|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 7:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Няма достатъчно ток за да запали...
Автор |
Съобщение |
torko111
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Сеп 08, 2008 12:12 am Мнения: 22 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Няма достатъчно ток за да запали...
Снощи си паля,както винаги беэ проблем,карам си на фарове,спирам за минута след 10 км път с фарове и парно,гася светлините и двигателя и после като паля-прави полвин оборот и край-накрая съвсем умря.Бутаха ме,пак 10 км беэ фарове,гася,паля без проблем,но едната къса(ксенон) не работи и на един завой заедно с мигача почва да чука още нещо-светва ми лампата за еарбега-тупвам го леко-загасва-мигача се оправя.
Въпроса ми е-късо ли прави от вода във фаровете та ми пада акумулатора-не съм се заглеждал ама сигурно има,от влагата електрониката ли е нещо или толкова бързо може да се скапе акумулатора-изведнъж.До сега не ми е правил такива номера иначе е дъртичък,доливана му е някога вода...Той е 55 Аh,а трябва да е 50.
Как мога да разбера? 
_________________ Fiat Marea 1.8 Weekend 16V
|
Сря Сеп 17, 2008 9:25 am |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 кола фарове
отвори и погледни клеймите на акумулатора и жиците към фаровете може вярно да окъсява а за таблото някъде връзка по клеимореда на ключа или по таблото
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Сря Сеп 17, 2008 10:57 am |
|
 |
sok1
|
Вземаш един мултицет, включваш на напрежение, закачаш го на акумулатора и палиш. Ако в момента на палене напрежението пада под 8-9 волта, най-добре отиди на акумулаторджия да го измери с товарна вилка, за по-сигурно. Ако всичко си е нормално, виж какво показва мултицета при работещ двигател - трябва да е 14,2 до 14,4 волта без консуматори, а с фарове - около 13,8 волта. Всички измервания са на тихи обороти. Ако е под 13 или малко над 13 волта насочи вниманието си към алтернатора.
Можеш да вземеш един читав акумулатор и да пробваш с него. Ако всичко е наред, знаеш какво да правиш.
За ксенона - провери замасяването на баластите.
Мисля си обаче, че всичко се дължи на акумулатора.
|
Сря Сеп 17, 2008 11:44 am |
|
 |
torko111
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Сеп 08, 2008 12:12 am Мнения: 22 Местоположение: София 19 Люлин
|
 ,
при палене дава 9,3 V.
без консуматори дава 13,5V,а с ксеноните(къси) дава 13,1 V горе долу.
казаха ми,че се чистели четките на алтернатора-каде става това и колко пари ще да струва.
от 2 дена,понякога като подам ляв мигач и ми свети еарбега,звука от цъкането се дублира,дори след като изключа мигача-продължава да цъка и да свети еарбега-тупвам леко  волана от тук оттам и се оправя-дали може да ми се отвори еарбега в такава ситуация?
|
Чет Сеп 18, 2008 8:14 am |
|
 |
sok1
|
Хммм, лампата за еърбега свети заедно с лампата за мигача или не? До колкото разбрах, като изключиш мигачите релето продължава да работи, така ли е?
|
Чет Сеп 18, 2008 1:14 pm |
|
 |
torko111
Кара велосипед
|
 .
звукът от мигача става двоен-2 пъти повече цъкания-сякаш се е включило още едно реле,после като изключа мигача може и да не престане веднага да цъка,а лампата на еарбега успявам да я загася(или сама гасне) след 20-30 сек.
|
Чет Сеп 18, 2008 4:32 pm |
|
 |
LEVSKI
|
 Re: .
torko111 написа: звукът от мигача става двоен-2 пъти повече цъкания-сякаш се е включило още едно реле,после като изключа мигача може и да не престане веднага да цъка,а лампата на еарбега успявам да я загася(или сама гасне) след 20-30 сек.
Мигача почва да цъка по често, когато имаш изгоряла или несветеща крушка по системата. Това и на двата мигача ли се появява, или само на единия? Пробвали да пуснеш аварийки?
|
Чет Сеп 18, 2008 11:37 pm |
|
 |
torko111
Кара велосипед
|
 .
ми не съм гледал дали пак не ми прекъсва фара в този случай,но по скоро звука е като от още едно реле не че цъка по-често.
зареждам акумулатора от 11 часа и не се е заредил,освен това знам че трябва да се позагрее,а той е почти студен?
|
Пет Сеп 19, 2008 7:01 pm |
|
 |
sok1
|
torko111 написа: ...зареждам акумулатора от 11 часа и не се е заредил,освен това знам че трябва да се позагрее,а той е почти студен?
Да се провери с товарна вилка.
|
Пет Сеп 19, 2008 7:07 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
torko111 написа: звукът от мигача става двоен-2 пъти повече цъкания-сякаш се е включило още едно реле,после като изключа мигача може и да не престане веднага да цъка,а лампата на еарбега успявам да я загася(или сама гасне) след 20-30 сек.
Такива гафове се получават обикновено при загуба на маса от един товар , в случая мигач и замасяването става през друг консуматор, тока търси най-малкото съпротивление .
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Вто Сеп 23, 2008 4:22 pm |
|
 |
presiqn
|
Абе и аз имам нещо подобно.Сложих си ново ЦД и не можах да запаля след 2,3 дена.Заредих си акомулатора карах я и на следващия ден пак съшото.
Снощи на срещата в Студентски си замерих акомулатора и показа 13.5(8).
Каква е вероятноста да ми става така от ЦД-то. И как да го вържа .
Моделът на Цд-то е Alpine 9881r
Ta въпроса ми е как да го вържа?
Това второто му е схемичката.
Благодаря ви за помоща!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Сеп 25, 2008 12:19 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|