|
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 7:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
nennormalnoto
|
 Какви фарове да избера!
Вчера ми счупиха десния фар! Малко неприятен повод, да си сложа такива с лупи! По темата е говорено доста! Четох, мислих...и все пак реших да попитам! Валео 2ра ръка, или Депо нови? Моля ви, дайте ми изчерпателен отговор, защото ще ми гръмне главата вече! Намерил съм Депо за по 105лв. и Валео 2ра ръка за по 80лв! Какво да избера?
|
Вто Сеп 09, 2008 4:01 pm |
|
 |
arsenov
|
Отваряй мобилето и гледай браво/брава/мареа които са обявени за части и се пазари с лупи мисля че ще ти е по-добре , но ако не стигне кеша си слагай обикновенни . Аз бих взел Валеото , но тива си е мое мнение , на според джоба , да не кажеш после че съм виновен и да изям пердаха за това ти си избери . 
|
Вто Сеп 09, 2008 5:08 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Имайки предвид изработката на Депото(кутията изглежда по качествена от самия фар) или взимай стари Валео или прибави още 30 40 лева и вземи нещо по нормално като качество.
|
Вто Сеп 09, 2008 5:23 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Така да споделя малко горчив опит с фаровете.Отначало като дойде колата беше с ужасни фарове (рефлекторни).Левия беше Валео и след регулиране светна що-годе.Десния беше Депо и по никакъв начин без съответното побългаряване не искаше да свети където аз искам.В крайна сметка дори добре регулирани светеха в пъти по-зле от фаровете на бившия ни Москвич 12-так.В един момент реших да слагам от мареа фарове-намерих си едни по обява и ги сложих.Да,ама като ги светнах имаше разлика,но не каквато ми се искаше.До момента в който не ги отворих и изчистих качествено всички чаркалъци вътре.Чак тогава видях как свети Валео с лупа.Прилагам 2 снимки за да разберете какво имам предвид.И двете снимки са на Валео-то с лупи след чистенето.Та като заключение мога да кажа,че Депо не струват,а пред Валео с лупа само ксенона важи. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Сеп 09, 2008 8:57 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Depo са китайски- светят що годе добре за срока на годност на всяка китайска стока, за фарове- година и половина ще е супердобре. 
|
Вто Сеп 09, 2008 9:42 pm |
|
 |
sok1
|
Валео 
|
Вто Сеп 09, 2008 11:16 pm |
|
 |
nennormalnoto
|
Благодаря колеги! Почвам издирване от утре! А как се отварят да се чистят? Стъклото ли се разлепва? И с какво се чистят? Спирт може би!?
|
Сря Сеп 10, 2008 12:18 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
nennormalnoto написа: Благодаря колеги! Почвам издирване от утре! А как се отварят да се чистят? Стъклото ли се разлепва? И с какво се чистят? Спирт може би!?
Спирт не слагай,защото разтваря (поне при единия ми рефлекторен фар) отразяващото покритие.Разлепването става като свалиш фара и започваш да грееш краищата му със сешоар,защото има едно като дъвка дето лепи стъклото за пластмасата.След като понагрееш хубаво с отверки леко започваш да повдигаш стъклото,пак грееш и така докато се отлепи.След това стъклото се мие с гъба и препарат и се подсушава,за да не останат капки ; механизма е малко по-сложен при лупата,защото частта с лупата се състои от бленда,една стойка,малък рефлектор и лупа.Там е най-добре да си бележиш точно кое как стои,за да не се чудиш после как се сглобява (важно е как стои и блендата).Тези неща се мият с автошампоан така,че да се оттече водата без да останат капки -разбирай петна като изсъхнат.След като изсъхнат сглобяваш вътрешността на фара и пак започваш да грееш и стъклото и пластмасата където ляга,като се поразстопи дъвката натискаш стъклото към пластмасата да лепне,пак грееш и натискаш навсякъде за да прилепи хубаво и си готов.Имай предвид,че ако не си нагрял хубаво дъвката може да спукаш стъклото от напъване,и внимавай да не изпуснеш някоя от частите докато ги миеш,че после става сложно...
|
Сря Сеп 10, 2008 7:27 am |
|
 |
nennormalnoto
|
pi4_s_bravo написа: nennormalnoto написа: Благодаря колеги! Почвам издирване от утре! А как се отварят да се чистят? Стъклото ли се разлепва? И с какво се чистят? Спирт може би!? Спирт не слагай,защото разтваря (поне при единия ми рефлекторен фар) отразяващото покритие.Разлепването става като свалиш фара и започваш да грееш краищата му със сешоар,защото има едно като дъвка дето лепи стъклото за пластмасата.След като понагрееш хубаво с отверки леко започваш да повдигаш стъклото,пак грееш и така докато се отлепи.След това стъклото се мие с гъба и препарат и се подсушава,за да не останат капки ; механизма е малко по-сложен при лупата,защото частта с лупата се състои от бленда,една стойка,малък рефлектор и лупа.Там е най-добре да си бележиш точно кое как стои,за да не се чудиш после как се сглобява (важно е как стои и блендата).Тези неща се мият с автошампоан така,че да се оттече водата без да останат капки -разбирай петна като изсъхнат.След като изсъхнат сглобяваш вътрешността на фара и пак започваш да грееш и стъклото и пластмасата където ляга,като се поразстопи дъвката натискаш стъклото към пластмасата да лепне,пак грееш и натискаш навсякъде за да прилепи хубаво и си готов.Имай предвид,че ако не си нагрял хубаво дъвката може да спукаш стъклото от напъване,и внимавай да не изпуснеш някоя от частите докато ги миеш,че после става сложно...
Благодаря ти! По - добро обяснение от това, здраве му кажи!
|
Сря Сеп 10, 2008 10:04 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|