Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:40 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Датчик за вентилатора на фиат крома 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Датчик за вентилатора на фиат крома
Някои има ли схемата на фиат крома за датчика на перката, защото ми греше малко повече в жегите и след като почистих радиаторите и смених термостата промяна не беше много задоволителна, отидох да купя нов датчик за перката и теми казаха 34 лв. с две степени и аз като запален жичкадщия и викам не може моя е с една степен. Та се оказа че трябва да имам съответно реостат и датчика за две степени. Ако някои може да ми подскаже някакква схема как да ги вържа ще съм много благодарен.

Вто Авг 19, 2008 10:34 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST датчик за вентилатора на фиат крома
Значи този датчик дето ти го дават е със две степени. А при твоя е една. Не мога да разбера какво искаш да направиш, да ти работи на две степени или на една както си е оригинално.Свързваш едната степен и си готов. Само трябва да включва на същите градуси като твоята. при мен не съм много сигурен но е към 92градуса. , ама е бензин при дизел сигурно е друга.Ето така е свързан този датчик за една степен. Но със сигурност проблема ти е от датчика на вентилатора или от уреда който ти показва температурата. Сложи ли термометър в радиатора да си сигурен къде е проблема.Сега се сетих и за релето . Той се намира при двигателя до казанчето на съединителя. Ако ти е нагоряло може и от него да е . Смени го за проба. Там е и предпазителя му. Крайния отдясно май беше но ще го познаеш по дебелите кабели -черен и червен. Те са изложени на влага и може да ти правят номера. Аз наскоро си сменях гнездото на предпазителя , че ми беше нагоряло , ама как няма да е- тази клима го тормози още в момента на пускането й.Доста проби трябва да направиш за да си сигурен че ти е от датчика. Ако си го свалил вече го нагрей и виж дали включва на градусите които са написани върху него.Ами това е.Ама пак се замислих. Да не се окаже ,че нищо й няма и ,че всичко е от високите околни температури. Що не си я каркаш така и като се захлади да видиш как е.И пак се замислям. Я вземи и пиши за колко проблемни градуса се отнася , че само писането ще ми остане май. Да не е за 1,5 градуса този проблем , че ще се изложим много-толкова писание за нищо.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Сря Авг 20, 2008 11:47 pm
Профил ICQ WWW
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Аз също съм с бензинова Крома 2.0 ie тъй като незнам как е системата и като ми казаха в магазина че е с две степени го приех за истина сега не знам явно е с една степен щом и при теб е така. Ако имаш някакви наблюдения например при теб как е играта с температурата. При мен редивно стига до предпоследното деление от скалата, а сам сменил всичко(термостат, антифриз, датчика за темп. за уреда на таблото, дори и датчика за перката взех от друг фиат които включва по рано (при 90гр.)), дали това е нормално или не. На мен досега всички коли които сам карал температурата никога не е играела винаги е седяла по средата на скалата, дори и в най-големите жеги. Благорадя ти предварително за отделеното време.

Пет Авг 22, 2008 8:05 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST датчик за вентилатора на фиат крома
И при мен се мотае но до малко преди 90 градуса и тръгва надолу. На датчика ми пише 92гр. 87гр. 1гр. Това 1гр. трябва да е толеранса, и е с два проводника и ми включва преди 90гр. Свали си таблото и виж да не би да ти са разхлабени гайките на бобинката на уредчето за градусите ,че на моето се бяха разхлабили и не само на него и може от там да ти играе стрелката. Когато е включена климата веднага се включва вентилатора и стрелката ми стои там където е на снимката иначе без климата ми стига до 90гр. и тогава доста надолу слиза.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Пон Авг 25, 2008 8:59 pm
Профил ICQ WWW
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
а имаш ли идеа на колко градуса отваря термостата. Сега ще сваля таблото и ще го разгледам. Благодаря ти пак. Ако има надредък ще пиша

Вто Авг 26, 2008 11:31 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

На 82-83градуса. А това дават в книгата за термостата и датчика на вентилатора.

Вто Авг 26, 2008 12:36 pm
Профил ICQ WWW
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Ами разгледах таблото и всичко изглежда добре, само стрелката на уреда има нещо като празен ход, като наклоня таблото на една страна и тя се накланя. Термостата го разгледах и е марка Behr и отваря на 83гр. Фреона ми свърши дали това има нещо общо с температурата на водата?

Вто Сеп 02, 2008 9:55 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Не трябва да има празен ход. От това сигурно е , а фреона няма нищо общо с температурата на водата.

Сря Сеп 03, 2008 1:57 pm
Профил ICQ WWW
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
това може ли да се оправи някакси или трябва да си купувам друго табло

Сря Сеп 03, 2008 9:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]