|
 |
 |
|
Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Проблем с осветлението на централната конзола на Купе
Автор |
Съобщение |
Abadon
|
 Проблем с осветлението на централната конзола на Купе
Здравейте.
Бях си карал колата в Мотор-експерт за боядисване на една драскотина на предната броня. И всичко добре взех си я и си карам около седмица след този ремонт при което в събота реших да си сменя крушките на късите с такива по 90W. И смених ги излизам в неделя вечерта да видя каква ще е разликата и какво да видя централната конзола не свети. Просто няма никой нито някое от 6-те копчета на нея свети, нито врътките там за градусите на климатроника, нито запалката, нито часовника абсолютен мрак навсякъде. Уредите на таблото обаче си светят нормално, врътката за регулирането но мощността си работи. И сега не знам аз ли изгорих нещо като шибнах тези крушки или тези в сервиза са сбозири нещо. И къде да го търся проблема, защото днес прочетох във форума че тези мощни крушки само ще ми съсипят фаровете и ги махнах като на тяхно място купих Philips Vision Plus които са си със стандартната мощност от 55W обаче пак няма никой на конзолата. Изключвам варианта всичките крушки да са изгоряли защото просто не е възможно тъй като под 5 от 6 копчета на конзолата има по един диод, а под 6-тото копче за аварийните има лампа която ми беше горяла преди около месец-месец и нещо и която смених. За осветлението на градусите на климатроника и врътките има още 2 лапми и за палката 1, и на часовника още една значи общо 10-тина крушки няма как да са изгоряли на куп всичките. А пък и тази на аварийните мига когато ги пусна така че при всички полужения е здрава.
Предварително благодаря!
|
Вто Авг 12, 2008 9:21 pm |
|
 |
Rokambol
|
Най-вероятно е изгорял предпазител. Осветлението на таблото и конзолата обикновено е на един, но нямам схема за Купе и само предполагам.
|
Сря Авг 13, 2008 7:03 am |
|
 |
Abadon
|
Да вярно се оказа изгорял предпазител. Смених го и всичко си светна
|
Чет Авг 14, 2008 11:50 am |
|
|
|