Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:47 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Оборотомера подминава 8к оборота 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Оборотомера подминава 8к оборота
Днес сутринта ме беше ухапало кучето и си тормозех колата! Както знаете, на газ прекъсвача не работи! Та днес сутринта, незнайно защо и какво ми стана но в задръстването я настъпих докрай(изключена от скорост)! Стрелката стигна до 8к и даже ги и подмина! Както и да е! Много добре знам, каква глупост е това, но дори я и повторих! Втория път го направих, защото видях, че като подмине 7.5 - 7.6к оборота и скоростомера, както е в покой, започва да пощурява! За секунда стига до 190, после се връща до 120 и пак на 190 някъде, и после се кротва! Не смея да си правя повече експерименти, то вярно, че у нас имам още един мотор, ама нека да не бързаме! Но съм сигурен, че го прави само когато я сгазя така гадно! И немога да разбера какво става и защо става! Имам някакво глупаво обяснение за себе си, че просто стрелката на оборотомера не е предвидена за такива стойности, и сигурно става нещо и закача някъде! Но ми звучи...глупаво!
Колата е със старото табло! Без дисплей! Някакви идеи?

Вто Сеп 16, 2008 3:05 pm
UNREAD_POST 
Най-вероятно си без жило. Часовниците се управляват от обща схема, чийто параметри са мръднали за момент. Така си мисля...

Вто Сеп 16, 2008 6:54 pm
UNREAD_POST 
Оборотомерите от тоя тип са без жило-потвърждавам.

Вто Сеп 16, 2008 7:17 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Оборотомерите от тоя тип са без жило-потвърждавам.

Като се замисля, найстина са без жило! Поне скоростомера, като съм на задна си показва скоростта! Но немога да си обясня точно как става това при мен!
Rokambol написа:
Най-вероятно си без жило. Часовниците се управляват от обща схема, чийто параметри са мръднали за момент. Така си мисля

И въпреки всичко немога да си го обясня!

Вто Сеп 16, 2008 8:52 pm
UNREAD_POST 
Всичко работи с някакво напрежение. Промяната на напрежението се изразява в промяна на показателите на уредите. Т.е. те са един вид волт и амперметри. Ако в даден момент консумацията критично се повиши, възможно е да се получи недостиг в определен момент. От там и "шашкане" в уредите. Само теория....

Вто Сеп 16, 2008 9:10 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Всичко работи с някакво напрежение. Промяната на напрежението се изразява в промяна на показателите на уредите. Т.е. те са един вид волт и амперметри. Ако в даден момент консумацията критично се повиши, възможно е да се получи недостиг в определен момент. От там и "шашкане" в уредите. Само теория....

Сега разбрах! Благодаря!

Вто Сеп 16, 2008 9:30 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]