на ТМТ до РЕНО ТАШЕВ- 10.50лв.Вече ги сложих но не съм доволен,светят като обикновени. 
_________________ Marea Weekend 1.6 16v 1998
|
Пет Сеп 19, 2008 9:17 pm |
|
 |
Na4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 1:50 am Мнения: 124 Местоположение: Пловдив
|
Странно....може да са ти зацапани рефлекторите или да са мента крушките.
Аз си купих преди седмица Osram Silversrat +50%(пише и +20м,ама за дълги ли е или какво...) и съм доволен.
Първата проба беше на дъжд и разликата беше,че от нищо стана на малко видимостта,но снощи карах из тъмниците на сухо и мога да кажа,че на къси не светят много по-далеч,може би и хич,но осветеността е много по-добра и светлината е по-силна много,макар и да жълтее още леко.Отражението на фара вечер обаче е напълно ярко бяло и точно си сивее,а през деня жълтее,ама това вече са зрителни измами.
Идеята е - или са те метнали или нещо не ти са както трябва фаровете.
|
Пет Сеп 19, 2008 10:07 pm |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
|
Na4ko написа: Странно....може да са ти зацапани рефлекторите или да са мента крушките. Аз си купих преди седмица Osram Silversrat +50%(пише и +20м,ама за дълги ли е или какво...) и съм доволен. Първата проба беше на дъжд и разликата беше,че от нищо стана на малко видимостта,но снощи карах из тъмниците на сухо и мога да кажа,че на къси не светят много по-далеч,може би и хич,но осветеността е много по-добра и светлината е по-силна много,макар и да жълтее още леко.Отражението на фара вечер обаче е напълно ярко бяло и точно си сивее,а през деня жълтее,ама това вече са зрителни измами. Идеята е - или са те метнали или нещо не ти са както трябва фаровете. Не вярвам фирмата е вносител на OSRAM.Ти откаде си ги купил.
|
Пет Сеп 19, 2008 10:26 pm |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
|
DINODINEVBAR написа: Na4ko написа: Странно....може да са ти зацапани рефлекторите или да са мента крушките. Аз си купих преди седмица Osram Silversrat +50%(пише и +20м,ама за дълги ли е или какво...) и съм доволен. Първата проба беше на дъжд и разликата беше,че от нищо стана на малко видимостта,но снощи карах из тъмниците на сухо и мога да кажа,че на къси не светят много по-далеч,може би и хич,но осветеността е много по-добра и светлината е по-силна много,макар и да жълтее още леко.Отражението на фара вечер обаче е напълно ярко бяло и точно си сивее,а през деня жълтее,ама това вече са зрителни измами. Идеята е - или са те метнали или нещо не ти са както трябва фаровете. Не вярвам фирмата е вносител на OSRAM.Ти откаде си ги купил. Сложил съм ги на късите (лупи). 
|
Пет Сеп 19, 2008 10:28 pm |
|
 |
u_bo
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Юли 16, 2007 12:24 am Мнения: 35 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
DINODINEVBAR написа: sanxavier написа: Колега къде намери и на каква цена? В склада на ТМТ до РЕНО ТАШЕВ- 10.50лв.Вече ги сложих но не съм доволен,светят като обикновени. 
колега , за да сравниш дали светят като обикновени ,
най лесно е като сложиш на единия фар найтбрейкъра , а на другия си оставяш обикновенната.
НО трябва да знаеш, че при напрежение на фасунгата по-малко от 13,5 Волта
то найтбрейкъра ГУБИ МНОГО от силата си.
замери си напрежението на фасунгата на късите в две състояния
1. когато си на къси
2 . когато са пуснати и дългите
напиши тука резултата при работещ двигател, също и напрежението на акумулатора едновредменно го замери заедно със замерването на напрежението на фасунгата.
|
Пет Сеп 19, 2008 11:17 pm |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
|
u_bo написа: DINODINEVBAR написа: sanxavier написа: Колега къде намери и на каква цена? В склада на ТМТ до РЕНО ТАШЕВ- 10.50лв.Вече ги сложих но не съм доволен,светят като обикновени.  колега , за да сравниш дали светят като обикновени , най лесно е като сложиш на единия фар найтбрейкъра , а на другия си оставяш обикновенната. НО трябва да знаеш, че при напрежение на фасунгата по-малко от 13,5 Волта то найтбрейкъра ГУБИ МНОГО от силата си. замери си напрежението на фасунгата на късите в две състояния 1. когато си на къси 2 . когато са пуснати и дългите напиши тука резултата при работещ двигател, също и напрежението на акумулатора едновредменно го замери заедно със замерването на напрежението на фасунгата. Утре ще замеря напрежението иначе цвета трябваше поне да се промени според мен.Скоро смених релето на динамото и акумулатора е на месец.
|
Съб Сеп 20, 2008 12:18 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Само да споделя нещо по темата.Преди време си сложих фарове с лупи от Мареа.Обаче светенето не беше много по-добро от рефлекторните,затова ги разглобих и изчистих.Измих всичките части-рефлектора на дългите и малкия на късите,който е зад лупата;самата лупа;стъклото отпред.Чак тогава светнаха тия фарове както трябва,та мисълта ми е,че без чист фар и правилна регулировка няма как да свети добре дори с ксенонова крушка. http://fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=24128 тука съм сложил 2 снимки на изчистените фарове с лупи и крушки Осрам Силвърстар.
|
Съб Сеп 20, 2008 7:38 am |
|
 |
sanxavier
Кара детска количка
|
DINODINEVBAR написа: sanxavier написа: Колега къде намери и на каква цена? В склада на ТМТ до РЕНО ТАШЕВ- 10.50лв.Вече ги сложих но не съм доволен,светят като обикновени. 
Колега къде се намира точно този склад?Аз не съм от Пловдив но познавам града сравнително добре. 
Fiat Punto ELX 1.2 75
|
Съб Сеп 20, 2008 9:15 am |
|
 |
DINODINEVBAR
Кара ролкови кънки
|
sanxavier написа: DINODINEVBAR написа: sanxavier написа: Колега къде намери и на каква цена? В склада на ТМТ до РЕНО ТАШЕВ- 10.50лв.Вече ги сложих но не съм доволен,светят като обикновени.  Колега къде се намира точно този склад?Аз не съм от Пловдив но познавам града сравнително добре.  На излизане от Пловдив посока Свиленград слизаш отдолу на колелото на http://tmt-elkom.com/скобелева майка .Има табели.Успех наслука.
|
Съб Сеп 20, 2008 9:51 am |
|
 |
sanxavier
Кара детска количка
|
Благодаря много колега! 
Fiat Punto ELX 1.2 75
|
Съб Сеп 20, 2008 11:17 am |
|
 |
Na4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 1:50 am Мнения: 124 Местоположение: Пловдив
|
DINODINEVBAR написа: Na4ko написа: Странно....може да са ти зацапани рефлекторите или да са мента крушките. Аз си купих преди седмица Osram Silversrat +50%(пише и +20м,ама за дълги ли е или какво...) и съм доволен. Първата проба беше на дъжд и разликата беше,че от нищо стана на малко видимостта,но снощи карах из тъмниците на сухо и мога да кажа,че на къси не светят много по-далеч,може би и хич,но осветеността е много по-добра и светлината е по-силна много,макар и да жълтее още леко.Отражението на фара вечер обаче е напълно ярко бяло и точно си сивее,а през деня жълтее,ама това вече са зрителни измами. Идеята е - или са те метнали или нещо не ти са както трябва фаровете. Не вярвам фирмата е вносител на OSRAM.Ти откаде си ги купил.
От Метро,не знаех,че ТМТ са вносители на Осрам,иначе и там щях да ида,но мисълта ми за зацапаните фарове си остава.
В този ред на мисли,аз ако си изчистя моите ще имам по-голем резултат,но как да разглобя фар на типо,прогвал съм при последните Унота и не става - стъклото е залепено.
|
Съб Сеп 20, 2008 11:55 am |
|
|